Hva betyr det at kredittkortet har en kredittgrense på 10000?

Alle kredittkort har en øvre grense for hvor mye du kan bruke, det kalles kredittgrense eller kredittramme. Det er ingen kort i Norge som gir ubegrenset kreditt.

10 000 kroner er i den laveste enden av skalaen, De fleste kredittkort har en maksimal kredittgrense på 50 000- 150 000 kroner, og det er enkelte VIP-kredittkort som kan strekke seg til 500 000, 

Du får gjerne regning på bruken av kredittkortet en gang i måneden. Betaler du hele regningen, starter du måneden med blank ark og full disponibel kredittramme

Kredittgrensen på 10000 er ikke absolutt

Er den fastsatte kredittrammen 10 000 kroner, bør du disponere det deretter. Lite er vel like pinlig som å prøve å betale med et kort det ikke er dekning på.

Det kan være mulig i enkelte tilfeller å overskride rammen, men det er ikke å anbefale. Banken kan gi deg et gebyr eller beregne strafferente.

Du kan imidlertid søke om å forhøye kredittrammen dersom du synes den er for knapp til ditt bruk. Det kan du normalt gjøre i nettbanken eller en tilhørende app. Finner du ikke fram, kan du også ringe banken.

Når du søker om utvidet kreditt, vil banken foreta en ny kredittvurdering. Det er altså ikke garantert at du får den rammen du har søkt om.

Omvendt skal det imidlertid ikke være noe problem dersom du har en høy kredittgrense, men ønsker å redusere denne til 10 000.

Lettere å få kredittkort med grense på 10 000

Et kredittkort med en så lav kredittgrense som 10 000 kroner har en mye høyere inngangsport. Søker du om et kredittkort med grense på 100 000 kroner, blir søknaden behandlet på samme måte som om du søkte et forbrukslån på samme beløp.

10 000 kroner vil derimot være et beløp som er innen de flestes rekkevidde å kunne betale tilbake. Det inkluderer studenter, deltidsarbeidende og trygdede, med flere.

Også personer med god inntekt kan få problemer med å få innvilget kredittkort dersom de har mye gjeld fra før. En kredittramme på kun 10000 øker totalgjelden kun marginalt, og kan dermed være innen rekkevidde.

Dermed kan også disse gruppene få tilgang til de fordelene som ligger i kredittkort, og som de aller fleste i vårt samfunn nyter godt av. Det omfatter kjøpsgaranti ved handel på nettet, og cashback, rabatter og bonuser som følger med kortet. Mange kredittkort har også inkludert reiseforsikring.

Det er dog ikke til å legge skjul på at en ramme på 10 000 kan være knapt for en rekke formål. Det setter grenser for shoppingturen, og er neppe egnet å ta med på reise uten andre pengereserver å tære på. Går du opp til 30 000, vil du som oftest kunne dekke også slike ting.

Kredittkort 10000

Topplisten: Kredittkort 10000

Som nevnt er det et stort antall kort som gir kredittramme på 10 000 kroner. Her har vi valgt ut et knippe kort som kan by på andre ting i tillegg til at de gir kreditt.

All-round kort
Reisekort
Rabattkort
Bonuskort
Dagligvarekort
TF Bank Mastercard

All-round kort: TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard er et publikumsvennlig all-round-kort som gir rabatter hos en rekke forhandlere. Det kan være en grunn til å velge dette kortet hvis dette gjelder butikker eller varer  du handler ofte. 

  • Gebyrfri bruk verden over
  • Gratis ID-tyveriforsikring
  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
  • Mange gode rabatter
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
Bank Norwegian

Reisekort: Bank Norwegian

Bank Norwegian kredittkort er kortet for den reisende. Du får cashpoints for all bruk, som blant annet kan omsettes i reiser med Norwegian. Dessuten koster det ingenting å ta ut kontanter fra minibanken.

  • Gratis uttak av kontanter
  • CashPoint eller Cashback – Bonus på alt du kjøper
  • Gratis forsikringer
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 23,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 764 kr
re:member black

Rabattkort: re:member Black

Re:member Black er et gratis kredittkort som gir deg muligheten til å kjøpe mange varer til rabattert pris. Derfor blir kortet beskrevet som et rabattkort. Med kortet får du 5 % i cashback (penger tilbake) på alle kjøp de første 100 dagene og tilgang til fordelsprogrammet re:member Rewards. Her får du inntil 20 % i rabatt på over 200 fysiske butikker og nettbutikker.

  • Inntil 20 % i rabatt i 200 fysiske butikker og nettbutikker
  • Gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.
Morrow Bank Mastercard

Bonuskort: Morrow Bank Mastercard

Med kredittkortet fra Morrow Bank får du bonuser på det aller meste. Dette inkluderer 2 % bonus på alle netthandel og 1 % bonus på alle andre varekjøp. Er du interessert i teknologi, kan du spare mye med kortet. Du får nemlig 4 % i bonus på alle kjøp hos Kompletts nettbutikk. 1 bonuspoeng tilsvarer 1 krone.

  • Bonus på all handel (4 % hos Komplett.no)
  • Gratis reise- og avbestillingsforsikring
  • Gratis ID-tyveri- og kjøpsforsikring
Mer informasjon
Sammenlign kort
Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.
Trumf Visa

Dagligvarekort: Trumf Visa

Trumf Visa er best på dagligvarer. De gir ekstra Trumf-bonus i Norgesgruppens dagligvarekjeder, som Kiwi, Meny, Spar, Jacobs og flere. Det passer for deg som planlegger kjøpene dine og følger med på ekstra-tilbud som gir ytterligere besparelser på kjøp av matvarer.

  • Bonus hos NorgesGruppens butikker
  • Ingen bonusgrenser
Mer informasjon
Sammenlign kort
Effektiv rente 27,19 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.
Hvorfor stole på Bestekredittkortet.com?
  • 90+ kredittkort anmeldt og vurdert av vårt team av eksperter
  • 10+ års erfaring med å dekke kredittkort og personlig økonomi
  • Objektive & omfattende vurderingskriterier

Vårt innhold om kredittkort, inkludert vurderinger og anbefalinger, kontrolleres av et team av skribenter og redaktører som spesialiserer seg på kredittkort. Hver skribent og redaktør følger våre strenge retningslinjer for redaksjonell integritet.

Toppliste av de beste kredittkortene med ramme på 10 000

Fordeler med en kredittramme på 10000

Foruten at det er lettere å få et kredittkort på 10 000 enn et med høyere kredittgrense, er det mange som velger det av disiplinerende grunner. 

Når grensen på 10 000 er nådd, så er det stopp. Personer med litt for mye impulsivitet kan ønske seg en slik grense for ikke å opparbeide unødvendig mye kreditt som skal tilbakebetales.

Det er også de som prinsipielt ikke ønsker å ta opp kreditt, men likevel ønsker å utnytte de fordelene som ligger i det aktuelle kredittkortet.

Endelig er det rom for å anskaffe flere kredittkort til forskjellig bruk dersom man nøyer seg med en kredittgrense på 10 000. Du kan ha flere bensinkort som passer hos diverse drivstoffkjeder, du kan anskaffe både Trumf Visa og Coop Mastercard, få bonus uansett hvor du handler dagligvarer, og du kan utnytte flere rabatter og forsikringer som ligger i ulike kredittkort.

Hvordan velge det beste kredittkortet 10000

Nå vil de aller fleste kredittkort kunne gi deg en kredittgrense på 10 000. Det tilsvarer ofte deres laveste kredittgrense. Enkelte kredittkort kan også gå så lavt som 5000 kroner.

Det betyr også at du har svært mange kort du kan velge mellom. De aller fleste kort har gjerne noen fordeler eller egenskaper i tillegg til at de gir kreditt. De vanligste er disse:

  • Drivstoffkort - gir rabatt eller cashback på fylling av drivstoff eller lading av elbil. De kan være knyttet til en kjede, men det er også noen som gir generell rabatt på alle drivstoffstasjoner.
  • Dagligvarekort- gir rabatter, cashback eller bonus når du handler mat eller andre dagligvarer. Noe som er praktisk for de fleste..
  • Reise kredittkort- kan gi en rekke reiserelaterte fordeler som flybonus, dekning av egenandel på leiebilforsikringen eller hotellrabatter. Litt mer eksklusive kredittkort gir også tilgang til flyplasslounger.

Utover dette kan det også være rabattprogram inngått med utvalgte samarbeidspartnere. 

Før du velger ditt kredittkort, lønner det seg altså  å lese hvilke tilleggsfordeler det har for å finne et med noe du kan nyttiggjøre deg.

Alle kredittkort er gebyrfri ved varekjøp, men du kan sjekke om de har gebyr for kontantuttak, og i så fall hvor mye det er. Spesielt i utlandet kan det være interessant å ha muligheten til å ta ut penger i kontanter.

Vanlige spørsmål om kredittkort 10000

Finnes det kredittkort med kredittgrense på 10 000?
Kan jeg få høyere kredittgrense enn 10 000?
Hvor får jeg kredittkort med grense på 10 000?
Hva koster et kredittkort med kredittramme på 10 000?
Erik Sæther
Erik Sæther Publisert 1/16/2024

God dag, Erik her. Jeg er både rådgiver og skribent på Bestekredittkortet.com. Jeg har bistått nettstedet i større eller mindre grad siden 2018. Jeg driver mye med research. Jeg leter opp alle fordelene som følger med kredittkortene vi skriver om. Jeg har studert renten på kredittkortgjeld nøye de siste årene i tillegg til at jeg har rimelig stor kontroll på bonus- og cashbackprogrammer som følger med de ulike kortene. Utdanningen er innen media, jeg har en bachelor i media og har levert innhold på alle tenkelige plattformer i godt over 30 år.

Oppdatert 4/30/2024