Finn beste kredittkort med flybonus 2024

Bank Norwegian
Bank Norwegian
 • Gratis uttak av kontanter
 • CashPoint eller Cashback – Bonus på alt du kjøper
 • Gratis forsikringer
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Maks kreditt: 150 000 kr
 • Effektiv rente: 24,40 %
 • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 23,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 764 kr
American Express Platinum
American Express Platinum
 • Fast Track på utvalgte nordiske flyplasser
 • Gratis adgang til over 1.200 flyplasslounger
 • Gratis fine dining, oppgradering av hotellrom og leiebil
 • Årsgebyr: 6 600 kr
 • Maks kreditt: 1 000 000 kr
 • Effektiv rente: 34,93 %
 • Rentefrihet: 45 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 34,93 %, 75 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 22 486 kr. Totalt 97 486 kr.
SAS EuroBonus World (Mastercard)
SAS EuroBonus World
 • 10-20 EuroBonuspoeng per 100 kroner
 • Gratis reiseforsikring
 • Gratis avbestillingsforsikring
 • Årsgebyr: 345 kr
 • Maks kreditt: 100 000 kr
 • Effektiv rente: 28,62 %
 • Rentefrihet: 30 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 28,62 %. 15000 o/12 m. Totalt: 17 033 kr
SAS EuroBonus World Premium
SAS EuroBonus World Premium
 • 15-25 EuroBonuspoeng per 100 kroner
 • Gir statuspoeng for EuroBonus-oppgradering
 • Gratis forsikringer og loungeadgang
 • Årsgebyr: 1 495 kr
 • Maks kreditt: 100 000 kr
 • Effektiv rente: 29,43 %
 • Rentefrihet: 30 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 29,43 %. 50 000 o/12 m. Totalt: 56 937 kr

Slik fungerer kredittkort med flybonus

Enkelte kredittkort lar deg tjene bonuspoeng hver gang du kjøper varer og tjenester med dem. Med de beste kortene spiller det ingen rolle hva du kjøper. Du få uansett bonus.

Bonuspoengene samles på en konto som er knyttet til kortet du eier. Så snart du har nok poeng, kan du veksle dem inn i flybilletter. Med noen kort kan du i også bruke poengene på hotellovernattinger og leiebil.

Her er en liste med noen av kredittkortene som gir flybonus:

Du kan bruke Eurobonuspoeng til å kjøpe flybilletter hos SAS, Widerøe eller et av de andre flyselskapene i Star Alliance. I tillegg kan du benytte poengene på hotellovernattinger eller leiebil.

Trumf Visa

Trumf Visa er i og for seg ikke et kredittkort med flybonus. Med dette kredittkortet tjener du Trumf-poeng som du når som helst kan ta ut som rene penger.

Du kan allikevel gjøre om bonusen til flypoeng. Er du medlem i SAS Eurobonus, kan du overføre Trumf-poengene til Eurobonus-kontoen din.

Fordelene

Den opplagte fordelen med kredittkort med flybonus er at de kan gi deg flybilletter og andre reiserelaterte produkter uten at du må betale for dem. Varene og tjenestene du handler blir ikke dyrere av at du får bonuspoeng når du betaler for dem med kredittkort.

Bytter du ut bankkortet med et kredittkort som gir deg bonuspoeng, behøver det ikke å ta voldsomt lang tid før den første gratisreisen er i boks.

Med de beste kortene følger det også med andre gode reisefordeler, slik som gratis reise- og avbestillingsforsikring. Noen kort inkluderer også raskere innsjekk, ombordstigning samt adgang til VIP-loungene på en rekke flyplasser over hele verden.

Ulempene

Det finnes noen ulemper også, slik som at det kan ta lang tid å opparbeide seg nok bonus til å få en gratis flybillett. Med noen kort tjener du flere poeng enn normalt, men da må du som regel betale en årsavgift for å eie dem også.

Flere av kortene vi omtaler på denne siden er knyttet til SAS sitt Eurobonus-program. For uinnvidde fremstår programmet som komplisert, ikke minst med tanke på de ulike medlemsnivåene. At noen kredittkort kan påvirke medlemsnivået mens andre ikke gjør det, gjør at programmet kan virke enda mer uoversiktlig.

Det skal heller ikke stikkes under en stol at iveren etter å sanke bonuspoeng kan gjøre at enkelte bruker kortene oftere enn hva de bør. Det kan være fristende å opparbeide seg kredittkortgjeld når belønningen er en gratis flybillett en eller annen gang i fremtiden.

Bare så det er sagt: Vi anbefaler ingen å opparbeide seg langvarig gjeld med kredittkort. Blir gjelden høy nok, går vinningen opp i spinningen uansett hvor mange gratis flyturer du får.

Beste kredittkort med flybonus

Å finne det beste kreditkortet basert på flybonus er vanskelig ettersom det er mange faktorer som kan være avgjørende. Vi skal allikevel hjelpe deg et lite stykke på vei slik at det blir enklere å sammenligne de forskjellige tilbudene.

Vi skal bruke to kredittkort i dette eksempelet: Bank Norwegians kredittkort og SAS Amex Classic fra American Express.

Først må vi finne gulroten, som i dette tilfellet er en gratis tur retur flyreise mellom Oslo og London, for én person. Dette er poengene vi trenger:

 • Hvis du flyr med Norwegian: 1.757 CashPoints (1 CashPoint = 1 kroner).
 • Med SAS: I utgangspunktet koster det 30.000 poeng for den rimeligste bonusbilletten.

Deretter må vi se på hvor mange poeng du tjener hver gang du bruker ett av kortene over:

 • Med kredittkortet fra Bank Norwegian tjener du 1 % i CashPoint på alt du kjøper med kortet.
 • SAS Amex Classic gir deg 10 Eurobonus-poeng for hver hundrelapp du betaler med kortet.

Dette gir oss følgende fasit:

 • For at flyreisen med Norwegian skal bli gratis, må du bruke kortet for 175.700 kroner.
 • Og SAS-billetten? Kjapp hoderegning tilsier at du må handle for 300.000 kroner med SAS Amex-kortet, ikke sant?

Vel, ikke helt. Som eier av kortet fra American Express får du bonusbilletten til halv poengpris, altså 15.000 poeng. Du må med andre ord handle for 150.000 kroner for å sikre deg London-turen med SAS, og ikke 300.000 kroner.

Vi må understreke at eksempelet over er teoretisk. Vi har, for eksempel, ikke tatt med at Bank Norwegian-kortet inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring, noe du ikke får med Amex-kortet.

Vi har heller ikke tatt med i beregningen at uttak av bonusbilletter i SAS er underlagt et komplisert regime av betingelser mens kjøp av bonusbilletter hos Norwegians er enklere.

Det er også verdt å merke seg at du tjener mer CashPoints med Bank Norwegian-kortet hvis du kjøper flybilletter hos Norwegian med det. I skrivende stund kan du tjene opptil 10 %.

Noen kort koster penger

Det finnes andre kort også som hjelper deg med å tjene bonuspoeng som du kan bruke hos flyselskapene. SAS Eurobonus Mastercard-kortene, for eksempel, øker takten betraktelig med tanke på Eurobonus-sankingen.

Du husker kanskje at SAS Amex-kortet over gir deg 10 poeng i bonus for hver hundrelapp du bruker? Med SAS Eurobonus Mastercard Premium kan du tjene opptil 25 poeng per hundrings. I tillegg får du 1.000 poeng hver måned som også teller for medlemsnivået ditt i Eurobonus-programmet.

Flott, ikke sant?

Det er en liten hake. Mens de fleste kredittkortene i Norge ikke har årsavgift, må du betale 1.495 kroner i året for å eie Premium-kortet fra SAS Eurobonus.

Hva bør du velge?

Ettersom vi ikke vet hvilke behov du har, er det ikke enkelt å komme med konkrete råd. I stedet skal vi gi deg generelle tips som kan gjøre det lettere å velge flybonus-kort.

Reiser du sjelden med fly? Da er kredittkortet fra Bank Norwegian et godt kort. Du tjener poeng på alt du kjøper med det. I tillegg slipper du å betale årsgebyr for å eie det.

Flyr du av og til? Da kan du vurdere et av de bedre kortene fra SAS Eurobonus eller American Express. Det koster riktignok penger å eie dem, men dette kan du raskt tjene inn igjen i form av flypoeng.

Reiser du ofte med fly? Da er kort som SAS Eurobonus Mastercard Premium eller SAS Amex Elite interessante. Kortene har riktignok høye årsavgifter, men du får, blant annet, gratis poeng hvert år som teller for medlemsnivået i Eurobonus-programmet. Kortene inkluderer også andre fordeler som gode reiseforsikringer du ikke betaler ekstra for, lounge-adgang og raskere innsjekk, for eksempel.

Alternativer

Må man eie kredittkort for å tjene bonuspoeng som kan brukes hos flyselskapene? Nei, det trenger du ikke. Flyr du med Norwegian, kan du melde deg inn i selskapets Reward-program, Norwegian reward. Hver gang du kjøper en flybillett tjener du CashPoints.

Det samme gjelder Eurobonus. Så lenge du melder deg inn i programmet, tjener du poeng hver gang du flyr med SAS, for eksempel.

Så hva er da poenget med kredittkortene? Jo, de hjelper deg med å tjene poeng raskere.

Viktig: Du kan tjene flybonus på all handel med kortene vi skriver om på denne siden. Unntaket er uttak av kontanter. Du får ikke poeng for å ta ut penger i minibank eller i butikk uansett hvilket kort du benytter. De fleste kortene har også en regel om at du ikke tjener poeng når du betaler regninger med dem.

Kredittkort med flygbonus

Vanlige spørsmål om kredittkort med flybonus

Hva er det beste kredittkortet med flybonus?
Hvor lenge er bonuspoengene jeg tjener gyldige?
Hvor kan jeg fly med flybonus?
Hvor mye koster kredittkort med flybonus?
Kan jeg kombinere min flybonus med andre sin bonus?
Bengt Bergh Publisert 2/4/2022

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 2/23/2024