Finn det beste kredittkort uten krav om høy inntekt nedenfor

Trumf Visa
Trumf Visa
 • Bonus hos NorgesGruppens butikker
 • Ingen bonusgrenser
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 150 000 kr
 • Effektiv rente: 27,19 %
 • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Effektiv rente 27,19 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.
Resurs Gold
Resurs Gold
 • Bonus på alle kjøp - 10 000 velkomstpoeng
 • Flere gratisforsikringer for reise og leiebil
 • Opptil 60 dagers rentefrihet
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 75 000 kr
 • Effektiv rente: 21,27 - 25,80 %
 • Rentefrihet: 60 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
15 000 kr o/12 mnd, eff. rente 26,25 %, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr
Hvorfor stole på Bestekredittkortet.com?
 • 90+ kredittkort anmeldt og vurdert av vårt team av eksperter
 • 10+ års erfaring med å dekke kredittkort og personlig økonomi
 • Objektive & omfattende vurderingskriterier

Vårt innhold om kredittkort, inkludert vurderinger og anbefalinger, kontrolleres av et team av skribenter og redaktører som spesialiserer seg på kredittkort. Hver skribent og redaktør følger våre strenge retningslinjer for redaksjonell integritet.

Mange ønsker seg kredittkort, ikke minst på grunn av fordelene som følger med dem. Gode kredittkort inkluderer gratisforsikringer for reise og muligheten til å spare mange tusen kroner hvert år på det man handler.

Fordelene er forlokkende, ikke minst for personer som har liten inntekt eller ingen inntekt i det hele tatt. Sparemulighetene som følger med mange av kortene vil uten tvil være til hjelp i en trang økonomi.

Paradokset er at de som trolig har det største sparebehovet også har flest odds mot seg når de søker om kredittkort. For med kredittkort følger et ugjendrivelig krav om inntekter.

Må kunne håndtere gjelden

Norske banker og kredittkortselskap har én ting felles: De krever at du tjener penger før de gir deg et kredittkort. Årsaken er enkel:

Når du kjøper noe med et kredittkort, betaler du med penger du låner av selskapet som ga deg kortet. Dette er penger du må betale tilbake. Før du får et kort, må den som gir deg kortet forsikre seg om at du har nok penger til å betale tilbake det du skylder.

Ingen vei utenom

Vi forstår at det kan være fristende for enkelte å lyve om inntektene sine, ikke minst hvis inntekten er lav eller helt fraværende. Vi må allikevel advare på det sterkeste mot å gjøre det.

 • For det første, er det et lovbrudd å gi feil informasjon i søknader om kredittkort.
 • For det andre, vil løgner om inntekter alltid bli avslørt.

Kredittkorttilbydere bruker kredittvurderinger for å sjekke privatøkonomien til alle som søker om kort. En slik vurdering avdekker hva den enkelte tjener.

Kredittkort uten jobb

Når du hører ordet inntekt tenker du kanskje på lønnen man får fra fast arbeid. Begrepet er mer omfattende enn som så, ikke minst hos bankene og selskapene som tilbyr kredittkort. Dette gjør det mulig å få kredittkort, selv om man ikke har en jobb.

 • Trygd og penger man får fra andre støtteordninger kan også være inntekter.
 • Noen utlånere og kredittkorttilbydere anser at stipend er en inntekt.

Det er med andre ord ikke bare arbeidstakerlønn som kan telle som inntekt. Det er mulig at enkelte kredittkorttilbydere vil si at du har inntekter selv om du ikke har fast jobb. Det lureste du kan gjøre, er å ringe kortselskapene eller bankene direkte og presentere situasjonen din. Deretter kan kundeveilederen gi deg svar på om du har kvalifiserende inntekter.

Kredittkort uten fast inntekt

Kredittkorttilbyderne er klar over at inntektene kan variere mye for personer som velger å drive en næring på egenhånd, for eksempel. Derfor er det mulig for frilansere og personlig næringsdrivende å få kredittkort uten fast inntekt.

Vi sier ikke at det er like enkelt som for personer som er fast ansatt, men en kopi av siste års skattemelding og næringsoppgave kan være alt som skal til for å dra i land en avtale om kredittkort.

Det finnes også banker som tilbyr egne kundeprogram for småbedrifter og enkeltpersonforetak. Disse programmene inkluderer ofte et kredittkort.

Kredittkort har varierende inntektskrav

Vi har studert vilkårene som følger med alle norske kredittkort. Det laveste inntektskravet vi kom over var 25.000 kroner for et studentkredittkort. Godt over halvparten av kortene har et krav om at du må tjene 50.000 kroner i året.

Det finnes enkelte korttilbydere som har satt inntektskravet til 0 kroner. Dette betyr ikke at du får kredittkort uten inntekter. Disse selskapene vil fortsatt at du skal tjene penger, men gjør individuelle vurderinger fra den ene søknaden til den andre.

Øk inntekten din for å få et kredittkort

Mange er i den heldige situasjonen at de kan øke inntektene sine. Økte inntekter er med på å øke sjansene for å få kredittkort.

 • Lønnsøkninger er et solid forhandlingskort overfor kredittkortselskapene, både de som kommer fra sentrale eller lokale forhandlinger, og dem du maser deg til selv.
 • En deltidsjobb kan være nøkkelen som åpner kredittkortdøren.

Husk at trygdede også kan ha inntekter. Uføretrygdede, for eksempel, kan tjene 0,4 G (grunnbeløpet i folketrygden) i året uten at det får konsekvenser for trygden.

Det skal ikke mange småbekker til før at åen blir stor nok til at kredittkortet plutselig dukker opp i postkassen en dag.

Velg kredittkort med omhu

Vi har altså slått fast at du kan få kredittkort selv om du ikke har en inntekt fra fast arbeid. Kvalifiserer du for kort med andre inntekter, skal vi gi deg noen råd med på veien som gjør kredittkortet til en hjelp i hverdagen og ikke en ulempe.

 • Velg et kredittkort som ikke har årsavgifter og høye gebyrer. Det er ingen vits i å bruke sårt tiltrengte penger på unødvendige utgifter.
 • Skaff deg et kort som hjelper deg med å spare penger. Du får bonuser og rabatter med mange kredittkort. Velg et kort som gir deg bonus og rabatter på varer du allerede kjøper en del av.
 • Gjør alt du kan for å unngå langvarig kredittkortgjeld. Ikke bruk mer av kreditten du har fått enn hva du kan betale når den neste kredittkortregningen dukker opp.

Når du ikke kan få kredittkort

Det finnes kredittkort som er tilgjengelig for de fleste, så lenge man har en inntekt. Finnes det da et alternativ for alle som ikke kan få vanlige kredittkort? Ja, det gjør det. Det er ikke en fullgod erstatter, men kan allikevel være interessant for flere.

Mange ønsker seg kredittkort på grunn av fordelene man får. Det finnes enkelte bankkort (debetkort) som også har kredittkortfordeler. Lunar-kortene er eksempler på dette. Med Lunar får du både bankkontoer og flere betalingskort.

Det er ikke mulig å få kreditt med kortene, men du kan få med en reiseforsikring du ikke betaler ekstra for.

Vanlige spørsmål om kredittkort uten inntekt

Kan jeg få kredittkort uten inntekt?
Kan jeg få et kredittkort uten jobb?
Hvordan får jeg et kredittkort uten inntekt?
Kan jeg få et kredittkort hvis jeg jobber deltid?
Hvor mye må jeg tjene for å få et kredittkort?
Bengt Bergh Publisert 10/7/2021

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 5/3/2024