Finn det beste reisekortet nedenfor

TF Bank Mastercard
TF Bank Mastercard
 • Gebyrfri bruk verden over
 • Gratis ID-tyveriforsikring
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Mange gode rabatter
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 150 000 kr
 • Effektiv rente: 24,24 %
 • Rentefrihet: 43 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.
Bank Norwegian
Bank Norwegian
 • Gratis uttak av kontanter i utlandet
 • CashPoint eller Cashback – Bonus på alt du kjøper
 • Gratis forsikringer
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 100 000 kr
 • Effektiv rente: 23,10 %
 • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 23,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 764 kr
Resurs Gold
Resurs Gold
 • Bonus på alle kjøp - 10 000 velkomstpoeng
 • Flere gratisforsikringer for reise og leiebil
 • Opptil 60 dagers rentefrihet
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 75 000 kr
 • Effektiv rente: 21,27 - 25,80 %
 • Rentefrihet: 60 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
15 000 kr o/12 mnd, eff. rente 26,25 %, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr

Gratis reiseforsikring

En av de viktigste fordelene med å bruke et kredittkort når du er på farten, er at du får gratis reiseforsikring. Det har vist seg at forsikringene du får med forskjellige kredittkort er like gode på flere områder som forsikringene du betaler for.

De dekker mye av det samme. Bagasjen din, for eksempel, er forsikret skulle du være uheldig å miste den. Hvor mye den er forsikret for, varierer fra det ene kortet til det andre.

Kortforsikringene gir deg også dekning hvis du utsettes for en ulykke. Eller blir syk. Mange sikrer deg også transport hjem til et norsk sykehus om du skulle ha behov for dette.

Merk deg at kredittkortenes reiseforsikringer begynner å virke automatisk når minst 50 % av reiseutgiftene er betalt med kortet. Bare husk at forsikringsvilkårene varierer fra det ene kortet til det andre. Derfor bør du bruke litt tid på å sette deg inn i hva de ulike kredittkortforsikringene dekker. Og med hvor mye.

Gratis avbestillingsforsikring

Det er blitt billigere å fly. En flybillett i dag kan koste latterlig lite i forhold til hva den gjorde for 15 til 20 år siden. Medaljen har allikevel en bakside. Har du først kjøpt en billigbillett, skal det mye til for å få tilbake pengene hvis du ikke kan reise.

Det spiller sjelden en rolle at kanselleringsbehovet er akutt: Du får neppe pengene tilbake selv om huset brenner ned rundt deg idet du skulle ha gått om bord i flyet.

Har du et godt kredittkort, har du også gratis avbestillingsforsikring. Dermed slipper du å bekymre deg for at du ikke får tilbake pengene skulle du bli forhindret fra å reise. Her er noen av årsakene som kan utløse forsikringen:

 • Du, eller noen nært deg, blir akutt syk.
 • Du rammes av brann eller innbrudd.
 • Brå endringer i livssituasjonen din, slik som skilsmisser og arbeidsledighet.

Man skulle tro at slike opprivende hendelser skulle være nok til at flyselskapene refunderer billettene. Men nei. Derfor vil det lønne seg med en avbestillingsforsikring som du kan få med en rekke kredittkort.

Den eneste forutsetningen for at du skal få en slik forsikring, er som regel at du brukte kortet til å kjøpe flybillettene med.

Egenandelsforsikring for leiebil

En annen gjenganger blant kredittkortenes gratisforsikringer er egenandelsforsikring når du leier en bil. Bulker du leiebilen, for eksempel, sørger forsikringen for at du slipper å betale egenandelen av egen lomme.

For at du skal kunne cruise av gårde med denne forsikringen i kjøreveska, må du ha betalt for billeien med kredittkortet.

Rabatter på hotell og fly

En annen fordel med å ha kredittkortet med på reisen, er alle rabattene du kan få. Med virkelig gode kort, er det ikke umulig å spare mange tusen kroner på ferieturen, for eksempel.

 • Noen kort gir deg faste rabatter, uansett hvor og hva du handler.
 • Andre kortselskaper har inngått eksklusive rabattavtaler med en rekke forhandlere.

Spesielt det siste er lønnsomt. Leter du litt, finner du kort som kan gi deg mange prosent i avslag på både flybilletter og hotellopphold.

Leiebilrabatter

Rabattfesten stopper ikke ved flybilletter og hotellsenger. Flere kort gir deg også gode rabatter hvis du trenger en leiebil under turen din. Forutsetningen er som regel at du bruker kortet til å betale for leiebilen.

Husk at du også kan få gratis egenandelsforsikring med flere av de beste reisekortene (se over).

Shoppingfordeler

Mange reiser for å shoppe. For det meste er billigere i utlandet. Og med et godt kredittkort kan varene bli enda billigere. Du kan få mange, merkbart gode rabatter med de beste kortene.

Det finnes flere rabattformer:

Cashback (bonuser)

Med denne ordningen får du bonuser eller penger tilbake på alt du handler. Disse kommer ofte i form av en reduksjon av selve kredittkortregningen.

Prosentrabatter

Flere kortselskap har også inngått avtaler med en rekke forhandlere som sikrer kortkundene rabatter når de handler. Rabattene kan dukke opp som direkte avslag på prisen eller reduksjoner av beløpet på kortfakturaen.

Penger tilbake

Alle ønsker å føle seg trygge på reise. Gode kredittkort sørger for et ekstra lag med trygghet. Vi har allerede nevnt forsikringene. Kortene har også mer å by på. Vi kan bruke en flyreise som eksempel.

La oss tenke oss at du bestiller flybillettene dine i god tid før du skal reise. Før du rekker å bruke dem, går flyselskapet konkurs. Nå tenker du kanskje at pengene dine er tapt for alltid?

Ikke hvis du brukte kredittkortet for å kjøpe billettene.

Takket være en fiffig funksjon kalt chargeback, er kredittkortselskapet ansvarlig for at du får pengene dine tilbake. Og det er ikke bare ved konkurser at du har retten på din side. Så lenge du ikke får en vare du har betalt med kredittkortet ditt, er det til syvende og sist bankenes ansvar å sørge for at du får tilbake beløpet du har tapt.

Og bare så det er sagt: Du har ikke helt de samme rettighetene med et vanlig bankkort.

Kredittkort er enda tryggere

Når du reiser, kan du som regel velge mellom to betalingsmetoder: Du kan bruke et kredittkort eller bankkortet ditt. Og her er kredittkortet en vinner. For bankkortet er mer sårbart.

Et vanlig bankkort er som regel knyttet til en bankkonto. Når du bruker slike kort, trekkes pengene umiddelbart fra bankkontoen. Dette gjelder også hvis du blir svindlet. Eller hvis kjeltringer stjeler kortet fra deg. Det finnes dessverre altfor mange eksempler på at nordmenn har fått bankkontoene sine tappet mens de har vært på reise.

Denne usikkerheten slipper reisende som bruker kredittkort å leve med. Kredittkortet er som regel ikke koblet til en konto. Jo, uærlige sjeler kan fortsatt tappe kortet for penger. Dette rammer ikke bankkontoene dine hjemme i Norge. Du slipper med andre ord å komme hjem til en konto som er ribbet for innhold.

De beste reisekortene

Det finnes nesten 300 forskjellige kredittkort i Norge. Ikke alle er like gode på reise. Mange har, for eksempel, ikke gratis avbestillings- og reiseforsikring. Andre har få eller ingen rabatter. Derfor gjelder det å holde tungen rett i munnen når du skal velge kort. Bommer du, kan du måtte vinke farvel til mange fordeler.

Vi skal gjøre det litt enklere for deg. Under har vi listet opp tre kredittkort som utmerker seg med reisefordelene sine.

TF Bank Mastercard

Kredittkortet TF Bank Mastercard kan gi deg både billigere mat og overnatting på reisen. I tillegg varter kortet opp med en av de beste forsikringspakkene på reise for kredittkortbrukere.

 • Gratis forsikringer: reise, avbestilling, egenandel på leiebil og ID-tyveri.
 • Opptil 30 % i rabatt på en rekke restauranter.
 • Gode rabatter på overnatting, velværeopphold og aktivitetsopplevelser.

re:member Black

Kredittkortet re:member Black oppfattes av mange som et av Norges beste allround-kredittkort. Det er også en god turkamerat, som gir deg en rekke fordeler på reisen din:

 • Gratis avbestillings- og reiseforsikring for deg og familien din.
 • Inntil 10 % i rabatt hos, blant andre, Avis, Expedia, Booking.com og Lufthansa.
 • Inntil 150.000 kroner i kredittgrense.

Bank Norwegian

Reiser du en del med Norwegian? Da bør du skaffe deg Bank Norwegian først som sist. Du får nemlig inntil 10 % i poeng (CashPoints) hver gang du bruker kortet. Poengene kan du veksle inn i flybilletter fra Norwegian.

 • Gratis reiseforsikring, som også omfatter avbestillinger.
 • Inntil 10 prosent i CashPoints som gjør Norwegian-billetter billigere.
 • 0,- i gebyr når du tar ut penger i minibank. Gjelder både i Norge og utlandet.

Vanlig spørsmål om reisekort

Hvilke fordeler får man med reisekort?
Hvilket kredittkort er best på reiser?
Hvor mye koster et reisekort?
Hvilke forsikringer er inkludert med reisekort?
Erik Sæther
Erik Sæther Oppdatert 12/13/2022

Erik har flere tiårs erfaring som reporter og innholdsprodusent. Han har god kjennskap til det norske kredittkortmarkedet og er ansvarlig for at nettsiden er oppdatert med relevant og nyttig informasjon om kredittkort.