YX Visa

 • Rentefrihet inntil 50 dager
 • Maks kreditt 100 000 kr

Om YX Visa

Er du en ivrig bruker av YX 7-Eleven bensinstasjoner eller Uno X? Da kan du like gjerne bestille et YX Visa kredittkort først som sist. For du sparer inntil 55 øre per liter med kortet hver gang du fyller opp tanken. Med på kjøpet får du flere rabatter som kan hjelpe deg med å spare mange penger i løpet av et år.

Hvor bra er YX Visa?

Fordeler & bonus
5% rabatt på sport och fritid samt hus och hem, 3% på nätbutiker och upp till 100 kr rabatt på streamingtjänster Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
Forsikring
Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
På reisen
Valutapåslaget utenlands er 1,75 %. Reiseforsikring er inkludert.
Avgifter
Rente 22,00 %, årsgebyr 0 kr og administrasjonsgebyr 0 kr. Effektiv rente 24,36 %. Rentefrihet inntil 50 dager.
Godkjenningsgrad
Siden vi ikke samarbeider med banken, kan vi ikke vurdere godkjenningsgraden.
Kundetilfredshet
Kortet har ikke mottatt noen brukeranmeldelser ennå.
Samlet vurdering
Dette er den samlede poengsummen til alle poengene ovenfor. Den samlede vurderingen viser hvordan fordelene og ulempene er knyttet til hverandre.

Fakta om kortet

Årsgebyr: 0 kr
Maks kreditt: 100 000 kr
Rente: 22,00 %
Effektiv rente: 24,36 %
Rentefrihet: Inntil 50 dager
Korttype: VISA
Innløsningsgebyr: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Minstebeløp å betale: 4,00 % av gjelden (minst 400 kr)
Administrasjonsgebyr: 0 kr
Overtrekksgebyr: 250 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Minste inntekt 16 667 kr/mån
 • Ikke arbeidsledig
 • Ingen betalingsanmerkninger

Fordeler & bonus

Bonus: 5% rabatt på sport och fritid samt hus och hem, 3% på nätbutiker och upp till 100 kr rabatt på streamingtjänster
Concierge Service: Nei
Tilgang til lounger: Nei

Forsikring

Tilgjengelig

 • Reiseforsikring

Ikke tilgjengelig

 • Avbestillingsforsikring
 • Kjøp beskyttelse
 • Leveringsforsikring
 • Utvidet garanti
 • Redusert egenandel
 • Prisbeskyttelse
 • Felttankningsforsikring
 • Nøkkelforsikring

Vær oppmerksom på at noen forsikringer noen ganger ikke er inkludert automatisk. Les mer nedenfor.

100.000,- i kreditt

Har du mer enn 200.000 kroner i årlig inntekt? Da kan du søke om å få tilsendt et YX Visa kredittkort. Og det er flere grunner til at du bør vurdere å gjøre det. Gebyrene, for eksempel. Rettere sagt mangelen på gebyrer. For YX-kortet er herlig strippet for flere av gebyrene som andre kredittkortselskap pålegger kundene sine å betale.

Her er et par av gebyrene du slipper å betale:

 • Årsgebyr – Det koster ingen ting å eie kortet.
 • Uttaksgebyr – Det er gratis å ta ut penger i minibank.

Når det gjelder uttaksgebyret må du allikevel vite at rentene på beløpet du tar ut begynner å virke umiddelbart. På det meste har du inntil 50 dagers rentefrihet, for eksempel når du handler på nettet med dette kortet. Men denne rentefriheten gjelder ikke på bruk i minibank. Her melder rentene seg med en gang.

Kredittgrensen er på 100.000 kroner.

Brukbare renter

Apropos renter. Det finnes en rekke kort som har atskillig høyere rente på kredittkortgjeld enn YX-kortet. Når vi testet det, fikk vi en effektiv rente på 23,76 prosent. Dette sender kortet opp på den øvre delen av listen over de billigste kredittkortene i Norge.

Godt over 23 prosent er allikevel så høyt at vi anbefaler alle å være smarte kortbrukere: Betal alt du skylder på forfall slik at du unngår både kreditkortgjeld og renter. Inntil 50 dagers rentefrihet skulle være mer enn lenge nok for å unngå at det utestående beløpet forrentes.

