Fra 1. september 2024 blir SAS og Eurobonus en del av SkyTeam, den nest største alliansen av flyselskaper i verden. Overgangen byr på nye muligheter for Eurobonus-medlemmer, men også endringer du bør være klar over.

Eurobonus forblir Eurobonus

Eurobonus vil fortsette som før i SAS etter overgangen. Medlemskapet ditt, medlemsnivået og de opptjente poengene dine endres heller ikke. Du beholder også de samme fordelene på SAS-flygninger.

I tillegg får du langt på vei de samme godene hos de fleste SkyTeam-partnerne.

Slik blir Eurobonus med SkyTeam:

Fordeler fra 1. september:

  • Liknende fordeler: Du beholder stort sett de samme fordelene du har i dag, som prioritert innsjekking, ekstra bagasje, tilgang til flyplasslounger og Fast Track så lenge medlemsnivået ditt tillater det.
  • Spennende destinasjoner: Med SkyTeam får du tilgang til et globalt nettverk med over 1.150 destinasjoner over hele verden. Dette er riktignok litt færre flyplasser enn de 1.290 destinasjonene i Star Alliance-nettverket.
  • Nye partnere: SkyTeam består av en rekke kjente flyselskap, slik som Air France, Delta Air Lines, ITA Airways, KLM, Korean Air og Virgin Atlantic. Det er foreløpig usikkert hvilke selskap som tilbyr Eurobonus-opptjening og bonusreiser fra overgangsdatoen.

Endringer fra 1. september:

  • Opptjening av poeng: Fra 1. september kan du ikke lenger tjene Eurobonus-poeng på Star Alliance-flygninger. Du tjener i stedet poeng hos SAS og på de fleste SkyTeam-flyvninger.
  • Bonusreiser: Du kan ikke lenger bestille bonusreiser med Star Alliance-partnere. Men du kan bruke poengene dine hos SAS og de fleste SkyTeam-partnere.
  • Forhandlinger pågår: SAS forhandler for tiden med mange av de nye partnerne om fordeler og poengsanking. Det er derfor mulig at ikke alle nye partnere tilbyr alle Eurobonus-fordeler fra dag én.

Eurobonus i Star Alliance frem til 1. september

Du kan fortsatt tjene og bruke Eurobonus-poeng på Star Alliance-flyvninger frem til 31. august, 2024. Men 1. september stenges dørene for denne muligheten.

Vær oppmerksom på at du kan bestille Eurobonus-reiser i Star Alliance som har avgang etter overgangen til SkyTeam. Forutsetningen er at du bestiller før 1. september.

Husk å kreve inn manglende poeng på Star Alliance-flyvninger senest 8. september 2024.

Lifetime Gold-status

Har du hatt Gold-status i Eurobonus i 10 år? Gratulerer!

Den gode nyheten er at du vil ha den samme, livslange statusen i SkyTeam også.

Ingen kredittkortendringer

Du kan tjene ekstra Eurobonus med flere kredittkort, som American Express Elite og SAS Eurobonus Mastercard Premium.

Det ser foreløpig ut som at poengopptjeningen med kortene fortsetter som før.

Det er heller ikke varslet om andre endringer. Det betyr at tilleggsfordeler som loungeadgang og gratis reiseforsikringer opprettholdes.

Et viktig usikkerhetsmoment

SAS har så langt ikke sagt noe om hvor mange poeng du kan tjene som Eurobonusmedlem etter overgangen til SkyTeam.

Slik det er nå, kan du tjene alt fra 100 til 12.000 poeng per flygning med SAS. Hos Star Alliance-partnerne kan du tjene ulike mengder poeng basert på hvor langt du flyr og med hvilket selskap.

Hvordan det blir etter 1. september er foreløpig uvisst. Derfor anbefaler vi at du følger med på SAS sine nettsider for å lære mer om eventuelle endringer i poengopptjeningen. Her finner du også mer informasjon om:

  • ombookinger og avbestillinger
  • fordelene hos SkyTeam-partnere
  • fremtidige endringer i bonusprogrammet