Verdien av et EuroBonuspoeng avhenger av hva du bruker det til

Verdien av et EuroBonuspoeng er ikke fast. Derfor vil anvendelsen av dine poeng ha en betydning for hvor høy verdi du får ut av hvert enkelt poeng. Verdien av ett bonuspoeng varierer mellom 2 til 30 øre. For å få mest mulig verdi ut av dine EuroBonuspoeng, er det derfor viktig å bruke pengene på de mest verdifulle produktene eller tjenestene.

Hva bør du bruke bonuspoengene på?

Du kan bruke dine bonuspoeng på en rekke varer og tjenester, som for eksempel flybilletter, oppgraderinger, hotellopphold, leiebil eller kjøp av varer og tjenester. Kjøp av flybilletter gir deg som regel høyest verdi for dine bonuspoeng, men det varierer mye. Flybilletter til Svalbard og langdistanseflygninger gir som regel en høyere verdi for bonuspoengene. Bruker du derimot dine poeng til å handle om bord på flyreisen, gir poengene deg stort sett en lav verdi.

Begrensning i verdien på EuroBonuspoengene

Dersom du kan bestille den samme flyreisen til en mye lavere pris fra et annet flyselskap, må bonuspoengenes verdi reflektere dette. Da bør du heller regne ut verdien av dine bonuspoeng ut fra den billigste flyreisen, så lenge begge alternativene er likeverdige.

Verdien av bonuspoengene på flyreise

Når det gjelder verdien av bonuspoengene på flyreiser varierer den i stor grad med hvor god du er til å utnytte de ulike prisintervallene i bonussystemet. En reise tur/retur innenlands i Norge koster 10.000 poeng uansett om du velger en reise som koster lite eller mye. Bestiller du en reise som koster mer får naturligvis poengene større verdi. Hvilken av de ulike flyklassene Go Light, Go, Plus Saver og Plus du velger har også betydning for pengenes verdi. Mens Go Light bare er tilgjengelig på reiser til Europa utenfor Norden, er Plus Saver også tilgjengelig for reiser til land som ligger utenfor Norden. Videre gjelder følgende:

Verdi med "Best pris": Verdien av dine bonuspoeng er som regel høyest når du kan benytte deg av "Best pris".

Verdi med "Best tilgjengelighet": Du må bruke flere poeng når du benytter deg av «Best tilgjengelighet» ved kjøp av din flyreise, men det ofte "Best tilgjengelighet" du må bruke for å få billetter med dine bonuspoeng.

Tips for å maksimere verdien av EuroBonus poeng

  1. Planlegg og bestill tidlig
    Ved å planlegge og bestille dine flybilletter tidlig kan du få bedre verdi for dine EuroBonus-poeng. Tidlig booking gir best sjanse for å få den typen billetter som gir deg mest uttelling.
  2. Utnytt bonuspartnere
    Ved å kjøpe varer og tjenester fra bonuspartnere kan du tjene ekstra poeng som du kan bruke på dine flyreiser og på andre typer typer kjøp.
  3. Kjøp oppgraderinger
    Som medlem av EuroBonus har du mulighet til å bruke EuroBonus-poeng til å betale for oppgraderinger hos alle flyselskaper i Star Alliance. Slike oppgraderinger kan være fast track, mat og drikke om bord eller tilgang til en av de mange tilknyttede flyplassloungene rundt om i verden.

Konklusjon

Eurobonus-poeng har ikke en fast verdi. Det er grunnen til at du bør bruke poengene på de varene og tjenestene som gir deg best utbytte. Som regel er det flybilletter som gir deg best uttelling, men hvilken type flybillett du bestiller har også endel å si. Derfor bør du sette deg godt inn i hvilken flybillett det lønner seg å kjøpe.

Vanlige spørsmål om EuroBonus-poeng

Hva er EuroBonus-poeng?
Hvordan kan jeg tjene EuroBonus-poeng?
Hvordan kan jeg bruke EuroBonus-poengene mine?
Hvordan beregnes verdien av EuroBonus-poengene?
Er det noen begrensninger på bruk av EuroBonus-poeng?
Kan jeg overføre mine EuroBonus-poeng til noen andre?
Kan EuroBonus-poengene mine gå ut på dato?
Bengt Bergh Publisert 7/25/2023

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 3/20/2024