Du kan betale faktura med kredittkort

De siste årene har flere banker og kredittkortselskap åpnet for at du kan bruke kredittkort for å betale regningene dine. Slik fungerer det med noen av de beste kredittkortene:

 • re:member: Logg inn i nettbanken og betal regningen derfra.
 • Sparebank 1: Regningsbetaling med kort skjer i nettbanken.
 • Bank Norwegian: Også her kan du betale med kortet fra nettbanken.

For å demonstrere hvor enkelt det er, kan vi bruke re:members løsning for fakturabetaling som eksempel:

 1. Logg inn i re:members nettbank.
 2. Velg "Betal regning".
 3. Tast inn kontonummeret som står på regningen.
 4. Deretter legger du in KID-nummeret og fakturabeløpet.
 5. Til slutt velger du "Betal".

Normalt tar det 1–2 arbeidsdager fra at du belaster kortet til at fakturaen er betalt. De fleste tilbyderne har en løsning som gjør at regningene du betaler vises på kredittkortregningen.

Finner du ikke valget for fakturabetaling med kort i nettbanken? Det er ikke alle som tilbyr regningsbetaling med kredittkort. Hos noen banker kan du overføre penger fra kortet til en bankkonto du eier i stedet.

Direktebetaling

Det finnes flere norske firmaer som tillater direktebetaling av regningene de sender deg med kredittkort. Dette gjør at du slipper å logge inn på nettbanken. I stedet kan du betale regningen fra kundesidene dine.

Her er noen av selskapene som har åpnet for kredittkortbetaling av regninger:

 • Talkmore.
 • Telenor.
 • Telia.
 • Aftenposten.
 • Dagens Næringsliv.

Vanligvis finner du instruksjoner inne på kundesidene dine om hvordan du går frem for å betale regningene med kort.

Ikke gratis

Å kunne betale en eller flere regninger med kredittkort kan være en løsning hvis fakturakravene overstiger pengene du har tilgjengelig. Ikke minst hvis alternativet er inkasso. Du bør allikevel ikke gjøre det til en vane. Det er flere ting som gjør at kortet bør være siste utvei for å rydde unna regningsbunken.

Det første hinderet er prisen. De fleste kortutstederne som godtar regningsbetaling, tar seg godt betalt. Det koster fra 25–45 kroner per regning du betaler, pluss en prosentandel av fakturabeløpet. Den prosentvise andelen er som regel 1 %. Å betale en regning på 10.000 kroner koster drøyt 100 kroner.

Du må også være klar over at du ikke får rentefritak på regningsbetaling. På ordinære varekjøp kan du få inntil 45–50 dagers rentefrihet, avhengig av hvilket kort du har. Bruker du derimot kortet til å betale fakturaer, får du ikke den samme rentefriheten. Her begynner renten å virke fra at regningen blir betalt.

Gir ikke bonus eller cashback

En rekke kredittkort gir deg bonus eller cashback når du kjøper varer og tjenester. Fakturabetaling er ikke inkludert i kortenes bonusprogram. Du får, med andre ord, hverken bonus eller penger tilbake for å betale fakturaer med kredittkort.

Enkelte kort lot regningsbetaling telle for bonusopptjeningen tidligere, men dette er det slutt på. Du kan ikke lenger tjene på å bruke kredittkort på betaling av regninger, slik utenlandske kortbrukere kan. Med de beste kortene i USA, for eksempel, utløser til og med kortbetaling av huslånet kredittkortfordeler.

Det er også verdt å merke seg at den omfattende kjøpsbeskyttelsen du normalt har med kredittkort, vanligvis ikke gjelder når du betaler fakturaer med kortet. Reglene for konkurs og varer du ikke mottar gjelder ikke ved regningsbetaling.

Betale regning med Mastercard eller Visa?

Bare så det er sagt: Det spiller mindre rolle om du har et Mastercard- eller Visa-kort når du skal betale regninger. Visa og Mastercard er betalingsnettverk som sørger for at pengene overføres fra brukerne til forhandlerne.

Hvilken logo du har på kortet ditt bestemmer ikke om du kan betale fakturaer med det. Det er banken som har gitt deg kortet som avgjør hva du kan bruke det til.

Skal du gjøre det?

Er regningsbetaling med kredittkort en fullgod erstatning for ordinære trekk fra lønns- eller brukskontoen? Vel, la oss se på fordelene først:

 • Du kan betale for deg, selv om du ikke har nok penger på konto.
 • Alle regninger du betaler føres opp på kredittkortregningen. Dette gjør det enklere å ha oversikt.

Så må vi se på ulempene:

 • Renten på beløpet du bruker på regninger begynner å virke umiddelbart.
 • Kostnaden er 25–45 kroner, pluss 1 % av beløpet, for hver regning du betaler.
 • Du får hverken bonus eller cashback.
 • Å betale én regning kan være starten på langvarig kredittkortgjeld hvis du ikke betaler tilbake alt du skylder ved forfall.

Det er rett og slett for mange ulemper ved å betale regninger med kredittkort til at du bør gjøre det til en vane. Vi mener at du heller bør se på kredittkortet som en nødløsning for en voksende regningsbunke. Ettersom regningsbetaling ikke utløser en eneste kredittkortfordel, slik som bonuser eller cashback, er det ingenting å vinne. I stedet blir regningene dine dyrere enn nødvendig ettersom du heller ikke får rentefrihet på denne typen kortbruk.

Vanlige spørsmål om regningsbetaling med kredittkort

Hvordan betale regning med kredittkort?
Kan jeg betale regninger med Mastercard?
Er det mulig å betale faktura med kredittkort?
Bengt Bergh Publisert 4/5/2022

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 4/8/2024