Kredittkort som er enklere å få

Bank Norwegian
Bank Norwegian
 • Gratis uttak av kontanter i utlandet
 • CashPoint eller Cashback – Bonus på alt du kjøper
 • Gratis forsikringer
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 100 000 kr
 • Effektiv rente: 23,10 %
 • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 23,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 764 kr
Instapay Mastercard
InstaPay Mastercard
 • En av markedets laveste kredittkortrenter
 • Nye rabatter hver måned (5 %)
 • Ingen årsavgift, opptil 100.000 kroner i kreditt
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 100 000 kr
 • Effektiv rente: 19,35 %
 • Rentefrihet: 0 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff.rente 19,35%, 45 000, o/1 år, kostnad: 4 356, Totalt: 49 356
Santander Red
Santander Red
 • En av Norges laveste kredittkortrenter
 • Gode rabatter på alt fra bilpleie til restaurantbesøk
 • En rentefri periode på 50 dager
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 100 000 kr
 • Effektiv rente: 17,12 %
 • Rentefrihet: 50 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 17,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 323 kr
re:member black
Re:member Black
 • Et av Norges beste kredittkort 2023
 • Inntil 20 % i rabatt i 200 fysiske butikker og nettbutikker
 • Gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 150 000 kr
 • Effektiv rente: 28,43 %
 • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 28,43 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 622 kr. Totalt 16 622 kr.
Resurs Gold
Resurs Gold
 • Bonus på alle kjøp - 10 000 velkomstpoeng
 • Flere gratisforsikringer for reise og leiebil
 • Opptil 60 dagers rentefrihet
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 75 000 kr
 • Effektiv rente: 21,27 - 25,80 %
 • Rentefrihet: 60 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
15 000 kr o/12 mnd, eff. rente 26,25 %, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr

Beste kredittkort med svar på dagen

Du har kanskje hørt at det er mulig å få kredittkort med svar på dagen. Det er i mange tilfeller riktig. Dersom du søker online via kredittkortselskapets nettside kan søknaden behandles automatisk slik at du kan få svar innen svært kort tid. Det kan være innen noen minutter, timer eller på dagen. Grunnen til at det går så raskt er at kredittkortselskapene benytter seg av automatiske systemer som innhenter informasjonen de trenger for å avgjøre søknaden din. Det kan være informasjon om din inntekt, din samlede gjeld, din kredittscore og om du har betalingsanmerkninger. I enkelte tilfeller kan det ta noe lengre tid å få svar på søknaden. Dette kan skje i tilfeller der banken eller kredittkortselskapet trenger flere opplysninger fra deg og søknaden må behandles manuelt.  

Et selskap som ofte kan gi deg svar på kredittsøknaden raskt er Bank Norwegian. Denne banken tilbyr et godt kredittkort som gir deg poeng på alt du handler og på flyreiser fra Norwegian. Poengene kan du bruke til å bestille flybilletter hos flyselskapet Norwegian. Du får også med en god reise- og avbestillingsforsikring. 

Selv om du kan få svar på kredittkortsøknaden innen dagen er omme, betyr ikke det at du får kredittkortet på dagen eller med en gang. Det vil alltid ta noe tid å sette i gang produksjon av kredittkortet og sende kortet i posten til deg. Før du kan begynne å bruke kortet, må du aktivere det manuelt eller i nettbanken.

Kan jeg få kredittkort på dagen?

Du kan i mange tilfeller få svar på søknaden om kredittkort på dagen, men det vil likevel ta noe tid før du faktisk kan begynne å bruke kredittkortet. Hovedgrunnen er at det tar noe tid å produsere det fysiske kortet som du trenger og det tar også noen virkedager å få sendt kredittkortet til deg i posten.

Slik kan du få kredittkort på dagen

Flere som søker om å få kredittkort ønsker at kortene er tilgjengelig umiddelbart. Det kan være ulike årsaker til dette, for eksempel, at man har behov for å kjøpe utstyr til huset raskest mulig.

Noen har det enda travlere og lurer på om man kan få kredittkort på minuttet?

Svaret er at det er så å si umulig å få et kort så kjapt, i alle fall fysiske kort. Disse bruker noen dager på reisen hjem til deg etter at du har fått et positivt svar på søknaden din. Det finnes allikevel enkelte kort du kan ta i bruk ganske umiddelbart. Mer om dette senere.

Hvor er det lettest å få kredittkort?

De ulike bankene og kredittkortselskapene opererer med ulike krav for å få kredittkort, derfor kan det være lettere å få kredittkort i enkelte banker. Noen minimumskrav er likevel standard for alle selskaper som opererer i Norge, som for eksempel krav til alder, minimum inntekt og krav til god betalingshistorikk (ingen betalingsanmerkninger). Utover minimumskravene kan kravene for å innvilge søknaden om kredittkort variere noe mellom de ulike selskapene, derfor bør du alltid se på hvilke krav som gjelder for kredittkortet du er interessert i. Du kan også søke hos flere tilbydere for å øke sjansen til å få positivt svar på søknaden.

Kredittkort på dagen

Hvor lang tid tar det før jeg får kredittkortet?

Selve søknaden om å få kredittkort er unnagjort i løpet av noen minutter. Prosessen med å godkjenne søknaden er heller ingen flaskehals. Slik foregår den:

 1. Når banken mottar søknaden din, ber den et kredittopplysningsbyrå om å utføre en kredittvurdering av deg.
 2. Kredittopplysningsbyråene innhenter nå informasjon om økonomien din, blant annet fra gjeldsregistrene.
 3. Når vurderingen er klar, sendes den tilbake til banken.
 4. Banken bestemmer seg for om du skal få et kort eller ikke.

Det meste i prosessen over skjer digitalt. Alt i alt kan det ta så lite som et par timer fra at du sender søknaden til at du har fått svar fra banken.

Så når du kan få kredittkort-svar på dagen, hvorfor kan du ikke også få kortet samtidig?

Det er produksjonen av det fysiske plast- eller metallkortet som tar tid. I tillegg må kortet, som regel, sendes til deg i posten. Dermed må du plusse på ytterligere et par dager.

Hva er negativt med kredittkort?

Selv om det finnes mange fordeler med å bruke kredittkort, må du være klar over at det også finnes flere ulemper. Dersom du ikke betaler hele beløpet på kredittkortregningen ved forfall, påløper svært høye renter og gebyrer, noe som gjør dette til en dyr måte å låne penger på. Det kan også være lett å miste oversikten over bruk av kredittkort og du må hele tiden passe på at du ikke bruker mer enn du har mulighet til å betale tilbake.

Kredittkort på dagen og kredittsjekk, hvordan henger det sammen?

Når du søker kredittkort på dagen, vil det alltid foretas en kredittsjekk av deg. I Norge er alle banker og kredittkortselskaper som låner ut penger pliktig til å foreta en slik sjekk. Det kan blant annet bli foretatt en sjekk av din inntekt og din kredittscore. Din kredittscore består av en rekke faktorer som din alder, flyttemønsteret ditt, hvor mye gjeld du har i forhold til din inntekt og om du har næringsinteresser og eventuelle betalingsanmerkninger. 

Resultatet av kredittsjekken skal si noe om din betalingsevne. En god kredittscore betyr at søkeren sannsynligvis har en solid økonomi og dette er grunnen til at bankene kan være villige til å låne ut mer penger til en lavere rente. I motsatt fall kan en dårlig kredittscore føre til høyere renter, mindre lånebeløp og noen ganger avslag på lånesøknaden. 

Hvor raskt kan jeg få kredittkort?

Hvor raskt du kan få kredittkort avhenger av flere faktorer. Dersom du søker online med BankID kan du ofte få raskt svar på søknaden, ofte samme dag. Om det trengs flere opplysninger og søknaden må behandles manuelt, kan det ta noe lengre tid å få svar. Dersom du får positivt svar på søknaden, må kredittkortet produseres og sendes til deg. Dette tar normalt noen virkedager, men tiden kan variere mellom de ulike selskapene.

Du kan få avslag eller tilslag raskt på din kredittkortsøknad

I likhet med at du kan få din kredittkortsøknad innvilget raskt, kan du også på relativt kort tid få avslag på søknaden din om kredittkort. Det kan være flere grunner til dette. De vanligste grunnene er at du har en for lav inntekt eller en for dårlig kredittscore. Kredittkortselskapene krever at du har en fast minimumsinntekt for å innvilge søknaden om kredittkort, og dersom du har for lav inntekt, vil du få avslag. Du vil også få avslag dersom du har for lav kredittscore. Betalingsanmerkninger er spesielt ille, og dersom du har en eller flere slike anmerkninger vil du også få avslag på søknaden. Opplysninger om kredittscore, inntekt og betalingsanmerkninger hentes ofte inn automatisk i det du sender inn søknaden, og det er grunnen til at du kan få tilslag eller avslag på kredittkortsøknaden på kort tid. 

Dersom du har fått avslag på søknaden om kredittkort, er det flere ting du kan gjøre. For det første kan du kontakte kredittkortselskapet og spørre om en begrunnelse for avslaget. Når det foretas en kredittsjekk av deg, har du også krav på et gjenpartsbrev som skal inneholde de samme opplysningene som ligger til grunn for avslaget. Dersom du for eksempel har for dårlig kredittscore, skal dette komme fram av gjenpartsbrevet. 

Dersom grunnen er for lav inntekt eller for dårlig kredittscore kan du prøve å forbedre disse faktorene. Din kredittscore vil vesentlig forbedres dersom du innfrir dine betalingskrav og betalingsanmerkninger. Etter at du har forbedret din kredittscore, kan du prøve å søke på nytt. 

Du trenger BankID for å søke om kredittkort på dagen

For å søke om kredittkort og få svar på dagen er det en forutsetning at du søker via kredittkortselskapets nettside og signerer søknaden med BankID. 

BankID er en elektronisk form for personlig identifikasjon som du kan bruke til å signere de fleste typer dokumenter, som for eksempel bank- eller forsikringsdokumenter, inkludert lånesøknader. Du kan få BankID ved å henvende deg til din hovedbank og du kan bruke BankID i form av en fysisk brikke eller som en app på telefonen din. 

Virtuelle kort

Hvis det å få kredittkort på dagen eller til og med på minuttet er viktig for deg, skal du sende søknaden din til kredittkorttilbydere som inkluderer virtuelle versjoner av kortene sine.

Du husker kanskje at vi fortalte hvordan du kan få svar på søknaden din temmelig raskt? Noen banker gir deg et virtuelt kort du kan begynne å bruke så snart de har gått med på å gi deg et kort.

Vanligvis finner du den digitale utgaven av kredittkortet i en app fra banken.

 • Appen kan inneholde alle kredittkortopplysningene du trenger for å handle på nett, for eksempel.
 • Du kan også legge inn opplysningene fra det virtuelle kortet i digitale lommebøker som Apple Pay, Google Pay, og Vipps.

Nei, du får sjelden fysiske kredittkort på dagen. Derimot kan du få virtuelle kredittkort på minuttet.

Banker med virtuelle kort

Å tilby virtuelle kredittkort blir stadig vanligere blant bankene. Her er noen av kredittkortene som allerede inkluderer digitale kopier.

Dette er kredittkort "alle" kan få. Det innebærer at de fleste med inntekt og en ordnet økonomi kan forvente å få positive svar på søknadene sine.

Inntektskravet for de fleste av kortene over starter på 50.000 kroner i året. Aldersgrensen for å få dem er henholdsvis 18 og 20 år. Dermed er kortene tilnærmelige alternativer for de fleste som trenger et kort de kan ta i bruk så raskt som mulig.

Vanlige spørsmål om kredittkort på dagen

Hvordan få et kredittkort på dagen uten kredittsjekk?
Kan jeg få kredittkort på dagen med BankID?
Kan jeg få kredittkort-svar på dagen?
Hvilket kredittkort kan jeg få på dagen?
Bengt Bergh Publisert 12/15/2021

Hei, mitt navn er Bengt Bergh. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 5/9/2023
Erik Sæther

granskad av Erik Sæther