Om Curve Metal

Curve Metal er et betalingskort som du kan knytte dine eksisterende bank- og kredittkort til. Du bruker Curve-kortet å betale med, mens du velger hvilket kort som skal belastes i appen. I tillegg har det flere fordeler du normalt bare får med kredittkort.

Hvor bra er Curve Metal?

 • Bonus og fordeler
 • Forsikringer
 • På reisen
 • Avgifter
 • Godkjenningsgrad
 • Kundetilsfredshet
 • Samlet vurdering
Kortrangering

Fakta om kortet

 • Årsgebyr 2 500 kr
 • Korttype Mastercard
 • Uttaksgebyr 0 %
 • Valutapåslag i utlandet 0 %
 • Google pay Ja
 • Apple pay Ja
 • Samsung pay Ja

Krav

 • Minst 18 År
Vær oppmerksom på at noen forsikringer ikke alltid er inkludert automatisk. Les mer nedenfor.

Fordeler og bonus

 • Bonus: Nei
 • Concierge Service: Nei
 • Tilgang til lounger: Ja
 • Gir cashback: Nei
Les fullstendige vilkår om bonuser og fordeler under.

Forsikring

 • Ja
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Nei
 • Kjøpsbeskyttelse
 • Leveringsforsikring
 • Prisbeskyttelse
 • Utvidet garanti
 • Redusert egenandel
 • Nøkkelforsikring
 • Feiltankingsforsikring
 • Arrangementsforsikring
 • Hole-in-one-forsikring
 • ID-tyveriforsikring
Vær oppmerksom på at noen forsikringer ikke alltid er inkludert automatisk. Les mer nedenfor.

Ett kort er alt du trenger

Det er det britiske selskapet Curve som tilbyr betalingskortet Curve Metal. Det er tilgjengelig for kunder i Storbritannia, EU og EØS-landene. I skrivende stund planlegger selskapet en lansering i USA.

Når du bestiller et Curve Metal-kort får du hverken kreditt eller en bankkonto. Poenget med kortet er at du kan koble dine eksisterende bank- og kredittkort til Curve. Deretter bruker du Metal-kortet når du skal betale. Du bestemmer selv hvilket av kortene dine som skal belastes i appen som følger med.

Det er fordelene som følger med Curve Metal som gjør det unikt. Det inkluderer flere goder som normalt er forbeholdt kredittkortbrukere. Dessverre har fordelene sin pris, noe vi kommer tilbake til.

Curve Metal vilkår

Alle norske statsborgere kan få Curve Metal-kort. Den nedre aldersgrensen for å opprette en brukerkonto er 18 år. Curve trenger ikke å inspisere økonomien din før du kan opprette en konto, ettersom selskapet ikke tilbyr kreditt. Du slipper, for eksempel, å gå igjennom en kredittvurdering.

For at Curve-kortet skal fungere må du ha minst ett betalingskort fra før. Det spiller ingen rolle om dette er et kredittkort eller et vanlig bankkort. Du kan legge til så mange kort du vil til kontoen din.

Hvordan opprette en konto

Hvis du bestemmer deg for å bestille et Curve Metal-kort, starter du med å laste ned appen. Du finner den i både Apples App Store og Google Play. Her er en snarvei:

 1. Besøk Curve.com på nettet (klikk på knappen merket med «Til søknad»).
 2. Klikk på knappen for Apples App Store eller Google Play.
 3. Du blir nå bedt om å legge in telefonnummeret ditt.
 4. Gjør du det, får du snart en tekstmelding med en direktelenke til appen.

Etter at du har lastet ned appen og installert den, må du bestemme deg for hvilken Curve-konto du vil ha. Velg Curve Metal. Bare vær klar over at Curve Metal ikke er gratis. En slik brukerkonto koster cirka 240 kroner i måneden.

Etter at du har valgt kontotype, blir du bedt om å legge inn mer informasjon om deg selv. Når du har gjort dette, er du ferdig. Det fysiske Metal-kortet dukker opp i posten etter noen dager.

Et ekte Metal-kort

De fleste bank- og kredittkort er laget av plast. Curve Metal er et ekte metallkort. Det veier 18 gram. Dessverre har det ikke lykkes oss å bringe på det rene hva slags metall som er benyttet for å lage kortet. Det vi vet, er at du kan få det i tre forskjellige farger: Rødt, blått og lysebrunt.

Koble til kortene dine

Etter at du har opprettet Curve Metal-kontoen, skal du knytte de eksisterende bank- og kredittkortene til Curve. Det holder at du legger til ett kort. Det er ingen grense for hvor mange kort du kan legge til.

Koblingen mellom Curve Metal og de andre kortene skjer i appen. Du kan enten legge inn kortinformasjonen manuelt eller bruke telefonkameraet og ta bilde av kortene.

Den eneste forutsetningen for å koble et kort til Curve er at det benytter ett av følgende betalingsnettverk:

Når dette skrives, er det usikkert om du vil kunne benytte Curve Metal med kort fra American Express (Amex).

Å betale med Curve Metal

Curve Metal er en forlengelse av de andre betalingskortene du eier. Så snart du har lagt til ett eller flere kort i kontoen din, kan du betale med Metal-kortet. Det er veldig enkelt.

 1. Åpne Curve-appen på telefonen din.
 2. Swipe for å velge hvilket av kortene dine som skal belastes.
 3. Betal med Curve Metal i betalingsterminalen.

Appen registrerer alle kjøpene dine. Du har full oversikt over hvor og når du handlet med kortet.

Curve Metal fungerer også med kontaktløs betaling. I tillegg kan du legge kortet inn i Apple og Googles digitale lommebøker. Dermed kan du la det fysiske Metal-kortet ligge hjemme mens du betaler for deg med Apple Pay eller Google Pay.

Korriger feilbelastninger

Curve Metal har en løsning for deg som har belastet feil betalingskort. Denne hjelper deg når du tenkte å belaste bankkortet ditt, men endte opp med å velge kredittkortet.

Du kan endre belastningskort i appen i opptil 30 dager etter at du har gjennomført et kjøp. Du kan omdirigere belastninger for opptil £ 5.000 (cirka 50.000 kroner) hver måned.

Månedlig avgift

Det koster ingenting å bruke Curve Metal. Dette gjelder også for minibankuttak opptil 1.000 pund per måned. Tar du ut mer i kontanter enn dette, må du betale et gebyr på 2 % av uttaksbeløpet.

Dette er ikke den eneste kostnaden. Du må betale om lag 240 kroner hver måned til Curve så lenge du beholder Metal-kontoen din. Vi er på ingen måte begeistret for betalingskort som det koster penger å eie. Curve Metal har allikevel enkelte fordeler som gjør det lettere å svelge kostnaden, i alle fall for alle som reiser en del.

Inkluderer flere forsikringer

Curve samarbeider med det Franske forsikringsselskapet AXA om å tilby flere forsikringer med Curve Metal. Disse koster ikke noe ekstra, de er inkludert i månedsprisen du må betale. Her er forsikringene som følger med:

 • Reiseforsikring – Forsikrer deg og familien din på reiser som varer opptil 90 dager. Du behøver ikke å betale reiseutgiftene med Metal-kortet for å aktivere den.
 • Egenandelsforsikring for leiebil – Heller ikke her må du betale med Curve-kortet for å få forsikringen.
 • Mobilforsikringen – Telefonen din er også forsikret via Metal-medlemskapet ditt.

Viktig om forsikringene: Du bør bruke god tid på å sette deg inn i vilkårene for forsikringene som følger med Curve Metal. I tillegg kan du sammenligne dem med andre forsikringer for å unngå at du tror at du er fullforsikret når du i realiteten er underforsikret.

1 % Cashback

Du får cashback når du handler med Curve Metal, men ikke over alt. Curve har inngått avtaler med flere titalls forhandlere om å gi brukerne penger tilbake på det de handler. Det er ingen utelukkende norske forhandlere blant avtalepartnerne. I stedet finner du mange kjente merkevarer som har hele verden som markedsplass. Her er noen eksempler:

 • Amazon, Apple og Ikea.
 • PlayStation Network, Steam og Xbox Live.
 • Disney+, HBO og Netflix.

Som Metal-eier kan du velge seks forhandlere du ønsker cashback fra. Hver gang du handler hos disse seks, får du tilbake 1 % av kjøpesummen. Dette høres kanskje lite ut, men da bør du også vite at Curve tilbyr ubegrenset cashback.

