+8 000
Kunder som har fått tildelt kredittkort
+90
Objektivt anmeldte kredittkort
+25 000
Besøkende per måned

Her er et utvalg av våre samarbeidspartnere

TF bank
instabank
Trumf
Santander
Resurs
Bank Norwegian

Teamet bak

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

God dag, Erik her. Jeg er både rådgiver og skribent på Bestekredittkortet.com. Jeg har bistått nettstedet i større eller mindre grad siden 2018. Jeg driver mye med research. Jeg leter opp alle fordelene som følger med kredittkortene vi skriver om. Jeg har studert renten på kredittkortgjeld nøye de siste årene i tillegg til at jeg har rimelig stor kontroll på bonus- og cashbackprogrammer som følger med de ulike kortene. Utdanningen er innen media, jeg har en bachelor i media og har levert innhold på alle tenkelige plattformer i godt over 30 år.

Heisann! Mitt navn er Kim og jeg har i flere år jobbet som journalist innen finans og økonomi. Jeg brenner for å øke forståelsen for privatøkonomi blant folket, slik at man tar bedre finansielle valg og oppnår en bedre hverdag. På Bestekredittkortet setter jeg i all hovedsak søkelyset på fordelene man kan få ved å ta bevisste valg rundt innskaffelse av kredittkort. 

Jeg heter Birgit og er redaktør for Bestekredittkortet.com. Det har jeg vært siden høsten 2020. Jeg har det overordnede ansvaret for alt innhold som publiseres på våre nettsider og at alle fakta vi presenterer er korrekte, slik som at oppgitt rente på kredittkortgjeld er riktig og at alle bonuser er nevnt. Jeg er trolig også den som svarer deg når du kontakter oss, for eksempel via epost. Jeg skal i størst mulig grad ha kunnskap om alt som har med kort å gjøre, men for øyeblikket fokuserer jeg på gratisforsikringer utover reiseforsikringene.

Dette er hva vil tilbyr:

 • Sammenligninger av norske kredittkort. Slike sammenligninger gjør det lettere for deg å finne ut hvilke kort som tilbyr hva.
 • Våre vurderinger av hvert enkelt kort. Vurderingene er gjort fra forbrukernes ståsted og er bygget på følgende spørsmål: «Hvorfor skal jeg velge dette kredittkortet fremfor et annet?»
 • Brukernes tilbakemeldinger. Disse avslører hva eksisterende kortinnehavere synes om de ulike kredittkortene.
 • Nyheter, tips og guider som gjør deg til en mer opplyst og smartere kredittkortbruker.

Anmeldelser og vurderinger – Slik jobber vi

Bestekredittkortet.com skal presentere og sammenligne alle kredittkort som tilbys nordmenn. Vi har også som mål å vurdere en lang rekke debetkort.

På denne siden forteller vi deg hvilke retningslinjer våre medarbeidere benytter når de lager innhold og anmeldelser av kort. Vi forteller også om prosessen fra at et nytt kort vurderes til at det presenteres på våre nettsider.

Generelle retningslinjer

 • Alle kredittkort
  Vi skal vurdere og presentere hvert eneste kredittkort som tilbys norske kvinner og menn. Det er også et viktig mål for oss at samtlige debetkort fra såkalte bankutfordrere skal vies plass på våre nettsider. De eneste kortene vi ikke omtaler er klassiske bankkort.
 • Korrekt og nøyaktig
  Vårt mål er å alltid presentere korrekt og nøyaktig informasjon i alt innhold som publiseres på vårt nettsted. Dette er grunnen til at innholdet oppdateres jevnlig.
 • Tydelig om kostnader
  Når vi anmelder debet- og kredittkort skal kostnadene fremheves slik at de fremstår som tydelige. Dette gjelder nominell og effektiv rente, gebyrer og valutapåslag, for eksempel.
 • Fremheve unike fordeler
  Hver anmeldelse vektlegger de unike fordelene som følger med hvert enkelt kort. Dette medfører at de alminnelige fordelene ikke nevnes i anmeldelsene. De beskriver vi på andre sider.
 • Upartiske faktatekster
  Alle presentasjonene av kort som du kan lese på våre nettsider, er upartiske. De er produsert basert på fakta innhentet fra hver enkelt kortutsteder. Innholdsprodusentene som skaper innholdet, har ingen økonomiske fordeler av å løfte frem enkelte kort som ekstra attraktive. Produsentene har heller ingen kjennskap til hvilke utstedere Bestekredittkortet.com har særskilte samarbeidsavtaler med. Dette sikrer at alt innhold er så upartisk som mulig.

Under kan du lese hvordan vi jobber for å lage en presentasjon av et kredittkort på våre nettsider.

Steg 1 – Presentasjon av kortet

Prosessen starter alltid med at det innhentes så mye fakta om kortet som mulig. Deretter starter utarbeidelsen av innholdet, vanligvis en faktabasert tekst som presenterer kortet som sjelden inneholder spesifikke vurderinger. Teksten er vanligvis inndelt i følgende seksjoner:

Kreditt

Faktateksten starter med en presentasjon av kredittgrensen. Her oppgir vi hva den maksimale kredittgrensen er. Du får vite hva du kan forvente å få i kreditt hvis utstederen går med på å gi deg så mye kreditt som mulig.

Krav og kostnader

Denne delen av teksten inneholder det vi mener du bør vite om kostnadene som følger med kortet. Vi oppgir, blant annet, hvilke gebyrer som følger med bruk av kortet og hva du må betale for å veksle penger med det i utlandet.

Vi forteller også om rentenivået på kredittkortgjeld. Her er det viktig at du forstår at vi kun kan bruke utstederens veiledende renter, noe som betyr at du kan få en annen rente.

Vi opplyser også om hvilke krav du må innfri når du skal søke om å få kortet. Vi forteller deg hvor gammel du må være, hva du må tjene og om du kan ha betalingsanmerkning eller ikke.

Fordeler

I seksjonen som handler om fordelene du får med kortet, lister vi opp de unike fordelene. Her kan du lese om alt fra cashback og rabatter til bonusprogrammer. Vi forklarer inngående hvordan fordelene fungerer. Er det for eksempel slik at bonusprogrammet har en maksgrense for årlig opptjening, får du vite dette her.

Hvis fordelene kun gjelder hos utvalgte forhandlere eller på bestemte varekategorier, gir vi beskjed om dette.

Hvis vi skal rangere de ulike seksjonene, er denne en av de viktigste du bør studere. Den er til god hjelp når du skal avgjøre om et kort passer behovet ditt eller ikke.

Forsikringer

I forsikrings-delen presenterer vi vanligvis gratisforsikringene som følger med kortet. Dette er ofte reise- og avbestillingsforsikringer, men kan også være forsikring mot de økonomiske konsekvensene av et ID-tyveri.

Vi forteller om de viktigste faktorene ved forsikringene, men går ikke i detalj om vilkårene ettersom disse kan være svært omfattende. Ønsker du mer detaljert informasjon, anbefaler vi at du studerer vilkårene selv på utstederens nettsider.

Flere banker og kredittkortselskaper tilbyr også forsikringer du kan betale for sammen med kortene sine. Det kan hende at vi nevner disse hvis de fremstår som interessante.

Reisefordeler

Ettersom mange nordmenn foretrekker å bruke kredittkort på reise, passer vi på å nevne disse reisefordelene i en egen seksjon. Dette gjør det enklere å skille reisefordelene fra andre goder.

Mange kredittkort har nemlig fordeler som først og fremst gjelder for reiser. Dette kan, for eksempel, være rabatter på leiebil, flybilletter og hotell. Billigere eller gratis adgang til flyplasslounger er et annet eksempel.

Rabatt på drivstoff eller lading av elbil hører også hjemme i denne seksjonen i den grad kortet inkluderer dette.

