Beste kredittkort for mange 2023

Trumf Visa
Trumf Visa
 • Bonus hos NorgesGruppens butikker
 • Ingen bonusgrenser
 • Ingen årsavgift
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 100 000 kr
 • Effektiv rente: 27,19 %
 • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Effektiv rente 27,19 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.
Instapay Mastercard
InstaPay Mastercard
 • En av markedets laveste kredittkortrenter
 • Nye rabatter hver måned (5 %)
 • Ingen årsavgift, opptil 100.000 kroner i kreditt
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 100 000 kr
 • Effektiv rente: 19,35 %
 • Rentefrihet: 0 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff.rente 19,35%, 45 000, o/1 år, kostnad: 4 356, Totalt: 49 356
Santander Red
Santander Red
 • En av Norges laveste kredittkortrenter
 • Gode rabatter på alt fra bilpleie til restaurantbesøk
 • En rentefri periode på 50 dager
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 100 000 kr
 • Effektiv rente: 17,12 %
 • Rentefrihet: 50 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 17,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 323 kr
Resurs Gold
Resurs Gold
 • Bonus på alle kjøp - 10 000 velkomstpoeng
 • Flere gratisforsikringer for reise og leiebil
 • Opptil 60 dagers rentefrihet
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 75 000 kr
 • Effektiv rente: 21,27 - 25,80 %
 • Rentefrihet: 60 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
15 000 kr o/12 mnd, eff. rente 26,25 %, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr

Kredittkort alle kan få

Kredittkort er populært. Flere millioner norske kvinner og menn har minst ett kredittkort. Fordelene som følger med, slik som rabatter på shopping og gratis forsikringer, gjør kredittkort attraktive.

Mange av dem som ikke har kredittkort ennå spør seg om det finnes kredittkort alle kan få? For å gi et godt svar på dette må vi snakke om reglene som gjelder for denne typen betalingskort.

Krav til kredittkort som alle kan få

Aldersgrenser

I teorien kan de fleste nordmenn over 18 år få kredittkort. Merk deg at vi skriver de fleste og ikke alle. Vi skal dykke dypere i dette senere.

Allerede nå kan vi slå fast at ikke alle kan få kredittkort. Det finnes en nedre aldersgrense. De fleste bankene og kredittkortselskapene i Norge krever at du er 18 år eller eldre. Noen vil at du skal være enda eldre, for eksempel, 23 eller 25 år.

Barn under 18 år kan ikke få kredittkort. I stedet kan de få vanlige bankkort, eller debetkort som noen sier.

Betalingsevne

Et kredittkort er en tillatelse til å låne penger av banken eller kredittkortselskapet som har gitt deg kortet. Pengene du låner, skal betales tilbake.

Derfor er tilbydere av kredittkort nøye med å sjekke om du kan betale for deg. De utfører en kredittvurdering. Denne gir deg en kredittscore. Kredittscoren sier noe om betalingsevnen din.

Har du god betalingsevne, er sjansen stor for at du får et kort. Er evnen mindre god, får du mest sannsynlig avslag på søknaden.

Ulike tilbydere av kredittkort har ulik oppfatning av hva god betjeningsevne er. Derfor kan det hende at du kan få ja til kredittkort hos enkelte og nei hos andre.

Obs! Har du en eller flere betalingsanmerkninger, får du ikke kredittkort. Merk deg at betalingsanmerkningen forsvinner fra offentlige registre så snart du har gjort opp for deg.

Inntektskrav

Når bankene og kredittkortselskapene vurderer betalingsevnen, er inntekten din viktig. Jo høyere den er, desto større er sjansen for at du får et kredittkort med høy kredittgrense. Og bare så det er sagt: Du får ikke kredittkort uten inntekt.

De aller fleste som tilbyr kredittkort benytter krav til minstinntekt som vilkår for søkerne, et kredittkort som alle kan få har vanligvis lavere inntektskrav.. Vanligvis krever de at du tjener 50.000 kroner i året for å få den laveste kredittrammen. Noen krever at du tjener 100.000 kroner, mens noen få har krav som starter på 700.000 kroner eller 1 million.

Merk deg at inntekter kan være mer enn vanlig lønnsinntekt. Både trygdeytelser og frilansinntekter kan oppfylle inntektskravene.

Gjeldskrav

I tillegg til inntekter, sjekker kredittkortselskapene hvor mye gjeld du har fra før. Har du for mye gjeld, hjelper det ikke med en høy inntekt. Du får uansett ikke et kredittkort.

Bakgrunnen er et forholdsvis nytt lovverk fra myndighetene. Her står det, blant annet, at låntakere ikke kan ha en samlet gjeld som overstiger fem ganger brutto årsinntekt.

Sagt på en annen måte: Har du 2,5 millioner kroner i gjeld og tjener 500.000 i året før skatt, får du ikke låne mer før gjelden er redusert eller at du tjener mer. Ettersom kredittkort er en lånetillatelse, gjelder regelen her også.

Enkleste kreditttkort å få:
TF Bank Mastercard

Det enkleste kredittkortet å få er TF Bank Mastercard. Det har en enkel søknadsprosess som er åpen for alle fra 18 år og oppover. Kortet har ingen eksakte begrensninger utover at du ikke kan ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Du må selvfølgelig også bestå en normal kredittvurdering ut fra kredittgrensen du søker om.

Hva er kriteriene for å få kredittkort?

Sammenlign kravene for å få ulike kredittkort.

Kredittkort Aldersgrenser Inntektskrav Gjeldskrav

Bank Norwegian

Minst 18 år

Ansettelse

Ingen betalingsanmerkninger

DNB SAGA Gold

Minst 18 år

Minst 83 333 kr/måned

Ingen betalingsanmerkninger

SAS EuroBonus World Mastercard

Minst 20 år

Minst 20 833 kr/måned

Ingen betalingsanmerkninger

TF Bank Mastercard

Minst 18 År

Minst 12 500 kr/måned

Ingen betalingsanmerkninger

Curve

Minst 18 År

Ingen inntektskrav

Ingen gjeldskrav

Topplisten over de enkleste kredittkortene alle kan få

Med omtrent 300 forskjellige kredittkort å velge mellom sier det seg selv at kravene for å få de ulike kortene varierer. Med noen kort er kravene svært strenge. For andre kort, er terskelen vesentlig lavere.

Er du, for eksempel, ung og i etableringsfasen, er det mulig at den økonomiske situasjonen din tilsier at du bør fokusere på såkalte nybegynnerkort. Dette er kredittkort som har brukbare fordeler i tillegg til overkommelige krav til eierne.

Her er topplisten på kort som omtales som noen av de enkleste kredittkort å få:

Ikke bare er det enklere å få disse kortene. Du kan også begynne å bruke dem samme dag som signerer kredittkortavtalen, ettersom de fleste inkluderer digitale kopier av de fysiske kortene. Og ikke nok med det; flere av kortene over er også blant de billigste kredittkortene du kan få.

Sammenlign kredittkort alle kan få

Under ser du eksempler på kredittkort stort sett alle over 18 år kan få. Felles for de fleste kortene, er at det er gratis å eie dem. Du slipper å betale årsavgift.

Det betyr ikke at alt annet er likt. Det kan være til dels store forskjeller på hvilke andre gebyrer som følger med. Renten på kredittkortgjeld kan også variere ganske mye. Det samme kan antallet rentefrie dager.

Dette er grunnen til at du bør bruke god tid på å sammenligne kredittkort.

Kredittkort Bank Norwegian InstaPay Mastercard re:member Black Morrow Bank Mastercard
Årskostnad 0 kr0 kr0 kr0 kr
Maks kreditt 150 000 kr100 000 kr150 000 kr100 000 kr
Effektiv rente 23,10 %19,35 %29,06 %24,42 %
Anmeldelse
Til søknad

Kredittkort for alle - finnes det?

Hvis du har lest helt hit, skjønner du trolig hvor dette ender. Det finnes ikke et kredittkort for alle. Du må innfri flere krav før du kan putte et kort i lomma. Disse kravene kan diskvalifisere en rekke mennesker.

Alt håp er allikevel ikke ute.

Kravene for å få kredittkort er vidt forskjellige. Det finnes tilbydere som vil vurdere søknaden din, selv om du ikke tjener all verden.

Selv om et kredittkort er tilgjengelig for svært mange, behøver ikke det å bety at fordelene som følger med er mindre verdt. Dette er noen av de vanligste fordelene du kan forvente å få:

 • Gratis reiseforsikring og gratis avbestillingsforsikring – Disse gjelder først og fremst på ferie- og fritidsreiser og begynner å virke når du betaler minst 50 % av reisekostnadene med kortet.
 • Bonusprogrammer, rabatter og cashback – Det er mulig å spare mange penger selv om et kredittkort har lav kredittgrense. Noen kort gir deg bonus på alt du handler, andre kort gir deg rabatt på utvalgte produkter.
 • Rentefri betalingsutsettelse – Så å si samtlige norske kredittkort har rentefrie perioder som etterfølger hverandre. Du kan låne penger med kortet helt gratis i inntil 60 dager på det meste.

Dette er vanligvis gode fordeler. Og da svir det kanskje litt mindre at mer eksklusive kort, slik som VIP-kredittkort man må ha svært høy kredittscore for å få, har fordeler du må se langt etter:

Viktig: Ulike kort har forskjellige fordeler. Derfor er det smart å sammenligne flere kort slik at du ender opp med ett som passer behovet og forbruket ditt.

Til syvende og sist er spørsmålet dette: Skal du skaffe deg kredittkort bare fordi alle kan få det eller fordi vennene dine har det?

Vel, selv om du aldri benytter deg av bonuspoeng, rabatter eller forsikringsfordelene, skal du ikke undervurdere friheten som følger med rentefrie betalingsutsettelser. Og om ikke annet kan et kredittkort fungere som en økonomisk buffer. Du behøver ikke å bruke det før det oppstår en akutt pengekrise.

Fortsatt fordeler

Det finnes banker og kredittkortselskaper som ikke oppgir minstekrav til inntekter. Disse vurderer hver søknad individuelt og kan tilby deg kort selv om du ikke tjener voldsomt mye penger.

Med reduserte krav følger det riktignok litt færre fordeler. Du får trolig en lav kredittramme, kanskje helt ned mot 5.000 kroner. I tillegg er det ikke sikkert du får like mange fordeler sammenlignet med de aller beste kredittkortene.

Vi har allikevel sett kort med lavere søknadskrav som inkluderer både rabatt på handel og gratis forsikringer.

Hvor er det lettest å få kredittkort?

De ulike bankene og kredittkortselskapene opererer med ulike krav for å få kredittkort, derfor kan det være lettere å få kredittkort i enkelte banker. Noen minimumskrav er likevel standard for alle selskaper som opererer i Norge, som for eksempel krav til alder, minimum inntekt og krav til god betalingshistorikk (ingen betalingsanmerkninger). Utover minimumskravene kan kravene for å innvilge søknaden om kredittkort variere noe mellom de ulike selskapene, derfor bør du alltid se på hvilke krav som gjelder for kredittkortet du er interessert i. Du kan også søke hos flere tilbydere for å øke sjansen til å få positivt svar på søknaden. 

Hvem kan ikke få kredittkort?

Vi skriver altså om kredittkort alle kan få. Ingen regel er uten unntak, heller ikke når det gjelder kredittkort. Det er flere grupper som ikke kan få kredittkort:

 • Barn under 18 år.
 • Personer uten inntekt.
 • Alle som har betalingsanmerkning.

At barn ikke kan få kredittkort er opplagt for de fleste. Man må være minst 18 år for å signere bindende avtaler i Norge, noe som fratar yngre personer muligheten til å skaffe seg kort.

Alle som tilbyr kredittkort til nordmenn, krever at mottakerne skal ha en inntekt. Har man ikke det, kan man heller ikke betale tilbake den utestående saldoen. Og betalingsanmerkninger er i realiteten en svartelisting hos kredittopplysningsbyråene fordi man ikke har betalt en regning eller et lån. Ingen kortutstedere vil gi kort til mennesker som ikke betaler for seg.

Alternativer til kredittkort alle kan få

Alle som innfrir kravene fra banker og kredittinstitusjoner kan få kredittkort. Men hva med dem som faller utenfor? Hvilke alternativer finnes det?

Det beste alternativet er debetkort, altså vanlige bankkort. Du trenger ikke en spesielt høy kredittscore for å få et kort. Du blir heller ikke kredittsjekket. (Norske lover krever at alle som skal ha kredittkort, må kredittvurderes.)

Vi har en egen artikkel som forklarer hvordan debetkort fungerer. Den korte varianten er at du trenger en bankkonto med penger på for at kortet skal fungere. Du får ikke låne pengene av banken. I stedet må du fylle opp kontoen med penger du skaffer selv.

De fleste bankkortene har ikke fordeler slik kredittkortene har. Men noe er i ferd med å skje.

DNB har flyttet fordeler som rabatter og gratisforsikringer fra kredittkortene sine til de ulike kundeprogrammene banken tilbyr. Fordelene gjelder uansett om du betaler med kreditt- eller debetkort. Vi ser ikke bort fra at flere banker følger etter.

Det finnes også en håndfull debetkort med typiske kredittkortfordeler. Dette er noen av dem:

Bare vær klar over at du må betale en månedsavgift for disse kortene, vanligvis noen tikroner.

Vanlige spørsmål om kredittkort alle kan få

Finnes det kredittkort som alle kan få?
Kan jeg få kredittkort på dagen?
Hvilke kort er kredittkort for alle?
Hvilket kredittkort er enkle å skaffe seg?
Bengt Bergh Publisert 10/21/2021

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 9/14/2023