Best i test: kredittkort med cashback

I skrivende stund har vi testet 96 olika kredittkort, deriblant flere kort som tilbyr cashback i en eller annen form. Hvert kort har gjennomgått vårt egenutviklede testregime hvor fordeler og kostnadsnivåer vurderes objektivt, faktabasert og måles opp mot hverandre.

Listen under er sortert etter størrelse på cashback, det totale fordelsnivået, kostnader og våre egne erfaringer.

1. Santander Red

Santander Red

Av alle kortene vi har testet, skiller Santander Red seg ut positivt med høy og ubegrenset cashback samt lav rente på den utestående saldoen. Ingen av de andre kortene i testen har en like lav rente på kredittkortgjeld.

Vi anbefaler alle å unngå rentebærende gjeld med kredittkort. Samtidig er vi klar over at mange velger å dele opp tilbakebetalingen av saldoen, noe som har hatt stor betydning i vår test.

Santander Red gjorde et solid inntrykk på hele testteamet. Størst wow-faktor hadde cashback på inntil 25 % i cashbackportalen Santander Cashback. I tillegg skapte det stor begeistring at vi kunne få rabatter på 10 % eller mer hos om lag 200 norske forhandlere via rabattprogrammet Dealpass.

Årsgebyr 0 kr
Rente 14,89 %
Effektiv rente 17,12 %
Maks kreditt 100 000 kr
Rentefrihet 50 dager
Søk nå
Annonslenke

2. Bank Norwegian

Bank Norwegian

Når vi kjørte Norwegian-kortet fra Bank Norwegian gjennom vår allsidige kredittkorttest, var det én ting som utmerket seg: Valgfrihet. Vi kunne velge om vi ville tjene cashback med kortet, eller CashPoints for lojalitetsprogrammet Norwegian Reward.

0,5 % i cashback er allikevel lite. Dette ble til en viss grad kompensert for ved at vi kunne få penger tilbake på alt vi betalte med kortet. Det var for øvrig ikke begrensninger på hvor mye cashback vi kunne tjene.

Vår test fant også at kortet har en av de bedre reise- og avbestillingsforsikringene som følger med kredittkort. I tillegg oppdaget vi at kortet er et av svært få som fungerer med alle de viktige, digitale lommebøkene, som er Apple Pay, Google Wallet, Garmin Pay og Samsung Pay.

Årsgebyr 0 kr
Rente 21,99 %
Effektiv rente 24,40 %
Maks kreditt 150 000 kr
Rentefrihet 45 dager
Søk nå
Annonslenke

3. Santander Gebyrfri Visa

Santander Gebyrfri Visa

Testen av Gebyrfri Visa fra Santander avdekket et tilnærmet perfekt kredittkort for den allsidige brukeren. Først og fremst imponerte kortet med tusenvis av cashbackmuligheter i Santander Cashback. Her kunne vi ofte få godt over 20 % av kjøpesummen som en reduksjon av kredittkortregningen.

Vi fikk også en god reiseforsikring med på kjøpet. Den inkluderte både egenandelen for leiebil og avbestillinger.

En annen ting våre testere har uthevet som positivt, er kostnadene. Kortet har rentefrie perioder som varer i 50 dager i tillegg til at det ikke har gebyr på uttak av kontanter. Dette gjelder både her hjemme og i utlandet.

Årsgebyr 0 kr
Rente 20,42 %
Effektiv rente 23,40 %
Maks kreditt 100 000 kr
Rentefrihet 50 dager
Søk nå
Annonslenke

4. Santander Flexi Visa

Santander Flexi

Som en av våre testere sa: «Dette er det perfekte shoppingkortet!»

Vår test av Flexi Red fra Santander konkluderte med at det per nå ikke finnes mange kredittkort med like stort sparepotensiale. Også her fikk vi tilgang til Santanders store cashbackportal og DealPass som inkluderer drøyt 200 forhandlere over hele landet.

I tillegg kunne vi få 4 % i bonus på all handel i en valgfri kategori (elektronikk, klær og sko, sportsutstyr eller drivstoff.) Det var riktignok en grense for hvor mye bonus vi kunne tjene per måned og per år, men dette rokker ikke ved inntrykket av et kort som er så å si perfekt for billigere shopping.

Årsgebyr 0 kr
Rente 21,50 %
Effektiv rente 24,60 %
Maks kreditt 100 000 kr
Rentefrihet 50 dager
Søk nå
Annonslenke

5. Resurs Gold

Resurs Gold

Testen av kredittkortet Resurs Gold fra Resurs Bank ga oss halvveis hakeslipp. Med dette kortet kunne vi få inntil 60 dagers rentefrihet på den utestående saldoen. Dette er Norges-rekord i tillegg til at det er svært god tid til å bli kvitt kredittkortgjelden før det legges rente på den.

Resurs Gold gir poeng på kortbetalinger. Når vi testet kortet, var satsen 1 poeng for hver krone brukt. I tillegg var det mulig å få hele 10.000 poeng som velkomstgave. Poengene kan benyttes i Resurs Banks egen poengbutikk, som inneholder et godt utvalg varer og tjenester i mange kategorier.

En annen fordel som overrasket oss positivt, var muligheten til å dele opp tilbakebetalingen av utvalgte kjøp i 6 måneder uten rente. Riktignok var det et gebyr for dette, men var kjøpet kostbart, ble kostnaden vesentlig lavere enn hva den ville blitt med rente.

Årsgebyr 0 kr
Rente 15,90 - 19,80 %
Effektiv rente 21,27 - 25,80 %
Maks kreditt 75 000 kr
Rentefrihet 60 dager
Søk nå
Annonslenke

6. Ikano Visa

Ikano Visa

Vi har også valgt å teste Ikano Visa selv om det ikke er et ekte cashbackkort. I stedet kunne vi få 2 % i rabatt på dagligvarer og på alt vi kjøpte hos Shell. Når vi allikevel inkluderer kortet, skyldes det at den opptjente rabatten trekkes fra saldoen på kredittkortregningen. Dette er vanlig praksis for de fleste kortene som har cashback.

Når vi testet kortet, kom vi over en forsikring vi sjelden ser med andre kort: feiltankingsforsikring. Forsikringen beskytter mot kostnadene som følge av å fylle diesel på en bensindrevet bil, eller påfyll av bensin på en dieselbil.

Og dette var ikke den eneste forsikringen. Vi kunne også få en gratis reiseforsikring hvis vi betalte minst 50 % av reisekostnadene med Ikano-kortet. Våre testere beskriver forsikringen som brukbar, men ikke like omfattende som helårs reiseforsikringer man betaler for.

Årsgebyr 0 kr
Rente 20,28 %
Effektiv rente 24,55 %
Maks kreditt 100 000 kr
Rentefrihet 50 dager
Søk nå
Annonslenke

7. TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard

Vi har også valgt å inkludere TF Bank Mastercard på denne listen. Vi fant riktignok ikke tilbud om cashback med kortet, men det lot oss spare mange penger i rabattprogrammet Dealpass. Her var det mulig å få rabatter opp mot 30 % på alt fra kosmetikk og restaurantbesøk til markiser.

I vår test av TF Bank-kortet, fant vi en av de beste reiseforsikringene du kan få med kredittkort. Forsikringen kostet ikke noe så lenge vi belastet kortet med mer enn halvparten av reisekostnadene. Den inkluderte også egenandelen for leiebilskader og beskyttelse mot avbestillingskostnader for inntil 300.000 kroner. Denne dekningen var vesentlig høyere enn hva vi kunne få med andre kort.

TF Bank Mastercard er også et av de minst gebyrbelagte kortene vi har testet. Kontantuttak både i Norge og i utlandet er gratis. Også erstatningskort er gratis, noe som kan koste flere hundre kroner hos andre tilbydere.

Årsgebyr 0 kr
Rente 22,65 %
Effektiv rente 26,69 %
Maks kreditt 150 000 kr
Rentefrihet 43 dager
Søk nå
Annonslenke

8. re:member Black

re:member black

Når vi testet re:member Black, endte vi opp på en portal for cashback som minnet mye om den Santander tilbyr. Mange likheter til tross, det var også opplagte forskjeller. Vi oppdaget flere nettbutikker som tilsynelatende var eksklusive for re:members kort.

Også med dette kortet var det mulig å få penger tilbake tilsvarende flere titall prosent på tusenvis av varer og tjenester.

Kortet bød på andre godbiter også som tilfredsstilte flere av våre testkriterier. 30 % i rabatt på lading av elbil og gratis reiseforsikring med avbestillingsbeskyttelse er en god kombinasjon.

Den eneste virkelige nedturen vi oppdaget, var at reiseforsikringen ikke dekket egenandelen for leiebilskader, noe TF Bank Mastercard gjør for eksempel.

Årsgebyr 0 kr
Rente 25,57 %
Effektiv rente 30,33 %
Maks kreditt 150 000 kr
Rentefrihet 45 dager
Søk nå
Annonslenke

9. Morrow Bank Mastercard

Morrow Bank Mastercard

I vår test av Morrow Bank Mastercard, ble det raskt konkludert med at kortet er bra for nettshopping. Og kanskje særskilt for netthandel av elektronikk og datautstyr.

Vi kunne få 4 % i bonus på alt vi kjøpte hos Komplett og 2 % på all annen netthandel. Hos fysiske forhandlere var satsen 1 % på alle kjøp.

Dette begeistret oss, men opprømtheten dempet seg litt da vi ble gjort oppmerksom på at det ikke er ubegrensede muligheter for opptjening. Maks bonus er 500 kroner per måned eller 2.000 kroner per år.

Ellers likte vi godt at kortet kan brukes med alle sentral digi-lommebøker som Apple Pay, Google Wallet og Garmin Pay. Kortet byr også på gratis reiseforsikring i tillegg til en beskyttelse mot konsekvensene av ID-tyveri og ID-misbruk.

Årsgebyr 0 kr
Rente 24,90 %
Effektiv rente 28,77 %
Maks kreditt 100 000 kr
Rentefrihet 50 dager
Søk nå
Annonslenke

10. Curve Metal

Curve Metal

Curve Metal er ikke et kredittkort, men en heldigital lommebok som inkluderer et fysisk betalingskort i metall. Metal er for øvrig det høyeste Curve-nivået, noe som ble tydelig idet vi ble bedt om å betale godt over 2.000 kroner i årsavgift.

Det unike med Curve Metals cashbacktilbud er at vi kunne velge 12 forhandlere vi ønsket å spare penger hos. Vi kunne få 1 % av kjøpesummen som penger tilbake hver gang vi handlet hos disse.

Cashback er bra, men det som vakte størst begeistring var allikevel at Metal-planen inkluderte LoungeKey. Dette kunne gi oss billigere adgang til mange hundre flyplasslounger over hele verden.

Årsgebyr 2 500 kr
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Maks kreditt 0 kr
Rentefrihet 0 dager
Søk nå
Annonslenke

11. Revolut Ultra

Revolut Ultra

Revolut er i det store og hele en digital lommebok. Selskapet tilbyr ikke kredittkort, men fysiske betalingskort som krever at det står penger på en konto for å virke. Det er allikevel mulig å få typiske kredittkortfordeler med en Revolut-konto hvis du er villig til å betale for det.

En Ultra-konto kostet 600 kroner i måneden idet vi testet kontonivået. Med på kjøpet kunne vi få både gratis reiseforsikring, loungeadgang og billigere valutaveksling.

Revolut Ultra er cashback-kortet som skuffer mest. I tidligere tester kunne vi tjene opptil 1 % i cashback med kortet. Nå ser det ut som om denne fordelen er i ferd med å forsvinne, dessverre.

Derimot kunne vi fortsatt motta opptil 10 % av kjøpesummen som penger tilbake hvis vi booket hotell eller en overnatting som Ultra-bruker. Forutsetningen var at vi kjøpte overnattingen via Revolut-appen, noe som begrenset antallet overnattingssteder.

Årsgebyr 7 200 kr
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Maks kreditt 0 kr
Rentefrihet 0 dager
Søk nå
Annonslenke
Kredittkort med cashback

Hva er cashback?

Cashback betyr at du får tilbake en prosentandel av det du har handlet for. For eksempel kan du få 1-5% cashback på alt du handler med kredittkortet ditt, eller du kan få cashback når du handler hos en bestemt kjede, nettbutikk eller varekategori. Cashback tilbys vanligvis som et incitament for å bruke kredittkortet eller handle hos bestemte butikker, og beløpet du får tilbake kan variere avhengig av kortet eller butikken du bruker. 

Cashback er en fin måte å spare penger på forutsatt at du bruker kredittkortet ansvarlig. Det er imidlertid viktig å sjekke vilkårene og betingelsene for cashback-programmet, inkludert eventuelle gebyrer eller avgifter som kan påvirke den totale verdien av cashback-belønningen.

Mange av cashbackkortene er heldigvis kredittkort alle kan få. Det betyr at kravene som stilles til nye kortinnehavere er overkommelige for de fleste.

Hvordan fungerer cashback kredittkort?