Øvrige opplysninger

En rekke kort har egenskaper eller fordeler som er helt unike sammenlignet med andre kort. Informasjon om dette samles i en egen seksjon. Hvor i teksten informasjonen dukker opp, bestemmes av hvor viktig produsenten mener at den er for valgene du skal ta som fremtidig korteier.

Steg 2 – Faktaoppstilling

Steg 2 handler om å presentere den viktigste informasjonen om kortet i et lettfattelig format. Slik fremstår dette på nettsiden:

 • De 3–4 viktigste fordelene: fremheves som en punktliste øverst på siden.
 • Fakta om kortet: Kredittgrense, rentefrihet, gebyrer, og rentenivå.
 • Krav: En opplisting av kravene som stilles til innehavere av kortet.
 • Fordeler og bonus: En liste bestående av de unike fordelene.
 • Forsikring: En kort oversikt over hvilke forsikringer kortet inkluderer.

Steg 3 – Vurdering og anmeldelse

Det tredje og siste steget innebærer at teksten og faktaene om kortet overleveres til et team som vurderer kortet. Teamets oppgave er å avgjøre hvor bra kortet er samt komme med innspill til den avsluttende vurderingen som presenteres nederst på siden.

At det ikke er innholdsprodusenten selv som vurderer kvaliteten på kortet, sikrer oss at vurderingen blir upartisk og nøytral.

Hvor bra er kortet?

Kvalitetsteamets vurdering oppsummeres i seksjonen som har tittelen Hvor bra er kortet? Her oppsummeres kvaliteten på kortets egenskaper med et stolpediagram. Jo bedre vårt team mener en egenskap er, desto lengre blir stolpen.

Vurderingene er ikke «tatt ut av luften». Hver vurdering er faktabasert. For eksempel får kortets bonusfordeler en vurdering basert på hvor omfattende bonusprogrammet er. Det samme gjelder forsikringer. Jo flere gratisforsikringer kortet tilbyr, desto lenger blir stolpen.

Det er viktig å understreke at selv om et kort ikke scorer best mulig på alle punkt, kan det allikevel være et bra kort for ditt behov. Derfor anbefaler vi at du leser faktateksten nøye og ikke bare ser på stolpediagrammet.

Forbehold om feil

Våre anmeldelser oppdateres fortløpende så snart vi blir varslet om endrede vilkår og fakta. Vi går også igjennom samtlige anmeldelser og guider årlig for å sørge for at innholdet er oppdatert. Det hender også at vi oppdaterer innholdet etter at våre brukere har etterlyst eller foreslått endringer.

Vi må allikevel ta forbehold om at det kan forekomme feil i våre tekster. Det kan, for eksempel, hende at kortutstedere oppdaterer vilkår og informasjon om sine kort uten å varsle oss. Derfor bør du alltid undersøke utstederens nettsider før du søker om kort. Det er kun på denne måten at du kan være helt forsikret om at du har korrekt og oppdatert informasjon.

Synspunkter eller forslag?

Oppdager du feil på våre nettsider, har du synspunkter på våre vurderinger eller forslag til endringer? Ikke nøl med å ta kontakt. Send oss en epost på support@bestekredittkortet.com.

Kontakt oss

Har du spørsmål om tjenestene våre? Eller vil du at vi skal fortelle om deg og det du tilbyr? Du er hjertelige velkommen til å skrive eller å ringe. Vi er tilgjengelig mellom 08:00 – 20:00 på hverdager, samt mellom 10:00 – 15:00 i helgene.

E-post support@bestekredittkortet.com

Cookies

Vi benytter sporingskapsler, også kjent som cookies, for å forstå hvordan brukerne våre anvender dette nettstedet. Datainnsamlingen er helt anonym og kan deaktiveres i nettleseren din. Vi bruker dataene til å forbedre nettstedet og brukeropplevelsen din.

Selskapsopplysninger

Compary AB
Org.nummer: SE556955-1004
Stora Badhusgatan 18
411 21 Göteborg
Sverige

Vanlige spørsmål

Jeg finner ikke kredittkortet jeg leter etter. Hvorfor ikke?
Hvor oppdatert er informasjon om renter, vilkår og rabatter?