Med økende renter, stigende matvarepriser og dyr strøm, vil det i 2024 bli enda viktigere å finne lure måter å handle billigere på. Kredittkort med cashback kan spare deg for mye penger dersom du bruker dem riktig. I denne artikkelen presenterer vi noen av Norges mest populære kredittkort med cashback. Felles for alle kortene vi presenterer er at de passer for de fleste, har gode cashback-programmer, er gratis å bruke (kr 0 i årsgebyr) og har høy kredittgrense. Vi gir deg en komplett oversikt over hvor mye cashback du får, hvordan du bruker de ulike kortene og hvilke andre fordeler og begrensninger du må være obs på. Til slutt svarer vi på ofte stilte spørsmål om cashback. 

I denne artikkelen får du: 

 • Det beste kredittkortet 2024 og en presentasjon av beste kredittkortene med cashback innenfor hver kategori
 • Fordeler og bakdeler med de ulike kortene
 • Du kan enkelt finne ut hvilket kredittkort med cashback som passer best for deg
 • Oversikt over hvor mye cashback du kan tjene opp

Hva er cashback? 

Cashback betyr å få penger igjen. Mange kredittkort gir deg penger tilbake når du handler med det aktuelle kortet, som regel i form av en prosentvis tilbakebetaling av beløpet du handler for. Beløpet du tjener i form av cashback, kan som regel trekkes fra kredittkortregningen eller brukes på kjøp av bestemte varer eller tjenester. Noen kredittkort gir cashback på alle kjøp, mens andre betalingskort gir cashback på bestemte kategorier av varer eller hos utvalgte samarbeidspartnere. Ulike tilbyderne opererer med ulike begreper, som cashback, rabatt, bonus eller CashPoints, men prinsippet er det samme. Noen kredittkort gir ubegrenset bonus, mens andre har begrensninger. 

Testvinner 2024: Beste cashback kredittkort med reisefordeler: Bank Norwegian Visa

 • 0.5% cashback eller CashPoints på all handel
 • 1 % cashback eller CashPoints på bruk i utlandet
 • 3-5 % rabatt på flyreiser med Norwegian
 • 2 % cashback på elbillading og kollektivtransport
 • Maks opptjening: Ubegrenset 
 • Kredittgrense: 100.000 kroner
 • 45 dagers betalingsutsettelse
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Dette er vår testvinner, da Bank Norwegian kredittkort er et kort som passer bra for de aller fleste, og særlig godt for de som har planer med om å ta en reise med flyselskapet Norwegian i 2024. Kortet er også et av de beste betalingskortene til bruk i utlandet, da du får reise- og avbestillingsforsikring inkludert, og det er heller ikke noen gebyrer knyttet til uttak fra minibanker i utlandet.

Cashback og bonus

Med Bank Norwegian Visa får du 0.5 % cashback eller CashPoints på absolutt alt du handler med unntak av billetter hos konkurrerende flyselskaper. Dersom du har tenkt å bestille billetter gjennom Norwegian får du 3-5 % rabatt på flyreiser dersom du velger CashPoints. CashPoints kan brukes til å betale hele eller deler av billetter med flyselskapet Norwegian. Cashback kan trekkes direkte fra kredittkortregningen. I motsetning til mange andre kredittkort som tilbyr cashback, kan du tjene opp ubegrenset med poeng. Poengsystemet er enkelt å forstå, da 1 cashback tilsvarer 1 NOK. 

Vår vurdering

Med sine mange fordeler er Bank Norwegian kredittkort et av de aller beste for folk flest. Poengsystemet er enkelt å forstå, og i motsetning til de fleste andre kredittkort på det norske markedet, får du ubegrenset cashback eller CashPoints på alt du handler, med unntak av kjøp av flybilletter hos konkurrerende flyselskaper. I tillegg får du en god reiseforsikring, gebyrfrie kontantuttak i utlandet og lavt valutapåslag, noe som gjør kredittkortet utmerket for reisen

Et stort pluss sammenlignet med andre kort er at Bank Norwegian Visa er et av få kredittkort som gir deg muligheten til å ta ut penger uten å måtte betale renter eller gebyrer eller renter, også i utlandet. Skal du skaffe deg et kredittkort for 2024, anbefaler vi Bank Norwegian Visa. 

Beste cashback kredittkort for netthandel: Morrow Bank (tidligere Komplett)

 • 4 % bonus hos Blush.no og komplett.no
 • 2 % bonus på kjøp i nettbutikker
 • 1 % bonus på øvrige varekjøp
 • Maks opptjening: 500 NOK per mnd / 2000 NOK per år
 • Kredittgrense på 100.000 kroner
 • 50 dagers betalingsutsettelse
 • Reise- og avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring, ID-tyveriforsikring

Morrow Bank tilbyr et kredittkort som gir relativt høye generelle bonuser (cashback) sammenlignet med andre bonuskort. Kortet passer spesielt godt for deg som har tenkt å handle på nett i løpet av det kommende året. 

Cashback og bonus

Morrow Bank kredittkort vil gi deg ekstra gode fordeler dersom du har tenkt å handle hos Komplett.no eller Blush.no. Kortet gir nemlig hele 4 % bonuspoeng ved kjøp i disse nettbutikkene. Du vil også få 1 % bonus på alle andre varekjøp. I tillegg vil du få 2 % når du handler hos nettbutikker som aksepterer MasterCard. Hvert bonuspoeng er verdt 1 krone. Merk at du maksimalt kan tjene opp 500 bonuspoeng per måned og 2000 bonuspoeng totalt i løpet av 2024.  

Vår vurdering

Med relativt høye bonussatser på samtlige kjøp, hele 3 forsikringer inkludert og en høy kredittgrense er Morrow Bank Mastercard et av de beste kredittkortene med cashback på det norske markedet. Bonussystemet er enkelt å forstå. En bakdel er at opptjeningen av bonus er begrenset til maksimalt 500 kroner per måned eller totalt 2000 kroner i løpet hele 2024. Dersom du når disse grensene bør du derfor bruke et annet kredittkort. 

Beste cashback kredittkort 2024 for kjøp av dagligvarer: Ikano Visa

 • 2 % bonus på dagligvarer
 • 2 % bonus hos Shell Norge
 • Maks opptjening: 500 NOK per mnd / 3000 NOK per år
 • Kredittgrense på 100.000 kroner
 • 50 dagers betalingsutsettelse
 • Reise- og avbestillingsforsikring, tankefeilforsikring

Ikano visa gir deg et bredt tilbud av både månedlige og faste rabatter. Med fast bonus på dagligvarer og drivstoff vil du få gode muligheter til å spare gode penger på dine daglige innkjøp i 2024.

Cashback og bonus

Med Ikano Visa får du alltid 2 % cashback på dagligvarer, uansett hvor du handler. Du får cashback på kjøp av dagligvarer både i norske og utenlandske butikker, ved kjøp på nett og i fysiske butikker. Du får også 2 % cashback på alt du handler hos Shell i Norge. Dette gjelder både utstyr til bilen, drivstoff og det du handler på bensinstasjonene. I tillegg får du tilgang til en fordelsportal som gir deg en rekke tilbud og rabatter fra mange leverandører og butikker. 

Vår vurdering

Ikano Visa gir deg en god bonus på dagligvarer, og en stor fordel er at denne rabatten gjelder på tvers av alle kjeder og ved netthandel. Med fortsatt utsikter til stigende matvarepriser i 2024 vil dette komme godt med. Dersom du fyller tanken ofte hos Shell, vil du garantert få nytte av kortet. Bakdelene er at kortet har relativt høye gebyrer og begrensninger på kontantuttak, samt at du maksimalt kan tjene opp 500 kroner per måned eller 3000 kroner per år. 

Beste cashback kredittkort 2024 med fleksible rabatter: Santander Flexi kredittkort

 • 4 % bonus innenfor valgfri kategori
 • Inntil 15 % bonus hos utvalgte nettbutikker
 • Inntil 25 % bonus gjennom Dealpass
 • Maks opptjening: 200 kroner per måned / 2000 kroner per år
 • Kredittgrense: 100 000
 • 50 dagers betalingsutsettelse
 • Reiseforsikring og egenandelsforsikring

Santander Flexi kredittkort er blant markedets mest populære på grunn av deres faste bonusprogram på 4 % innenfor en valgfri kategori. Tenk over hvilke varer og tjenester du vil få mest bruk for i 2024 og velg rabatt ut fra dette. Dersom planene skulle endre seg, kan du enkelt skifte kategori hver måned. 

Cashback og bonus

Med Santander Flexi kredittkort kan du velge 4 % cashback fra kategoriene elektronikk, klær og sko, sportsutstyr eller drivstoff. Du kan bytte kategori hver måned. I tillegg får du inntil 15 % cashback når du handler på nett hos over 200 kjente nettbutikker og inntil 25 % rabatt hos hundrevis av spisesteder, aktiviteter og hoteller gjennom fordelsprogrammet Dealpass. Maksbeløpet du kan få i rabatt per måned er kr 200, og maksbeløpet for hele 2024 er kr 2000.

Vår vurdering

Med et Santander Flexi kredittkort finner du rabatter innenfor enhver kategori som måtte passe dine behov, uansett hva du har tenkt å kjøpe 2024. Santander Flexi kredittkort kan være et godt supplement til andre typer kort med bredere bonusprogram. Har du derimot behov for å ta ut kontanter kan den lave uttaksgrensen være en ulempe for noen, og det trekkes både gebyr og prosenter av uttaksbeløpet. 

Beste kredittkort med cashback 2024 ved handel hos Norgesgruppen: Trumf visa

 • Bonus hos NorgesGruppens butikker og deres samarbeidspartnere
 • Maks opptjening: Ubegrenset
 • Kredittgrense: 100 000
 • 45 dagers betalingsutsettelse
 • Reiseforsikring, avbestillingsforsikring og ID-tyveriforsikring

Trumf Visa er knyttet til et av Norges beste og mest omfattende bonusprogrammer. Bruker du Trumf Visa når du handler får du ekstra bonus når du handler i NorgesGruppens butikker. I tillegg får medlemmer bonus i varierende størrelser hos en rekke av NorgesGruppens samarbeidspartnere.

Cashback og bonus

Satsene for bonus er for tiden følgende: 

En stor fordel med Trumf Visa er at du kan spare så mye Trumf du vil, det er ingen øvre grense. 

Vår vurdering

Trumf Visa er et bra kredittkort med et omfattende bonusprogram. I tillegg får du to gode forsikringer. Pass imidlertid på at du ikke skaffer deg for mye kredittkortgjeld med kortet, da rentene er svært høye.  

Hvilket kredittkort med cashback passer best for meg? 

Mange lurer på hva som er det beste kredittkortet med cashback. Alle kortene som vi har presentert i denne artikkelen passer for de fleste og gir gode fordeler. Hvilket kort som passer aller best, kommer imidlertid an på hva du har tenkt å bruke pengene på i 2024. Du bør velge de kredittkortene som gir høyest mulig bonus på de varene og tjenestene du kommer til å bruke oftest. Vær også oppmerksom på at flere av kredittkortene har maksimale opptjeningsgrenser. Når du taket, bør du bytte til et annet kredittkort. Det er heller ikke noe i veien for å skaffe deg flere kredittkort til ulike formål. Bruk eksempelvis et reisekort når du skal på reise, et bensinkort når du skal fylle bensin og et dagligvarekort når du skal kjøpe mat.