Beste kredittkort til reise 2024

Beste kredittkort til reisen med lav valutapåslag
Beste reise kredittkort med flybonus
Beste kredittkort med gratis reiseforsikring
Beste kredittkort uten uttaksgebyr i utland
TF Bank Mastercard

Beste kredittkort til reisen med lav valutapåslag: TF Bank Mastercard

Valutapåslag er en obligatorisk avgift du må betale hver gang du bruker kort i utlandet. TF Banks påslag er så lavt som det kan bli. Du får også en av de beste reiseforsikringene for kredittkort, som gjør TF Bank Mastercard til et uslåelig valg for mange reiseglade.

 • Rabatter på over 200 nettbutikker
 • Kontaktløs betaling, Apple Pay og Google Pay
 • Flere komplette forsikringer
 • Gratis kredittkort med lave gebyrer
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
Bank Norwegian

Beste reise kredittkort med flybonus: Bank Norwegian

Bonusen du får med Bank Norwegians kredittkort kan betale din neste flyreise med Norwegian. Du får 0,5–5 % i Cashpoints på det meste du betaler med kortet. 1 Cashpoint tilsvarer 1 krone, og du kan bruke poengene til å kjøpe flybilletter og andre reiseprodukter fra Norwegian.

 • Gratis uttak av kontanter
 • CashPoint eller Cashback – Bonus på alt du kjøper
 • Gratis forsikringer
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 23,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 764 kr
Resurs Gold

Beste kredittkort med gratis reiseforsikring: Resurs Gold

Resurs Gold inkluderer en av de beste gratis reiseforsikringene du kan få. På mange områder er den på høyde med helårsforsikringer du må betale for. Må du avbestille en reise for eksempel, er utgiftene dine inntil 125.000 kroner dekket. Forsikringen omfatter også egenandelen for skade på leiebil.

 • Bonus på alle kjøp - 10 000 velkomstpoeng
 • Flere gratisforsikringer for reise og leiebil
 • Opptil 60 dagers rentefrihet
Mer informasjon
Sammenlign kort
15 000 kr o/12 mnd, eff. rente 26,25 %, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr
Morrow Bank Mastercard

Beste kredittkort uten uttaksgebyr i utland: Morrow Bank Mastercard

Med Morrow Banks kredittkort slipper du å betale gebyr på uttak av penger i norske og utenlandske minibanker. Kortet inkluderer også gratis forsikringer for reise, avbestilling og leiebil. I tillegg tjener du 1–4 % i bonus på det meste du betaler med kortet.

 • Bonus på all handel (4 % hos Komplett.no)
 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring
 • Gratis ID-tyveri- og kjøpsforsikring
Mer informasjon
Sammenlign kort
Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.
Hvorfor stole på Bestekredittkortet.com?
 • 90+ kredittkort anmeldt og vurdert av vårt team av eksperter
 • 10+ års erfaring med å dekke kredittkort og personlig økonomi
 • Objektive & omfattende vurderingskriterier

Vårt innhold om kredittkort, inkludert vurderinger og anbefalinger, kontrolleres av et team av skribenter og redaktører som spesialiserer seg på kredittkort. Hver skribent og redaktør følger våre strenge retningslinjer for redaksjonell integritet.

Toppliste: Beste kredittkort til reise

Hvordan fungerer et kredittkort for reise?

Et kredittkort for reise er en betegnelse som brukes om utvalgte kredittkort som er ekstra lønnsomme å bruke i forbindelse med reiser. Disse kortene kan gi deg fordeler som rabatter på reisen, poeng på alt du kjøper på reisen, inkludert reise- og avbestillingsforsikring, leiebilforsikring, lavt valutapåslag og gebyrfrie kontantuttak. Noen ekslusive kredittkort gir deg også fri eller rabattert tilgang til lounger på utvalgte flyplasser over hele verden. De beste kredittkortene på ferie gir deg de fleste eller alle disse fordelene. Forøvrig fungerer disse kortene akkurat som alle andre kredittkort.

Hvilket kort er best å bruke i utlandet?

I utlandet er det tryggest å betale med kredittkort. Kredittkortet fra Bank Norwegian gir deg både gebyrfrie kontantuttak i utlandet, inkludert reise- og avbestillingsforsikring og poeng på alt du handler som kan veksles inn i flybilletter. Gebyrfri Visa kredittkort fra Santander gir deg også reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler reisen med kortet og du får også gebyrfri kontantuttak i utlandet.

Topp 5 beste grunner til å bruke kredittkort på reise:

Det finnes mange grunner til å benytte kredittkort når du skal ut å reise, her er de viktigste: 

 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring
 • Sikkerhet
 • Gunstig valutapåslag
 • Gebyrfrie kontantuttak i utlandet
 • Rabatter på reisen

Gratis reiseforsikring

En av de viktigste fordelene med å bruke et kredittkort når du er på ferie, er at du får gratis reiseforsikring. Det har vist seg at forsikringene du får med forskjellige kredittkort er like gode på flere områder som forsikringene du betaler for. De dekker mye av det samme. Bagasjen din, for eksempel, er forsikret skulle du være uheldig å miste den. Hvor mye den er forsikret for, varierer fra det ene kortet til det andre.

Kortforsikringene gir deg også dekning hvis du utsettes for en ulykke eller blir syk. Mange sikrer deg også transport hjem til et norsk sykehus om du skulle ha behov for dette. Merk deg at kredittkortenes reiseforsikringer begynner å virke automatisk når minst 50 % av reiseutgiftene er betalt med kortet. Bare husk at forsikringsvilkårene varierer fra det ene kortet til det andre. Derfor bør du bruke litt tid på å sette deg inn i hva de ulike kredittkortforsikringene dekker. Og med hvor mye.

Gratis avbestillingsforsikring

Det er blitt billigere å fly. En flybillett i dag kan koste latterlig lite i forhold til hva den gjorde for 15 til 20 år siden. Medaljen har allikevel en bakside. Har du først kjøpt en billigbillett, skal det mye til for å få tilbake pengene hvis du ikke kan reise. Det spiller sjelden en rolle at kanselleringsbehovet er akutt: Du får neppe pengene tilbake selv om huset brenner ned rundt deg idet du skulle ha gått om bord i flyet.

Har du et godt kredittkort, har du også gratis avbestillingsforsikring. Dermed slipper du å bekymre deg for at du ikke får tilbake pengene skulle du bli forhindret fra å reise. Her er noen av årsakene som kan utløse forsikringen:

 • Du, eller noen nært deg, blir akutt syk.
 • Du rammes av brann eller innbrudd.
 • Brå endringer i livssituasjonen din, slik som skilsmisser og arbeidsledighet.

Man skulle tro at slike opprivende hendelser skulle være nok til at flyselskapene refunderer billettene. Men nei. Derfor vil det lønne seg med en avbestillingsforsikring som du kan få med en rekke kredittkort. Den eneste forutsetningen for at du skal få en slik forsikring, er som regel at du brukte kortet til å kjøpe flybillettene med.

Egenandelsforsikring for leiebil

En annen gjenganger blant kredittkortenes gratisforsikringer er egenandelsforsikring når du leier en bil. Bulker du leiebilen, for eksempel, sørger forsikringen for at du slipper å betale egenandelen av egen lomme. For at du skal kunne cruise av gårde med denne forsikringen i kjøreveska, må du ha betalt for billeien med kredittkortet.

Sikkerhet på reisen

I utlandet er det tryggest å bruke kredittkort. Bankkortet ditt, og dermed bankkontoen hjemme i Norge, er mer sårbare. Et vanlig bankkort er som regel knyttet til en bankkonto. Når du bruker slike kort, trekkes pengene umiddelbart fra bankkontoen. Dette gjelder også hvis du blir svindlet. Eller hvis kjeltringer stjeler kortet fra deg. Det finnes dessverre altfor mange eksempler på at nordmenn har fått bankkontoene sine tappet mens de har vært på reise. Denne usikkerheten slipper reisende som bruker kredittkort å leve med. Kredittkortet er som regel ikke koblet til en konto. Jo, uærlige sjeler kan fortsatt tappe kortet for penger. Dette rammer ikke bankkontoene dine hjemme i Norge. Du slipper med andre ord å komme hjem til en konto som er ribbet for innhold.

Chargeback – Penger tilbake

Kredittkort gir deg tilbake pengene dine hvis varen eller tjenesten du har kjøpt er ødelagt, ikke dukker opp eller ikke lever opp til selgerens beskrivelse. I slike tilfeller har du rett på en såkalt «chargeback».

Slik fungerer det:

 1. Forsøk å løse problemet med selgeren først.
 2. Kontakt banken hvis selgeren ikke følger opp.

Hvis banken mener at du har et rettmessig krav, vil du få tilbake pengene dine. Chargeback er allikevel siste utvei. Det er alltid best å prøve å løse problemet med selgeren først. Men det er godt å vite at kredittkort har et ekstra sikkerhetslag, ikke minst når du bruker det til å betale for reisene dine eller handle med det i utlandet.

Buffer for uventede reisekostnader

Et kredittkort kan også være bufferen du behøver for uventede utgifter som dukker opp på reisen din. Tenk deg at du er på langtur og at flyturen innebærer en mellomlanding med flybytte. Når du ankommer flyplassen, får du vite at neste avgang er kansellert. Neste fly går i morgen. Er du heldig, spanderer flyselskapet en hotellovernatting. Hvis ikke, må du klare deg på egenhånd.

Du kan selvsagt finne deg til rette på en benk i avgangshallen. Har du derimot kredittkortet med deg, kan du ta inn på et hotell i nærheten og få en god natts søvn i stedet. Det er alltid lurt å ha tilgjengelig kreditt med seg på reise. Du kan planlegge for alle eventualiteter, men det er så å si umulig å utelukke akutte og uventede pengebehov helt og holdent.

Gunstig valutapåslag på reisen

Dersom du foretar et kjøp i utenlandsk valuta, må du betale et valutapåslag. Både kredittkort og debetkort kommer med dette påslaget, men hvor mye som belastes varierer mellom de ulike kredittkortene. Det er vanlig at påslaget ligger mellom 1.75 til 2.25 prosent. Dersom du reiser mye utenlands eller handler mye i utenlandsk valuta, kan det lønne seg å velge et kredittkort med lavest mulig valutapåslag. Flere kredittkort opererer med et lavere valutapåslag enn de fleste debetkort, derfor er det generelt billigst å bruke kredittkort i utlandet.

Les mer: Hvor er det billigst å veksle penger?

Gebyrfrie kontantuttak i utlandet

I mange land er det vanligere å betale med kontanter enn hva det er i Norge (vi er i verdenstoppen for bruk av betalingskort og digitale betalingsløsninger). Det kan hende at du betale med cash ettersom butikker eller restauranter ikke tar kortet ditt.

Derfor anbefaler reiseoperatører at du har med deg kontanter på utenlandsturene dine.

Kontantuttak i utenlandske minibanker kan koste penger. Har du derimot et kredittkort som inkluderer gebyrfri minibankbruk, slipper du å betale. Og her er det penger å spare. Tar du ut et beløp tilsvarende 20.000 kroner utenlands, kan du måtte punge ut med 4 % av beløpet med enkelte kort – altså 800 kroner.

Dette er noen av kredittkortene som ikke plager deg med gebyr på kontantuttak:

Rabatter på reisen

En annen fordel med å ha kredittkortet med på reisen, er alle rabattene du kan få. Med virkelig gode kort, er det ikke umulig å spare mange tusen kroner på ferieturen, for eksempel.

 • Noen kort gir deg faste rabatter, uansett hvor og hva du handler.
 • Andre kortselskaper har inngått eksklusive rabattavtaler med en rekke forhandlere.

Spesielt det siste er lønnsomt. Leter du litt, finner du kort som kan gi deg mange prosent i avslag på både flybilletter og hotellopphold.

Leiebilrabatter - Rabattfesten stopper ikke ved flybilletter og hotellsenger. Flere kort gir deg også gode rabatter hvis du trenger en leiebil under turen din. Forutsetningen er som regel at du bruker kortet til å betale for leiebilen. Husk at du også kan få gratis egenandelsforsikring med flere av de beste reisekortene (se over).

Shoppingfordeler - Mange reiser for å shoppe. For det meste er billigere i utlandet. Og med et godt kredittkort kan varene bli enda billigere. Du kan få mange, merkbart gode rabatter med de beste kortene.

Kredittkort med VIP-fordeler på reise

flere kredittkort gir deg VIP-fordeler når du er på reisefot. Kortene har så klart de vanlige fordelene som gratisforsikringer, bonuser og rabatter. I tillegg får du goder som gjør godt for selvtilliten. Det er så klart hyggelig å bli ekstra verdsatt, men for mange er den viktigste fordelen først og fremst komforten som følger med VIP-statusen.

