Enkleste kreditttkort å få 2024

Morrow Bank Mastercard
Morrow Bank Mastercard
 • Bonus på all handel (4 % hos Komplett.no)
 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring
 • Gratis ID-tyveri- og kjøpsforsikring
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 100 000 kr
 • Effektiv rente: 28,77 %
 • Rentefrihet: 50 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.
Trumf Visa
Trumf Visa
 • Bonus hos NorgesGruppens butikker
 • Ingen bonusgrenser
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 150 000 kr
 • Effektiv rente: 27,19 %
 • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Effektiv rente 27,19 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.
Hvorfor stole på Bestekredittkortet.com?
 • 90+ kredittkort anmeldt og vurdert av vårt team av eksperter
 • 10+ års erfaring med å dekke kredittkort og personlig økonomi
 • Objektive & omfattende vurderingskriterier

Vårt innhold om kredittkort, inkludert vurderinger og anbefalinger, kontrolleres av et team av skribenter og redaktører som spesialiserer seg på kredittkort. Hver skribent og redaktør følger våre strenge retningslinjer for redaksjonell integritet.

Kredittkort for alle - finnes det?

Det finnes ikke et kredittkort for alle. Du må innfri flere krav før du kan putte et kort i lomma. Disse kravene kan diskvalifisere en rekke mennesker. Alt håp er allikevel ikke ute. Kravene for å få kredittkort er vidt forskjellige. Det finnes tilbydere som vil vurdere søknaden din, selv om du ikke tjener all verden.

Hvem kan få kredittkort?

Aldersgrenser

De fleste bankene og kredittkortselskapene i Norge krever at du er 18 år eller eldre. Noen vil at du skal være enda eldre, for eksempel, 23 eller 25 år. Barn under 18 år kan ikke få kredittkort. I stedet kan de få vanlige bankkort, eller debetkort som noen sier.

Betalingsevne

Et kredittkort er en tillatelse til å låne penger av banken eller kredittkortselskapet som har gitt deg kortet. Pengene du låner, skal betales tilbake. Derfor er tilbydere av kredittkort nøye med å sjekke om du kan betale for deg. De utfører en kredittvurdering. Denne gir deg en kredittscore. Kredittscoren sier noe om betalingsevnen din. Har du god betalingsevne, er sjansen stor for at du får et kort. Er evnen mindre god, får du mest sannsynlig avslag på søknaden. Ulike tilbydere av kredittkort har ulik oppfatning av hva god betjeningsevne er. Derfor kan det hende at du kan få ja til kredittkort hos enkelte og nei hos andre.

Obs! Har du en eller flere betalingsanmerkninger, får du ikke kredittkort. Merk deg at betalingsanmerkningen forsvinner fra offentlige registre så snart du har gjort opp for deg.

Inntektskrav

Du får ikke kredittkort uten inntekt. De aller fleste som tilbyr kredittkort benytter krav til minstinntekt som vilkår for søkerne, et kredittkort som alle kan få har vanligvis lavere inntektskrav. Vanligvis krever de at du tjener 50.000 kroner i året for å få den laveste kredittrammen. Noen krever at du tjener 100.000 kroner, mens noen få har krav som starter på 700.000 kroner eller 1 million. Merk deg at inntekter kan være mer enn vanlig lønnsinntekt. Både trygdeytelser og frilansinntekter kan oppfylle inntektskravene.

Gjeldskrav

I tillegg til inntekter, sjekker kredittkortselskapene hvor mye gjeld du har fra før. Har du for mye gjeld, hjelper det ikke med en høy inntekt. Du får uansett ikke et kredittkort. Bakgrunnen er et forholdsvis nytt lovverk fra myndighetene. Her står det, blant annet, at låntakere ikke kan ha en samlet gjeld som overstiger fem ganger brutto årsinntekt.

Sagt på en annen måte: Har du 2,5 millioner kroner i gjeld og tjener 500.000 i året før skatt, får du ikke låne mer før gjelden er redusert eller at du tjener mer. Ettersom kredittkort er en lånetillatelse, gjelder regelen her også.

Hva er kriteriene for å få kredittkort?

Sammenlign kravene for å få ulike kredittkort.

Kredittkort Aldersgrenser Inntektskrav Gjeldskrav

Bank Norwegian

Minst 18 år

Ansettelse

Ingen betalingsanmerkninger

DNB SAGA Gold

Minst 18 år

Minst 83 333 kr/måned

Ingen betalingsanmerkninger

SAS EuroBonus World Mastercard

Minst 20 år

Minst 20 833 kr/måned

Ingen betalingsanmerkninger

Curve

Minst 18 År

Ingen inntektskrav

Ingen gjeldskrav

Årsaker til at kredittkortsøknaden blir avvist

Det er flere grunner til at en søknad om kredittkort kan bli avvist. Dette er de vanligste årsakene:

 • Betalingsanmerkninger
 • Inntekt som varierer
 • For liten inntekt
 • For høy gjeld

Betalingsanmerkninger

Én eller flere betalingsanmerkninger er den viktigste enkeltårsaken til at en kredittkortsøknad blir avvist. Ingen norske tilbydere gir kredittkort til personer med betalingsanmerkninger.

Løsning: En betalingsanmerkning fjernes idet man betaler det man skylder. En slettet betalingsanmerkning kan ikke lenger påvirke kortsøknaden negativt.

Betalingskort med kredittkortfordeler kan være et alternativ mens man jobber med å gjøre opp gjelden. Revolut Ultra er et slikt kort.

Inntekt som varierer

Er du frilanser eller selvstendig næringsdrivende, er det en mulighet for at inntekten varierer fra måned til måned. Dette kan gjøre det vanskeligere å få kredittkort.

De fleste som tilbyr kort i Norge, er glade i stabile inntekter. Ser de at inntekten er forskjellig fra måned til måned, kan de få betenkeligheter med å tilby kort.

Løsning: Ring banken eller kredittkortselskapet og forklar situasjonen. Tilby å sende over et regnskap som viser et snitt av inntekten din over en periode.

For liten inntekt

Du må vanligvis ha en inntekt av en viss størrelse for å få kredittkortet du ønsker deg. Rettere sagt må inntekten din matche kredittgrensen du ønsker å ha.

Løsning: Et alternativ er å be om lønnsøkning eller ta en ekstrajobb. En annen og mer umiddelbar løsning er å søke om en lavere kredittgrense enn hva du opprinnelig gjorde.

Det kan også løse seg med kredittkort hvis du sender en søknad til en tilbyder som ikke har like høye krav til inntekt.

For høy gjeld

En kredittvurdering avslører hvor mye gjeld du har. Har du allerede mye gjeld i forhold til hva du tjener, kan du få avslag på kredittkortsøknaden.

Det er utlånsforskriften som er årsaken. Her står det, blant annet, at du ikke kan ha mer enn 5 ganger årsinntekten før skatt i gjeld.

 • La oss si at du tjener 400.000 kroner i året før skatt.
 • Vi sier også at du har 2 millioner kroner i gjeld.

I dette eksempelet får du ikke kredittkort. 2 millioner delt på 400.000 er 5. Du har med andre ord en gjeldsgrad på 5, som er det meste du kan ha.

Løsning: Etter hvert som du betaler ned gjelden, øker også muligheten for å få kredittkort.

Du kan også betale inn ekstra avdrag på lånene dine når som helst. Dette reduserer gjelden raskere, og du kan få kredittkort tidligere.

Du kan også øke inntekten, slik at gjeldsgraden reduseres.

Hvem kan ikke få kredittkort?

Disse personer kan ikke få kredittkort:

 • Barn under 18 år.
 • Personer uten inntekt.
 • Alle som har betalingsanmerkning.

At barn ikke kan få kredittkort er opplagt for de fleste. Man må være minst 18 år for å signere bindende avtaler i Norge, noe som fratar yngre personer muligheten til å skaffe seg kort.

Alle som tilbyr kredittkort til nordmenn, krever at mottakerne skal ha en inntekt. Har man ikke det, kan man heller ikke betale tilbake den utestående saldoen. Og betalingsanmerkninger er i realiteten en svartelisting hos kredittopplysningsbyråene fordi man ikke har betalt en regning eller et lån. Ingen kortutstedere vil gi kort til mennesker som ikke betaler for seg.

Fordeler med kredittkort

Selv om et kredittkort er tilgjengelig for svært mange, behøver ikke det å bety at fordelene som følger med er mindre verdt. Dette er noen av de vanligste fordelene du kan forvente å få:

Ulemper med kredittkort

Det er unektelig mange fordeler med kredittkort, slik som at du kan spare mange tusen kroner i året på varer og tjenester du kjøper.

Det finnes ulemper også. Dette er de viktigste:

 • Høy rente
  Kredittkortgjeld har normalt høyere rente enn andre lånetyper. Betaler du ikke ned hele saldoen hver måned, kan rentekostnaden bli stor.
 • Oppbygging av gjeld
  Det er lett å bruke mer penger enn man har med kredittkort. Dette kan føre til at man får langvarig kredittkortgjeld. Noen ender opp i en gjeldsspiral det er vanskelig å komme ut av.
 • Stress og angst
  Å ha stor kredittkortgjeld kan være en psykisk belastning. Det kan føre til stress og bekymringer for privatøkonomien.
 • Ekstrakostnader
  Det er ikke gebyr på vanlig bruk av kredittkort, men det finnes andre ekstrakostnader. Årsgebyr, uttaksgebyr (for kontantuttak), overtrekkgebyr og gebyr for sene innbetalinger, for eksempel
 • Økt forbruk
  Sjansen for lite gjennomtenkte impulskjøp og overforbruk øker med kredittkort. Forskning viser faktisk at kredittkortbruk kan gi et dopaminrush i hjernen.
 • Kredittscoren synker
  Når du skaffer deg kredittkort, reduseres kredittscoren din. Og det er ikke den utestående saldoen som teller, men kredittgrensen.
 • Lock-in-effekt
  Med enkelte kredittkortbelønninger blir du «låst» til visse butikker eller tjenester. Det finnes kredittkort som hjelper deg med å tjene masse Eurobonus, for eksempel. Men du kan bare benytte poengene hos SAS eller partnerne.

Derfor bør du unngå kredittkort

Har du én eller flere betalingsanmerkninger? Går regningene dine ofte til inkasso?

Da vil vi råde deg til å tenke deg om før du sender en søknad om kredittkort.

Én ting er at du trolig får avslag på søknaden hvis du har betalingsanmerkning. Men også du som betaler flere av regningene dine for sent, bør vurdere å droppe søknaden.

Vi sier ikke at du aldri skal søke om kredittkort.

Men det er en fordel hvis du skaper orden i egen økonomi først. Når du har bedre kontroll på inntektene og utgiftene dine, vil du ganske sikkert leve bedre med kredittkort også.

Ta kontroll over økonomien før du søker om kredittkort

Har du en vaklende privatøkonomi, kan du gjøre flere ting for å komme på rett kjøl.

 • Betalingsanmerkninger
  En betalingsanmerkning slettes samtidig som du betaler gjelden din. Dette øker din kredittscore og muligheten for å få kort.
 • Samle gjeld
  Har du flere små lån og kanskje annen kredittkortgjeld? Da betaler du trolig en stiv pris i form av høye gjeldsrenter. Samler du gjelden i ett lån, kan du få lavere rente og mer penger til overs.
 • Raskere gjeldsnedbetaling
  En vellykket refinansiering gir deg mer til overs hver måned. Bruker du overskuddet på ekstra avdragsinnbetalinger på gjelden din, blir du kvitt den raskere.
 • Sparing
  Når du har fått kontroll på gjelden, kan du begynne å spare. Det er i og for seg uproblematisk å bruke kredittkort som en midligertidig buffer. Men det beste er å spare opp bufferen selv, gjerne 2–3 ganger de månedlige utgiftene dine.
 • Budsjett
  Lær deg å lage et budsjett. Det kan hjelpe deg med å få orden på økonomien din. Du kan, for eksempel, bruke DNBs nettbaserte budsjettmal for å komme i gang.
Enkleste kreditttkort å få:
TF Bank Mastercard

Det enkleste kredittkortet å få er TF Bank Mastercard. Det har en enkel søknadsprosess som er åpen for alle fra 18 år og oppover. Kortet har ingen eksakte begrensninger utover at du ikke kan ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Du må selvfølgelig også bestå en normal kredittvurdering ut fra kredittgrensen du søker om.

Hvilket kredittkort er enklest å få?

De enkleste kredittkortene å få er de med lavest inntekt- og alderskrav. Her presenterer vi kredittkortene som er enklest å få:

Hvor er det lettest å få kredittkort?

De ulike bankene og kredittkortselskapene opererer med ulike krav for å få kredittkort, derfor kan det være lettere å få kredittkort i enkelte banker. Noen minimumskrav er likevel standard for alle selskaper som opererer i Norge, som for eksempel krav til alder, minimum inntekt og krav til god betalingshistorikk (ingen betalingsanmerkninger). Utover minimumskravene kan kravene for å innvilge søknaden om kredittkort variere noe mellom de ulike selskapene, derfor bør du alltid se på hvilke krav som gjelder for kredittkortet du er interessert i. Du kan også søke hos flere tilbydere for å øke sjansen til å få positivt svar på søknaden. 

Kredittkort bør ikke øke forbruket

Mange går i kredittkortfellen. De tenker at kortet gir dem mer penger og øker dermed forbruket.

Problemet er at du ikke får mer penger med kredittkort, men mer gjeld.

Hver gang du bruker kortet, øker gjelden din hos den du har fått kortet av. Dette er en gjeld du må betale tilbake med egne penger.

Unngå tanken om at kredittkort er en unnskyldning for å kjøpe mer. Prøv heller å tenke på kortet som et verktøy; at det gir deg fordeler på varer og tjenester du allerede kjøper.

Velg kredittkort basert på forbruk

Dette er hva du kan gjøre for å unngå overforbruk med kredittkort:

Kartlegg hva du bruker penger på.

Lag en liste med varene og tjenestene du vanligvis kjøper. Deretter kan du finne et kredittkort som gir deg flest mulig fordeler på disse kjøpene.

Bestekredittkortet.com har sortert de fleste kredittkortene i ulike kategorier. Disse er et bra sted å starte jakten på kortet som passer behovet ditt:

Vanlige spørsmål om kredittkort alle kan få

Finnes det kredittkort som alle kan få?
Kan jeg få kredittkort på dagen?
Hvilke kredittkort er for alle?
Hvilket kredittkort er enkle å skaffe seg?
Hvem kan ikke få kredittkort?
Hvilket kredittkort er enklest å få?
Hvorfor får jeg avslag på kredittkort?
Kan uføre få kredittkort?
Bengt Bergh Publisert 10/21/2021

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 5/15/2024