Den siste tiden har flere kredittkort fått nye, oppdaterte vilkår som vil være gjeldende fra 2024. Endringene omhandler blant annet endringer i årsavgift og bonusopptjening hos enkelte av kredittkortutstederne. Vi presenterer vilkårsendringene for 2024. 

1. Sas EuroBonus World Mastercard Premium - Endring i årsavgift

Fra og med 1 mai 2024 endrer SAS Eurobonus årsavgiften for sine premiumkort, som blant annet Sas EuroBonus World Mastercard Premium . Årsavgiften har tidligere lagt på 1855 kr, og vil nå forhøyes til 2335 kr årlig. Dette utgjør en økning på 480 kr i året og 40 kr i måneden. Selskapet forsvarer økningen som en følge av høyere kostnader for drift av fordelsprogrammet, så tiltaket er ment for å opprettholde fordelene med kortet.

Den andre endringen gjelder kortets opptjening av statuspoeng. Det innføres nemlig et minimum på 500 statuspoeng for månedene du bruker kortet. Statuspoengene regnes fortsatt som 25% av månedens inntjente ekstrapoeng. Dette betyr i praksis at dersom du for eksempel tjener 400 statuspoeng på en måned, vil dette nå utgjøre 500 statuspoeng. Velger du da å bruke kortet hver måned kan du tjene minst 6000 statuspoeng i året. 

2. Curve Mastercard - Endring i bonusopptjening

Fra og med 6 februar 2024 kan du ikke lengre tjene opp SAS Eurobonus ekstrapoeng med Curve sine mastercard eller andre lignende tjenester. Curve er et kort som gir deg muligheten til å legge inn flere kort i ett, så frem til nå har man kunnet spare opp ekstrapoeng gjennom Curve og SAS Eurobonus. 

Det er nå kun med SAS Eurobonus Mastercard og Mastercard premium kredittkortene du nå kan tjene opp disse ekstrapoengene. Hvilke andre “lignende tjenester” som inngår i endringen fremkommer ikke i uttalelsen fra selskapet.

3. Revolut - Ny AI funksjon

Revolut har nylig lansert en ny og avansert funksjon som skal bidra til å avdekke forsøk på kortsvindel. Den nye AI funksjonen skal tidlig i forløpet kunne fange opp forsøk på svindel, og dermed stoppe de kriminelle fra å overføre penger fra kundene deres. 

Kort forklart vil de stoppe alle transaksjoner som blir fanget opp av denne funksjonen, og deretter sperre av for fremtidige transaksjoner i tidsrommet det er mistanke om svindel. Kunden (eller svindleren) må da oppgi ytterligere informasjon om transaksjonen for å kunne gjennomføre noen form for handling. Revolut kan også videresende kunden i en chat med en svindelekspert som kan etterforske ytterligere om det er fare for svindelforsøk.

Siden lanseringen av denne tjenesten har Revolut observert en 30% reduksjon i tap som følger av kortsvindel. Den nye AI svindelbeskyttelsen er nå tilgjengelig i Revolut App og for kunder over hele verden. 

4. American Express Platinum og Centurion - Endring i vilkår Amex Dining

Siden 1 desember 2023 har det vært nye regler i Amex Dining som påvirker de to kortene American Express Platinum og Centurion. Tidligere har det vært en grense på totalt tre gratis restaurantbesøk. Nå kan eiere av disse kortene nyte hele 6 gratis restaurantbesøk. Man får da en to-retters middag, til seg selv og en gjest. 

Derimot bortfaller muligheten til å få tilbakebetalt inntil 4000 kr ved kjøp på utvalgte restauranter. 

5. Lunar - lanserer AI Beta 

Lunar sine kort vil også i 2024 få nye funksjoner som følger av den voksende trenden AI. Med denne nye funksjonen kan du nå få skreddersydd rådgivning basert på din økonomiske situasjon. For eksempel kan du få råd om kortsiktig og langsiktig sparing, og få satt opp din egen unike spareplan. Du kan også få svar på spørsmål, eksempelvis knyttet til investeringer. 

Ved å melde deg på ventelisten kan du få muligheten til å bli en av de første til å teste Lunar X AI sin betaversjon. Klikk her for å sette deg på ventelisten.

Finn et kredittkort som passer deg

Vi følger tett med på markedet for å holde oss oppdatert på de beste kredittkortene til enhver tid. På vår hjemmeside finner du topplisten over kredittkort med best betingelser i 2024. Her kan du se alle kortenes fordeler og ulemper, og sammenligne dem opp mot hverandre. 

Du finner alle kredittkortene her.