Dette kan du få med VIP-kredittkort:

 • Adgang til flyplasslounger - Det er hyggeligere og mer komfortabelt å vente på en flyavgang i en lounge enn i avgangshallen. Lounge-gjester kan få gratis mat og drikke og sittefasilitetene er rett og slett bedre. Det er også roligere i en lounge enn i avgangshallen. Trenger du arbeidsro, er en lounge å foretrekke. Mange av de beste VIP-kredittkortene gir deg gratis eller billigere adgang til godt over 1.000 flyplasslounger over hele verden.
 • Fast Track - Flere av kredittkortene som åpner lounge-dørene for deg, hjelper deg også med raskere innsjekking og sikkerhetskontroll. Disse kortene inkluderer vanligvis Fast Track som akselererer de første etappene på veien til ombordstigning. Mens andre må stå i kø, kan du gå rett frem til skranken.
 • Concierge service 24 timer i døgnet - Du kan også få tilgang til en concierge 24 timer i døgnet. Dette er en assistenttjeneste som kan hjelpe deg med nesten hva som helst. Mange bruker en concierge for å sette sammen en reise, slik som å bestille flybilletter og booke hotell. Jo mer kompleks reiseruten din er, desto bedre trives conciergen. I tillegg er hun eller han også dyktige til å forhandle priser på vegne av deg.

Beste kredittkort å ta med deg på reisen

Her kan du enkelt sammenligne fordelene med de beste reise kredittkortene

Kredittkort Reiseforsikring Uttaksgebyr i utlandet

🥇 TF Bank Mastercard

Gouda

0 %

🥈 Bank Norwegian

Tryg

0 %

🥉 Re:member Black

AIG

1,00 % + 35 kr

Santander Flexi Visa

Tryg

1,00 % + 40 kr

Smarte tips ved bruk av kredittkort på reise

 • Ta med deg minst to kort på reisen og ikke oppbevar kortene på samme sted. Ta med deg et kort når du går ut, og la det andre kortet ligge på overnattingsstedet. Dersom det ene kortet skulle bli mistet eller stjålet, har du et eller flere kort i reserve. 
 • Betal transportkostnader og overnatting med kredittkort. Da har du finansavtaleloven i ryggen hvis det skulle skje noe. Om hotellet eller flyselskapet går konkurs har du større mulighet til å få igjen pengene dersom du har betalt med kredittkort. I tillegg gir mange kredittkort deg reiseforsikring dersom du betaler minst halvparten av transportkostnadene og overnattingen med kredittkortet. 
 • Betal i lokal valuta. Når du er på reise bør du passe på å betale i lokal valuta. Det er som regel billigere å velge de lokale valutaene fremfor å betale i norske kroner. Dersom du velger å betale i norske kroner kan butikkene selv bestemme påslaget, og dette er som regel dyrere enn det standard påslaget som kredittkortet ditt har. I tillegg vil beløpet du handler for bli omregnet etter en kurs som butikken bestemmer selv, og da kan påslaget ofte komme på hele 6-7%. 
  Velger du derimot lokal valuta, omregnes kursen av Visa eller Mastercard med et standardisert påslag på 1,75%-2.25%. Selve vekslingskursen vil imidlertid variere og bestemmes av tidspunktet transaksjonen foretas og omregnes. Dette er grunnen til at det som regel lønner seg å betale i den lokale valutaen når du foretar kjøp i utlandet.
 • Betal leiebilen med kredittkort. Det er bedre å få depositumet reservert på kredittkortet fremfor at denne summen blir reservert direkte på din konto. Bruker du kredittkort er det også enklere å reklamere i ettertid dersom det skulle oppstå en tvist. I tillegg bør du bruke et kredittkort som inkluderer egenandelsforsikring for leiebil, noe som kan spare deg for vesentlige beløp. 
 • Betal varene og tjenestene du kjøper med kredittkort. Spesielt ved kjøp i utlandet kan det være vanskelig å reklamere i ettertid dersom du ikke mottar det du har betalt for eller at det oppdages feil eller mangler etter kjøpet. Dersom du har betalt med kredittkort kan du ha større muligheter for å få refundert pengene fra kredittkortselskapet. 
 • Pass på gebyrer. Du bør sette deg inn i hvilke gebyrer som er knyttet til bruk av kredittkortet ditt. Noen kort belaster deg for eksempel gebyr ved kontantuttak, mens andre gir deg gebyrfrie kontantuttak i utlandet. Sjekk vilkårene som gjelder for ditt kort. 

Vanlige spørsmål om reisekredittkort

Hvilke fordeler får man med kredittkort for reise?
Hvilket kredittkort er best på reiser?
Hvor mye koster et reise kredittkort?
Hvilke forsikringer er inkludert med kredittkort til reise?
Hvordan kan jeg få mest mulig ut av mitt reise kredittkort?
Hvorfor betale reisen med kredittkort?
Bengt Bergh Publisert 6/7/2021

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 7/19/2024