Du får bonus med en rekke kredittkort i Norge. Med noen kort får du også en ekstra bonusinnsprøyting når du bestiller kortet. Her er kredittkortene som gir nye kunde velkomstbonus og andre gaver.

Kredittkortenes attraktive velkomstgaver

Noen tilbydere av kredittkort strekker seg litt lenger for å lokke til seg nye kunder. Dette er kredittkortene som gir velkomstbonus eller andre gaver til nye korteiere:

* Et Point Earner-kort fra SAS, er et tilleggskort du kan gi til andre familiemedlemmer for eksempel.

Kravene du må innfri

Det er enkle og overkommelige krav for å få ekstrabonusen med de fleste kortene. Bestill og motta kort, og gaven er din. Noen av kortene i tabellene over har allikevel særskilte regler. Bestiller du et av SAS-kortene for eksempel, må du handle med det senest 30 dager etter at du mottok kortet får å få velkomstpoengene. Den samme regelen gjelder Strawberry-kortet også.

Vil andre tilbydere følge etter?

Vi ønsker oss selvsagt flere kredittkort på listen over. Bank Norwegian-kortet for eksempel, som vi har kåret til beste kredittkort i 2024, er fraværende. Og det til tross for at du kan tjene CashPoints for Norwegian med kortet. Det skal sies at enkelte kort tilbyr bonus som gave til nye kortkunder i begrensede perioder. Resurs Bank, ansvarlig for Flying Blue Premium blant annet, har gitt bort mange tusen ekstrapoeng i KLM og Air France til nye kredittkorteiere. Men dette har skjedd via kampanjer og er ikke en permanent ordning.

Hard kamp om kredittkortkundene

Det finnes mer enn 300 forskjellige kredittkort i Norge. Kampen om nye kredittkortkunder er hard mellom de ulike tilbyderne. De fleste tilbyderne sukrer kredittkorttilbudene sine med fordeler i større eller mindre grad. Men velkomstbonus og andre gaver til nye eiere av kort er ikke like utbredt i Norge som i andre land. Men noen strekker seg altså litt lenger. For kortene som inkluderer en verdifull velkomst, inkluderer vanligvis andre verdifulle fordeler også. Det er lett å få inntrykk av at bankene bak kredittkort med velkomstgaver er litt hyggeligere enn andre. Men sannheten er nok en litt annen.

Velkomstgaver med en prislapp

Så å si alle kredittkortene som gir deg ekstra Eurobonus-poeng som velkomstgave, har årsavgift. Svært forenklet kan du si at du betaler for å få gaven din. Bildet er selvfølgelig litt mer komplisert. Mange av kortene inkluderer også eksklusive fordeler som loungeadgang på flyplasser og svært gode reiseforsikringer.

Dette er årsgebyrene du må belage deg på å betale for noen av kortene:

  • SAS Eurobonus: 465 kr/år
  • SAS Amex Elite: 4.800 kr/år
  • SAS Eurobonus Premium: 2.335 kr/år

Også de fleste DNB-kortene har en årsavgift på noen få hundrelapper i året.