Santander Red

 • En av Norges laveste kredittkortrenter
 • Gode rabatter på alt fra bilpleie til restaurantbesøk
 • En rentefri periode på 50 dager

Om Santander Red

Kredittkortet Santander Red har blitt stilt i skyggen av de beste konkurrentene. Santander har skjerpet seg og tilbyr nå flere fordeler enn noensinne. Det som frister mest er gode rabatter hos mer enn 200 forhandlere. Og selv med så mange fordeler klarer det fortsatt å levere noen av landets beste kredittkortrenter.

Hvor bra er Santander Red?

Fordeler & bonus
Få inntil 15 % rabatt når du handler på nett hos over 200 kjente nettbutikker. Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
Forsikring
Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
På reisen
Valutapåslaget utenlands er 1,75 %.
Avgifter
Rente 14,89 %, årsgebyr 0 kr og administrasjonsgebyr 0 kr. Effektiv rente 17,12 %. Rentefrihet inntil 50 dager.
Godkjenningsgrad
Sammenlignet med andre kredittkort, er mange søknader godkjent her.
Kundetilfredshet
Kortet har ikke mottatt noen brukeranmeldelser ennå.
Samlet vurdering
Dette er den samlede poengsummen til alle poengene ovenfor. Den samlede vurderingen viser hvordan fordelene og ulempene er knyttet til hverandre.

Fakta om kortet

Årsgebyr: 0 kr
Maks kreditt: 100 000 kr
Rente: 14,89 %
Effektiv rente: 17,12 % *
Rentefrihet: Inntil 50 dager
Korttype: VISA
Innløsningsgebyr: 1,00 %, minst 30 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Minstebeløp å betale: 4,00 % av gjelden (minst 300 kr)
Administrasjonsgebyr: 0 kr
Overtrekksgebyr: 125 kr
* Eff. rente 17,12 %. 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1 323. Totalt kr 16 323.

Krav

 • Minst 20 år
 • Ikke arbeidsledig
 • Ingen betalingsanmerkninger

Fordeler & bonus

Bonus: Få inntil 15 % rabatt når du handler på nett hos over 200 kjente nettbutikker.
Concierge Service: Nei
Tilgang til lounger: Nei

Forsikring

Tilgjengelig

Vi mangler informasjon om hvilke forsikringer som finnes.

Ikke tilgjengelig

 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Kjøp beskyttelse
 • Leveringsforsikring
 • Utvidet garanti
 • Redusert egenandel
 • Prisbeskyttelse
 • Felttankningsforsikring
 • Nøkkelforsikring

Vær oppmerksom på at noen forsikringer noen ganger ikke er inkludert automatisk. Les mer nedenfor.

Inntil 100.000,- i kreditt

Santander Red Visa kredittkort har lenge vært hakket bak de aller beste konkurrentene. I et forsøk på å nå frem i teten har Santander styrket de eksklusive rabattilbudene. Og selv om det fortsatt har et lite stykke igjen helt til toppen, hører det absolutt hjemme blant de første du bør vurdere hvis du skal skaffe deg et godt kredittkort.

Før du søker, bør du vite at du må være over 20 år for at Santander skal behandle søknaden din. Du bør også ha en fast inntekt og være fri for betalingsanmerkninger. Kommer du godt ut av bankens kredittsjekk kan du få en kreditt på inntil 100.000 kroner.

Lave renter

Du bør avsky kredittkortgjeld som pesten. For dette er dyr gjeld. Nå er det ikke skrevet bøker om skikk og bruk for kredittkortinnehavere. Hadde en slik bok eksistert, ville første kapitel handlet om hvor dumt det er å ikke betale tilbake alt man har lånt av kortet ved første forfall. For å unngå de dyre rentene.

Santander Red gjør det litt enklere å slippe rentene. For her har du hele 50 dager på deg før rentene gjør seg gjeldende. Og skulle du, tross alle advarsler, sitte igjen med utestående gjeld etter at den rentefrie perioden er over, er det verdt å nevne at den effektive renten er blant Norges beste. Helt nede på 17 %, faktisk.