Cashback/Kickback og rabatter med kredittkort fungerer omtrent på samme måte. I enden venter det merkbare prisavslag på deg som kortbruker. Det er allikevel forskjeller. Kredittkortrabattene er som regel bundet til utvalgte forhandlere. Med cashback spiller det ingen rolle hvor du handler. Du får penger tilbake på kjøpet uansett.

Rabattene får du som regel umiddelbart i kassen når du gjør opp for deg. Cashback derimot, trekkes ofte fra kredittkortregningen, dager eller uker etter at du brukte kortet.

Noen cashback-ordninger er også basert på poeng. Du får poeng hver gang du bruker kortet. Poengene kan brukes til å redusere prisen på varer du kjøper i fremtiden.

Bank Norwegian Visas cashback-program CashPoints, fungerer på denne måten:

  • Hver gang du bruker kortet, får du CashPoints.
  • 1 CashPoint = 1 krone.
  • Du kan bruke CashPoints for å kjøpe flybilletter hos Norwegian.

Bank Norwegian tilbyr også cashback på alle kjøp. Du kan bruke cashback til å betale kredittkortregningen.

Dette kan du tjene med cashback kredittkort

Denne tabellen viser hva du kan tjene med de ulike kortene som tilbyr cashback. Bare vær klar over at enkelte kort har begrensninger på hvor mye du kan tjene hver måned og hvert år.

Kredittkort Cashbacksats Cashback på 1.000 kr

Flekkefjord Sparebank MasterCard

Inntil 25 %

250 kr

Gebyrfri Visa

Inntil 15 %

150 kr

Santander Red

Inntil 15 %

150 kr

Flexi Visa

4 %

40 kr

365Privat

2 %

20 kr

Sparebank 1 Mastercard

1 %

10 kr

Bank Norwegian kredittkort

0,5 %

5 kr

Slik finner du et godt kredittkort med cashback

Hvis det først og fremst er for å spare penger du vil ha kredittkort, er det viktig at du velger det rette kortet. Velger du feil, kan du ende opp med et kort du sjelden eller aldri har glede eller nytte av.

Dette er hva du kan gjøre:

  1. Kartlegg forbruket ditt
    Finn ut hva du bruker penger på. Ta med absolutt alle innkjøpene dine i betraktningen.
  2. Hva ønsker du å spare på?
    Når du vet hva du bruker penger på, lag en liste. List opp alt du ønsker å spare penger på.
  3. Finne matchende kredittkort
    Bruk listen din når du skal sammenligne kredittkort. Merk deg hvilke kort som gir deg cashback på så mange av tingene på listen din som mulig.

Finner du flere kredittkort som passer, kan du se etter om det følger med flere fordeler også. Dette kan være gratisforsikringer og andre rabattformer, for eksempel. Sett de ulike kortenes fordeler opp mot hverandre og velg det du liker best.

Begrensninger på cashback kredittkort

Et godt cashback-program kan gi deg penger tilbake på all handel. Men for at ting ikke skal gå over styr, har de fleste kredittkorttilbyderne lagt inn begrensninger på hvor mange penger man kan få i retur når man handler. Det vanlige er at man gir cashback for all handel inntil et visst beløp per måned, eller per år. Passerer du denne grensen, vil du ikke lenger få penger tilbake på kjøpene dine.

Les mer om begrensninger med kredittkort cashback her.

Hvem tilbyr kredittkort med cashback?

Det finnes flere kredittkort som gir deg penger igjen når du handler, og her er noen av kortene som gir deg mest cashback: 

  • Bank Norwegian Kredittkort gir deg cashback (i form av poeng som kan brukes på flyreiser) på alle varekjøp du foretar deg. I tillegg får du høyere cashback ved kjøp av flybilletter og dersom du benytter deg av tilbud fra Bank Norwegian sine samarbeidspartnere. 
  • Morrow Bank Mastercard gir deg 4% cashback når du handler hos komplett.no og 2% cashback når du handler online. På øvrige kjøp får du 1% cashback. 
  • Ikano Visa gir deg 2% cashback på dagligvarer og 2% når du handler hos Shell. 
  • Trumf visa gir deg Trumf-bonus når du handler hos Norgesgruppen og deres samarbeidspartnere. Bonusen kan du få utbetalt eller veksle inn i andre varer og tjenester.

Vanlige spørsmål om cashback kredittkort

Hvordan fungerer cashback?
Hvor mye kan man få i cashback med kredittkort?
Er cashback bra?
Bengt Bergh Publisert 6/7/2021

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 8/26/2024