Pengene du får i retur samles på et virtuelt betalingskort som du finner i Curve-appen. Dette kan du bruke til å betale nesten hva som helst, men du kan ikke ta ut kontanter med det i minibanker, for eksempel.

Gode Reisefordeler

Curve Metal har mer på lager for alle som reiser i utlandet. Du kan, for eksempel, ta ut opptil 1.000 pund (cirka 13.500 kroner) i kontanter uten å måtte betale gebyr.

Metal-kortet lar deg også bruke vekslingskursene til det britiske selskapet FairFX. Selskapets tjeneste hjelper deg med å spare penger hver gang du veksler norske kroner til en utenlandsk valuta. Det er fullt mulig å spare om lag 60 kroner per tusenlapp du veksler, sammenlignet med vekslingskursene fra norske banker.

Billigere flyplasslounger

Når du bestiller et Curve Metal-kort følger det med billigere adgang til mer enn 1.000 flyplasslounger over hele verden. Curve samarbeider med britiske LoungeKEY. Viser du frem Metal-kortet ved inngangen til loungene som omfattes av LoungeKEY-samarbeidet, får du rabatt på inngangsprisen.

Hvor mye du kan spare, varierer fra de forskjellige loungene. I Norge er OSL-loungen på Gardermoen og North Sea Lounge på Stavanger Lufthavn Sola med i programmet.

Skamløs betaling

Har du noen gang stått ved kassen og opplevd at betalingskortet ditt blir avvist?

Dette kan være en ubehagelig situasjon, spesielt hvis det er mye folk bak deg.

Med Curve Metal kan du unngå denne situasjonen. Kortet inkluderer en betalingstjeneste som automatisk bytter til et annet kort hvis det første kortet ditt ikke har nok dekning.

For at dette skal fungere, må du legge til minst to kort i Curve-kontoen din. Hvis det første kortet ikke har nok dekning, vil Curve automatisk bruke det andre.

Curve Frontend

Med Curve Metal kan du også bruke kredittkort hos forhandlere som vanligvis ikke aksepterer kredittkort. Dette er mulig takket være tjenesten Curve Frontend.

For å bruke Curve Frontend må du legge til ett eller flere kredittkort i Curve-kontoen din. Når du skal betale, velger du Frontend og hvilket kredittkort som skal belastes.

Vår vurdering

Er det verdt å betale cirka 240 kroner i måneden for å eie et Curve Metal-kort? Tja, det spørs. Vi mener at alle som reiser en del utenlands bør se nærmere på hva kortet kan tilby. Billigere valutaveksling og cashback fra en rekke kjente merkevarer gjør det mulig å spare inn medlemsavgiften temmelig raskt.

Billigere komfort på flyplasser over hele verden er også interessant. Og reiseforsikringen som følger med kan legges på toppen av andre reiseforsikringer du eier.

Selv om du ikke er mye på farten, kan Metal-kortet likevel være interessant. 1 % i cashback er det viktigste argumentet i så måte. Bare vit at du skal handle mye hver måned for å spare inn medlemsavgiften. Når det er sagt, finnes det ikke mange norske kredittkort som tilbyr Cashback når du shopper på Amazon eller hos Ikea.

Curve Metals forretningsmodell alene, altså at du kan koble alle betalingskortene dine til ett betalingsmiddel, er ikke et godt nok argument for å skaffe seg kortet. Du kan gjøre mye av det samme med Goole Pay, Apple Pay eller Vipps for den sakens skyld, uten å betale for det.

Andre populære kredittkort

Revolut MetalInstapay MastercardSantander Flexi

Hva våre brukere synes om Curve Metal

  Skriv en anmeldelse

  Kontaktinformasjon

  • Foretaksnavn: Curve OS Ltd
  • Org.nummer: 09523903
  • Adresse: 15-19 Bloomsbury Way
  • Postnummer: WC1A 2TH
  • Sted: London
  • Telefon: +44 20 3322 2585
  • E-post: support@curve.com

  Åpningstider

  • Mandag: -
  • Tirsdag: -
  • Onsdag: -
  • Torsdag: -
  • Fredag: -
  • Lørdag: -
  • Søndag: -