Dette bør allikevel ikke bli en hvilepute. Betal så mye du kan av det du skylder, så raskt du kan.

Merkelig gebyr

Santander Red er ikke voldsomt belemret med ubehagelige gebyrer. Du slipper å betale årsavgifter, for eksempel. Det koster heller ingen ting å bruke kortet når du handler med det. Og velger du e-faktura i stedet for papirfaktura, slipper du unna fakturagebyret også.

I likhet med de fleste av konkurrentene, tar Santander seg betalt hvis du bruker Red-kortet til å ta ut penger i minibank (30 kroner + 1 % av beløpet du tar ut).

Men så dukker det opp et merkelig gebyr. Bruker du ikke kortet på 12 måneder, belaster Santander deg med et gebyr på 149,- for inaktivt kort. Riktig nok varsler banken deg i god tid om at gebyret nærmer seg, slik at du kan få gjort noe med det. Men dette er allikevel en sjelden avgift blant norske kredittkort.

Mange fordeler

Kjenner du begrepet «Kickback»? Kort fortalt indikerer det at du får noe tilbake for det du legger igjen. Slik er det med Santander Red, også. Bruker du kredittkortet, får du rabatter hos over 200 ulike forhandlere. Og en rekke restauranter. Du kan blant annet spare 15 % på restaurantbesøk over hele landet.

Det vil ta for lang tid å nevne alle stedene som gir deg rabatter. Her er et lite utvalg:

 • Christiania Glasmagasin gir deg 6 %.
 • VetZoo gir deg litt over 6 %.
 • Qatar Airways gir deg 1 %.

Du får rabatten som Kickback. Det betyr at rabattene trekkes fra beløpet du skal betale på den neste regningen fra Santander. Forutsetningen for å få rabattene, er at du bruker Santander Red når du handler.

Santander Red mangler reiseforsikring

Et av ankepunktene mot Santander er at du ikke får gratis reiseforsikring med på lasset. Dette er trolig også litt av årsaken til at rentene er så lave. Lave renter er vel og bra for dem som ikke klarer å gjøre opp for seg i én tilbakebetaling.

Men for fornuftige kortbrukere alle dem som unngår å bygge opp kredittkortgjeld vil nok andre kort være hakket mer attraktive. Kort som både tilbyr gratis avbestillings- og reiseforsikring.

Konklusjon

Santander Red har en av markedets laveste renter. En effektiv rente langt under 20 % er en sjelden fugl blant kredittkortene. Og alle rabattene du får, gjør det til et over snittet interessant kredittkort. Men du må se langt etter gratis forsikringer på reise.

Og ettersom Santander Red er et Visa kredittkort, kan du bare bruke det der man aksepterer Visa. Ønsker du å bruke det hos en forhandler som bare aksepterer MasterCard, kan du få problemer. Det hører med til historien at det er svært få som bare aksepterer én av de to betalingsløsningene.

Andre populære kredittkort

Hva synes brukerne våre om Santander Red?

Skriv en anmeldelse

Alle anmeldelser

Bli den første til å skrive en anmeldelse av Santander Red!

Skriv en anmeldelse

Din vurdering:
Ditt fornavn:
Din e-postadresse:
(Vil ikke vises offentlig)
Sett et overskrift på din vurdering:
(Frivillig)
Fortell om din erfaring med Santander Red:


Ved å sende inn anmeldelsen din, godtar du at vi vil lagre informasjonen du har oppgitt i skjemaet. Vi forbeholder oss retten til ikke å publisere vurderinger som vi finner upassende av en eller annen grunn.

Kontaktinformasjon

Org.nummer: 983 521 592
Adress: Postboks 177
Postnummer: 1325
By: Lysaker
Telefon: 210-830 00
E-post: [email protected]
Ansvarlig bank: SANTANDER CONSUMER BANK AS

Åpningstider

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lørdag:
Søndag: