Eurocard Platinum

 • Rentefrihet inntil 40 dager
 • Maks kreditt 250 000 kr
 • Concierge Service
 • Ingen bonus

Om Eurocard Platinum

Eurocard Platinum kredittkort er et eksklusivt kort. Og det er et dyrt kort. Ingen kort i Norge har en like høy rente på kredittkortgjeld som dette kortet. Men det har allikevel attraktive fordeler. Så lenge du klarer å unngå å opparbeide deg gjeld. Og så har det et ess i ermet for alle som er gode i golf.

Hvor bra er Eurocard Platinum?

Fordeler & bonus
Ingen bonus. Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
Forsikring
Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
På reisen
Valutapåslaget utenlands er 2,00 %. Reiseforsikring er inkludert.
Avgifter
Rente 19,20 %, årsgebyr 1 650 kr og administrasjonsgebyr 0 kr. Effektiv rente 21,25 %. Rentefrihet inntil 40 dager.
Godkjenningsgrad
Siden vi ikke samarbeider med banken, kan vi ikke vurdere godkjenningsgraden.
Kundetilfredshet
Kortet har ikke mottatt noen brukeranmeldelser ennå.
Samlet vurdering
Dette er den samlede poengsummen til alle poengene ovenfor. Den samlede vurderingen viser hvordan fordelene og ulempene er knyttet til hverandre.

Fakta om kortet

Årsgebyr: 1650 kr
Maks kreditt: 250 000 kr
Rente: 19,20 %
Effektiv rente: 21,25 – 26,95 %
Rentefrihet: Inntil 40 dager
Korttype: Mastercard
Innløsningsgebyr: 4,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Minstebeløp å betale: 1,60 % av gjelden (minst 450 kr)
Administrasjonsgebyr: 0 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Minste inntekt 20 833 kr/mån
 • Ikke arbeidsledig
 • Ingen betalingsanmerkninger

Fordeler & bonus

Bonus: Ingen bonus.
Concierge Service: Ja
Tilgang til lounger: Ja

Forsikring

Tilgjengelig

 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Kjøp beskyttelse
 • Utvidet garanti
 • Prisbeskyttelse

Ikke tilgjengelig

 • Leveringsforsikring
 • Redusert egenandel
 • Felttankningsforsikring
 • Nøkkelforsikring

Vær oppmerksom på at noen forsikringer noen ganger ikke er inkludert automatisk. Les mer nedenfor.

Kostbar moro

Eurocard Platinum er trolig noe av det nærmeste vi kommer et kredittkort for jetsettere. For dette er et eksklusivt kredittkort på flere måter. Ikke minst med tanke på kostnadene. Mer om det senere.

Er du over 18 år og tjener minst 250.000,- i året, er du kandidat for å få bevilget et Eurocard Platinum-kort med den laveste kredittgrensen på 10.000 kroner. Ønsker du en høyere grense enn dette, må årslønnen din være høyere. Det meste du kan få er 15 prosent av lønnen din.

Selv om kredittgrensen kan ende opp med å være lav for mange, betyr ikke det at kortet gir deg lite handlerom. Du kan handle for så mye du vil, også over kredittgrensen, så lenge du betaler tilbake det du skylder så snart du kan. Du blir med andre ord ikke straffet for å overskride kredittgrensen. Så lenge du gjør opp for deg.

Skyhøye kredittkortrenter

Om du ikke gjør opp alt du har utestående ved første forfall, kommer du til å stifte bekjentskap med Norges høyeste renter på kredittkortgjeld. I vår test kom vi ut med en effektiv rente på 52,24 %! Det er nesten 25 prosentpoeng mer enn det billigste kortet.

Vi anbefaler ingen å ende opp med kredittkortgjeld. Aldri har denne anbefalingen vært mer på sin plass enn i tilfellet med Eurocard Platinum. For dette er latterlig høye kredittkortrenter. Det lykksalige er at det er lett å unngå rentene. Alt du trenger å gjøre er å betale alt du skylder ved første forfall. Alltid.

Glad i Gebyrer

Det er Skandinaviska Enskilda Banken som står bak Eurocard Platinum. Banken er kjent for sine dyre og eksklusive kredittkort. Og for gebyrene. For dem er det flere av hvis du ender opp med å putte Platinum-kortet i lommeboken.

 • Uttaksgebyr i minibank: 40 kroner pluss 4 % av uttaksbeløpet.
 • Årsgebyr: 1.650 kroner.

Vi liker ikke gebyrer. Bankenes behandling av kredittkorttjenester blir stadig mer automatisert og dermed billigere. Derfor mener vi at gebyrene bør ligge på et minimum. For å måtte betale 40 kroner hver gang du bruker kortet i en minibank, samt 4 prosent av uttaksbeløpet, er dyrt. Det skal sies at Platinum-kortet er ett av få kort som ikke belaster kontantuttaket med renter så snart pengene kommer ut av veggen.

Men enda verre er årsgebyret. På 1.650 kroner. Dette er voldsomt mye penger å betale bare for å eie et kredittkort. Og en av årsakene til at du bør tenke deg godt om før du bestiller dette Eurocard-kortet.

Eksklusive fordeler

Eurocard Platinum er et dyrt kort. Da står vel fordelene man får med kortet i stil med prisen? Vel, ikke på kvantitet. For det er mange kort som gir deg atskillig flere fordeler. Men på kvalitet er det få kort som matcher Platinum-kortet.

På rabattsiden er det ikke mye å hente. Du får prisavslag på leiebil, Norgestaxi og advokat. Stort flere rabatter finnes ikke. Men det er andre godbiter, spesielt for alle som reiser en del.

 • Priority Pass – Kortet inkluderer adgang til mer enn 1.200 lounger på flyplasser over hele verden.
 • Concierge-service – En gratis tjeneste som skaffer deg flybilletter, hotell, eksklusive restaurantbord og VIP-adgang til konserter og forestillinger (samt mye mer.)

Til sammen gjør dette at Platinumkortet først og fremst passer én type kortbrukere. Vi kommer tilbake til dette.

Gratisforsikringer

Eurocard Platinum inkluderer reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Disse er gratis så lenge du bruker kortet til å betale mer enn halvparten av det reisen koster. Eurocard-forsikringene har fått skryt for å være omfattende. Du bør allikevel sammenligne betingelsene med ordinære reiseforsikringer som du kjøper.

Du får også en kjøpsforsikring med på kjøpet. Med denne er varene du kjøper forsikret mot skader, brann, tyveri og andre hendelser i 90 dager etter at du kjøpte dem. Forutsetningen er at du betaler varene med kortet.

I tillegg kan du kjøpe en rekke forsikringer. Vi understreker kjøpe ettersom disse forsikringene koster penger. Derfor bør du også innhente priser fra andre tilbydere for å finne ut hvem som har de beste vilkårene. Uansett, her er noen av forsikringene du kan skaffe deg som Platinum-kunde:

 • Helseforsikring – Koster 249 kroner i måneden.
 • Helårs ferie- og fritidsforsikring – 78 kroner per måned.
 • Ulykkesforsikring – Fra 100 kroner i måneden.

Supert for supergolferen

Eurocard Platinum tilbyr også en forsikring som får oss til å trekke på smilebåndet. Spiller du golf? Da kjenner du trolig til den uskrevne regelen om at den som slår Hole-in-One skal spandere en fest på resten av golfgjengen.

Vel, også dette har Platinum en forsikring for. Slår du Hole-in-One, bidrar kortet med 5.000 kroner til festen. Eurocard-kortet er så vidt vi vet det eneste som tilbyr en slik forsikring.

Et kort for reiseglade

Det er flere ting som gjør Eurocard Platinum til et bra kort å ha med på reise. Gratis avbestillings- og reiseforsikring er en opplagt fordel. Det samme er concierge-tjenesten som nærmest kan trylle frem gode flybilletter og hotellsenger som ikke er tilgjengelig på det åpne markedet.

At du slipper inn på mer enn 1.200 flyplass-lounger er også et stort pluss. I alle fall hvis du reiser mye. For det er atskillig bedre å vente på en avgang i en lounge.

Vår vurdering

Eurocard Platinum er absolutt ikke et «folkekort». Det er for dyrt til at vi anbefaler det til folk flest. Det har heller ikke nok innebygde rabatter til at vi gir det toppscore. De aller fleste er tjent med å velge et annet kort.

Men er du ofte på reise (eller en svært dyktig golfspiller) kan du absolutt ta en nærmere titt på kortet. Nei, du kommer trolig ikke til å spare mye på reisene dine med Platinum-kortet, sammenlignet med andre kort. Men du vil trolig ha det mer behagelig enn de fleste av dine medpassasjerer. Og så blir alle Hole-in-One-festene dine mye billigere.

Andre populære kredittkort

Hva synes brukerne våre om Eurocard Platinum?

Skriv en anmeldelse

Alle anmeldelser

Bli den første til å skrive en anmeldelse av Eurocard Platinum!

Skriv en anmeldelse

Din vurdering:
Ditt fornavn:
Din e-postadresse:
(Vil ikke vises offentlig)
Sett et overskrift på din vurdering:
(Frivillig)
Fortell om din erfaring med Eurocard Platinum:


Ved å sende inn anmeldelsen din, godtar du at vi vil lagre informasjonen du har oppgitt i skjemaet. Vi forbeholder oss retten til ikke å publisere vurderinger som vi finner upassende av en eller annen grunn.

Kontaktinformasjon

Org.nummer:
Adress:
Postnummer:
By:
Telefon:
E-post:
Ansvarlig bank:

Åpningstider

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lørdag:
Søndag: