Overføre fra kredittkort til konto – Prosessen

De fleste bankene i Norge lar deg overføre penger fra kredittkort til bankkonto. Noen lar deg overføre penger uansett hvilken bank du har konto i. Hos andre kan du kun fylle opp kontoen hvis den befinner seg i banken som også har gitt deg kortet.

Selve overføringen skjer som regel i nettbanken eller i appen som følger med kortet. De fleste bankene har laget en egen funksjon for formålet. Slik fungerer det hvis du eier et kort fra Bank Norwegian, for eksempel:

  1. Logg deg inn på Bank Norwegians kundeside (MinSide).
  2. Velg "Overføring" på menyen for "Kredittkort".
  3. Fyll ut kontoinformasjonen for kontoen som skal motta pengene.

Verre er det ikke. Prosessen er temmelig lik for de fleste bankene i landet. Merk deg at det kan ta opptil 1–2 arbeidsdager før pengene dukker opp på konto. Dette gjelder først og fremst penger som skal til en annen bank. Har du derimot kort og konto fra samme bank, kan pengene dukke opp umiddelbart.

Beløpsgrenser

Hvor mange penger du kan sende fra kredittkort til en bankkonto, varierer. Noen banker opererer med en uttaksgrense per dag, per uke eller per måned. Hos andre banker kan du overføre deler av eller hele den tilgjengelige kreditten.

Det siste gjelder først og fremst hvis du har kredittkort og konto i den samme banken.

Ikke gratis

Det kan være mange grunner til at noen ønsker å ta penger fra kredittkortet og sende dem til en bankkonto. Kanskje pengene skal brukes til å betale en regning? Kanskje skylder man venner penger?

Uansett årsak er det forholdsvis enkelt å hente penger fra kredittkort til en konto som trenger påfyll. Bare vær klar over at det ikke er gratis. De aller fleste bankene tar seg betalt for bryet.

Gebyrer

Vanligvis er det gratis å bruke kredittkort på kjøp av varer og tjenester. Overføringer fra kort til konto hører med til unntakene. De fleste bankene legger på et gebyr. Gebyret ligger et sted mellom 25–45 kroner per uttak. I tillegg plusser de fleste bankene på en prosentandel av beløpet du overfører, som regel 1 %.

Sender du, for eksempel, 10.000 kroner fra kortet til en bankkonto, kan ekstrakostnaden bli nesten 150 kroner.

Gebyrfri Visa er et av svært få kort som ikke har gebyr på kontantoverføringer. Vel og bra, men vær klar over at du må betale en høyere rente på kontantuttak enn på vanlige varekjøp.

Renter

Med de beste kredittkortene i Norge, kan du få opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse når du kjøper en vare eller tjeneste. Problemet er at rentefriheten ikke gjelder kontantuttak eller overføringer.

Når du tar ut penger i minibank med kredittkort, eller sender dem til en konto, begynner renten å virke umiddelbart. I skrivende stund har vi ikke klart å finne en eneste bank som ikke legger renter umiddelbart på kontantuttak.

Stort sett bare ulemper

En av de største fordelene med kredittkort er at du kan få rentefri betalingsutsettelse på kjøp av tjenester og varer. Kortene gjør at du kan bruke penger du ikke har akkurat nå, men som du mottar snart.

Kortene er egentlig ikke konstruert for pengeoverføringer eller regningsbetalinger, selv om mange banker tillater det. Norske kredittkorteiere får hverken bonus, cashback eller rentefrihet på slik bruk, noe kredittkorteiere i andre land kan få.

Å benytte seg av overføringsmulighetene som ligger i kortet kan løse akutte pengebehov. Vi anbefaler allikevel at du ikke gjør det til en vane. Før du vet ordet av det, har du pådratt deg høy og kostbar kredittkortgjeld.

Pass på Vipps

Vipps har blitt voldsomt populært i Norge. Appen har gjort det lett å overføre penger til venner og familie. Du kan, blant annet, legge inn både bankkort og kredittkort som betalingsmiddel.

Bare vær klar over at det som regel koster penger å overføre penger fra kredittkort til en annen bruker med Vipps. De fleste bankene ser på overføringen som et kontantuttak, noe som utløser både gebyrer og renter.

Vanlige spørsmål om overføringer fra kredittkort

Hvordan overføre fra kredittkort til konto?
Hvor mange penger kan jeg overføre fra kortet?
Kan jeg overføre penger fra kortet til lønnskonto?
Hvor lang tid tar en overføring?
Kan jeg ta ut penger med kredittkortet mitt?
Hvor mye koster det å overføre penger fra kortet mitt?
Kan jeg overføre penger mellom to ulike kredittkort?
Bengt Bergh Publisert 4/12/2022

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 8/4/2023