Hva er Eurocard? 

Eurocard tilbyr betalingsløsninger for mange typer organisasjoner, bedrifter og kredittkort for privatpersoner. Du kan bruke Eurocard til handel på nett, i fysiske butikker og til kontantuttak. Eurocard sine løsninger utstedes og administreres av SEB Kort Bank AB.

Hvordan fungerer Eurocard?

Eurocard fungerer som et vanlig kredittkort. Du kan betale med kortet både når du handler på nett og hos fysiske brukersteder over hele verden. Du kan også ta ut kontanter i minibank med Eurocard, men merk at det tilkommer en avgift ved kontantuttak. Når du betaler med Eurocard trekkes ikke pengene fra kontoen din med en gang, men du får en regning i ettertid. Dersom du betaler innen fristen, påløper ingen renter. Utsetter du betalingen må du betale renter og gebyrer på det utestående beløpet. I tillegg til betalingsløsninger gir Eurocard deg en rekke fordeler når du bruker deres kort, som for eksempel ingen fast øvre kjøpsgrense, delbetaling, reiseforsikring og full oversikt i Eurocard Appen. 

Fordeler med Eurocard

Her får du en oversikt over fordelene knyttet til Eurocard: 

  • Ingen fast øvre kjøpsgrense. I motsetning til mange andre kort har Eurocard ingen fast øvre kjøpsgrense. Dette gir deg den ultimate fleksibiliteten ved større innkjøp. 
  • Delbetaling. Med Eurocard har du mulighet til å dele opp fakturaen og betale i det tempoet som passer best for deg.
  • Reiseforsikring. Betaler du minst 50% av reisen din med Eurocard får du inkludert reise- og avbestillingsforsikring som leveres av Tryg Forsikring. 
  • Trygg netthandel. Bruker du Eurocard betaler du først ved mottak av faktura fra kredittkortselskapet. Dersom selger skulle gå konkurs, du blir utsatt for svindel eller av andre årsaker ikke mottar det du har betalt for, kan Eurocard hjelpe deg med å reklamere.  
  • Apple Pay. Eurocard støtter betaling via Apple Pay. 
  • Eurocard-appen gir deg full oversikt over dine kjøp og du kan lagre dine kvitteringer digitalt i appen. Informasjon om alle transaksjoner får du i sanntid. I appen får du også oversikt over dine forsikringer og andre fordeler. 

Ulemper med Eurocard

Dette er de fremste ulempene med Eurocard: 

  • Årsavgift. Mens mange typer kredittkort er gebyrfrie, må du betale en årsavgift uansett hvilken type Eurocard du velger.
  • Renter. Dersom du ikke betaler hele kredittkortregningen fra Eurocard i tide, påløper renter som er relativt høye sammenlignet med andre kredittkort på markedet. Det samme gjelder dersom du bruker ditt Eurocard til uttak av kontanter fra minibank eller bank i butikk. 

Eurocards historie

Eurocard er et av verdens eldste kredittkort og ble lansert på det svenske markedet som en konkurrent til American Express i 1964. Eurocard ble lansert av den svenske adelsfamilien Wallenberg. For å øke dekningen inngikk Eurocard et strategisk samarbeid med Mastercard som gikk ut på at begge kredittkortene skulle aksepteres hos begge betalingssystemer. Eurocard var i en periode blant de ledende betalingssystemet i store europeiske land som Tyskland, Spania og Frankrike, Østerrike og Nederland. I 1992 ble Eurocard til Europay International og samarbeidet med Mastercard ble utvidet via etableringen av Maestro International. I 2002 fusjonerte Europay med Mastercard og ble til Mastercard Europe. 

Hva koster Eurocard?

Eurocard har to kort for privatpersoner:

Eurocards kredittkort 

Eurocards kredittkorttilbud for privatpersoner består av Eurocard Gold og det oppgraderte kortet Eurocard Platinum.

Eurocard Gold

Eurocard Gold gir deg muligheten til å handle over hele verden. Kortet har ingen fast øvre kjøpsgrense. Betaler du reisen med kortet, får du også med en god reiseforsikring som leveres av Tryg. På dine reiser får du tilgang til et utvalg av lounger på flyplasser over hele verden. Du har også muligheten til delbetaling og i appen har du full kontroll over alle dine kjøp og transaksjoner i sanntid.

Eurocard Platinum

Eurocard Platinum gir deg alle fordelene til Eurocard Gold. I tillegg får du flere ekslusive fordeler, som concierge-service og tilgang til 1100 VIP-lounger over hele verden. Gjennom Eurocard Platinum sin concierge-service kan du få hjelp med bordreservasjoner, billetter til arrangementer, bestilling av reiser og mye mer. Eurocard Platinum gir deg også en forlenget kjøpsgaranti, 90 dagers prisbeskyttelse og en utvidet reiseforsikring som gir deg høyere dekning.

Bengt Bergh Publisert 8/16/2023

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 4/8/2024