Drivstoffkort

YX Visa-kortet er det mange vil kalle et «bensinkort». Eller «drivstoffkort». For det er de 55 ørene du sparer på hver drivstoffliter du fyller på tanken, som er det store trekkplasteret. Du får rabatten så lenger du fyller på en YX 7-Eleven-stasjon. Rabattene gjelder også på de ubemannede Uno X-pumpene.

Gratis bilvask

Bilfordelene stopper ikke ved diesel- eller bensinpumpene. Bruker du kortet til å betale for bilvask på YX 7-Eleven-stasjonene, får du hver sjette bilvask gratis. Og det er jo hyggelig. Ulempen er bare at du blir låst til YX 7-Eleven. Du får hverken gratis bilvask eller drivstoffrabatter hvis du bruker kortet på andre bensinstasjoner.

Hyggelige rabatter

Det er yA Bank som er ansvarlig for å dele ut YX Visa-kortet. Dermed får alle som eier kortet tilgang til yA Banks fordelsportal. Denne inneholder mange rabatter som kan spare deg for mange penger hvis du er litt taktisk når du handler.

Rabattene byttes ut hver måned. I januar får du, for eksempel, rabatter på varer i disse kategoriene:

 • Utstyr til hus og hjem.
 • Klær og sko.
 • Flybilletter og hotellopphold.

Den neste måneden byttes disse rabattene ut med prisavslag i andre varekategorier. Det er Visa-nettverkets bransjestruktur som avgjør hvor rabattene gjelder. YX-kortet har en egen nettside som forteller deg hvor du kan få avslag når du handler. Vi synes at denne oversikten kunne ha vært bedre. Slik den fremstår når dette skrives, må man av og til gjette seg frem til hvor man får rabatt.

Rabatten er fast: 5 %. Og den gjelder på varekjøp inntil 5.000,- hver måned. Så snart du handler for mer enn dette, slutter rabatten å fungere. Dermed kan du spare 250 kroner i måneden på det meste, med YX-kortet.

Ikke reisevennlig

Mange kredittkort inkluderer gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Dette gjelder ikke YX Visa. Her får du faktisk ikke en eneste forsikring.

Jo, du kan få 5 % i rabatt når du bestiller flybilletter eller hotellopphold. Men da må du bestille dette i en måned hvor dette hører til rabattilbudene du kan velge mellom.

Til sammen gjør dette at vi ikke vil anbefale YX-kortet til alle som ønsker å spare penger med kredittkort på reise.

Vår vurdering

Foretrekker du å fylle opp drivstofftanken hos YX 7-Eleven? Da sier vi det igjen: Bestill et YX Visa kredittkort slik at du får anledning til å spare penger på diesel og bensin. Alle andre bør heller se på andre kort.

Og selv om du er YX 7-Eleven-kunde og får 5 % i rabatt på alt du handler i en rekke varegrupper, er kortet ikke godt nok til å være det eneste i lommeboken. Jo, det er et bra «drivstoffkort». Men du som ønsker enda flere og bedre rabatter, og kanskje gratis reise- og avbestillingsforsikring, bør bestille et annet kort i tillegg.

Andre populære kredittkort

Hva synes brukerne våre om YX Visa?

Skriv en anmeldelse

Alle anmeldelser

Bli den første til å skrive en anmeldelse av YX Visa!

Skriv en anmeldelse

Din vurdering:
Ditt fornavn:
Din e-postadresse:
(Vil ikke vises offentlig)
Sett et overskrift på din vurdering:
(Frivillig)
Fortell om din erfaring med YX Visa:


Ved å sende inn anmeldelsen din, godtar du at vi vil lagre informasjonen du har oppgitt i skjemaet. Vi forbeholder oss retten til ikke å publisere vurderinger som vi finner upassende av en eller annen grunn.

Kontaktinformasjon

Org.nummer:
Adress: Postboks 979 Sentrum
Postnummer:
By:
Telefon: 004-723 20 4690
E-post: [email protected]
Ansvarlig bank:

Åpningstider

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lørdag:
Søndag: