Finn beste bensinkort i Norge (drivstoffkort)

Du har trolig havnet på denne siden fordi du søker etter beste bensinkort? Da skal vi hjelpe deg. Vi har funnet kortet som sparer deg for mest penger når du fyller bensin eller diesel. Men vi skal også fortelle deg hvorfor du bør se på mer enn rabattene.

Hjelp meg å velge

Finn det beste bensinkortet nedenfor

Santander Flexi Visa
Godt kort for bileiere60 øre rabatt per liter, maks 2000 kr.

Santander Flexi Visa

 • Månedlige rabatter i valgfrie varekategorier
 • Gode bonuser i butikker og restauranter
 • 50 dagers rentefrihet
Årsgebyr: 0 kr
Maks kreditt: 100 000 kr
Rente: 21,50 %
Rentefrihet: Inntil 50 dager
Mer informasjon
Eff. rente 24,60 %. 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.
365Direkte
Godt kort for bileiere89 øre rabatt per liter (esso), 30 øre på andre.

365Direkte

 • 85 øre i rabatt på drivstoff hos Esso
 • 2 % bonus på alle andre bensinstasjoner
 • Gode rabatter i utvalgte butikker
Årsgebyr: 0 kr
Maks kreditt: 50 000 kr
Rente: 21,40 %
Rentefrihet: Inntil 45 dager
Mer informasjon
Eff. rente 25,53 %. 15.000 o/12mnd, totalt: 16 929 kr

Se alle kredittkort Hjelp meg å velge

Hvor mye kan du spare?

De fleste søker etter et bensinkort i håp om at man kan spare penger på pumpeprisen. Og jo, det er penger å spare. Men ikke så mye som enkelte tror. La oss ta noen eksempler. I hvert eksempel koster drivstoffet 15 kroner per liter, sånn for enkelhetens skyld.

Ole kjører 15.000 kilometer i året. Forbruket er 0,8 liter på mila.

 • Det beste kortet vil gi ham 89 øre i rabatt på pumpeprisen.
 • Dette gir en årlig besparelse på 1.065 kroner. Eller nesten 90,- i måneden.
 • På de neste plassene finner du kort som gir henholdsvis 70 øre og 60 øre i rabatt per liter.

Kari kjører en del lenger, 25.000 kilometer i året. Men hun har en bil som er litt mer gjerrig. Den bruker bare 0,7 liter per mil.

 • Også Kari får maks 89 øre i rabatt per liter.
 • Den årlige innsparingen er 1.553 kroner – Eller 130,- per måned.
 • Også Kari kan velge andre kort. Det nest beste kortet gir henne 70 øre på literen. Deretter følger mange kort som byr på 60 øre per liter i avslag.

Poenget er dette: Du sparer ikke all verden på drivstoff, selv ikke med det beste kredittkortet. Derfor synes vi du også bør se på hvilke andre fordeler du får med de forskjellige kortene. Og her viser det seg at det beste drivstoffkortet taper terreng til konkurrentene.

Det kan med andre ord lønne seg å granske de ulike kortene og hva de tilbyr før du bestemmer deg. Les videre, så skal vi gi deg litt hjelp med på veien.

Begrenset og ubegrenset?

Når du kikker på de ulike kredittkortenes drivstoffrabatter, vil du legge merke til at mange kort har ubegrensede rabatter. Andre har begrensede rabatter, gjerne på 1.500,- eller 2.000 kroner.

Hva betyr dette?

Jo, med et kort, som har ubegrenset rabatt, kan du fylle så mye drivstoff du orker. Rabattene får du uansett.

Da er det verre med kort som har begrensede rabatter. Ta et kort som gir deg rabatt inntil 2.000,- i året, for eksempel. Så lenge den samlede rabattsummen ikke passerer 2.000,- er det ingen fare. Rabattene er der fortsatt.

Men så snart du passerer 2.000,- i opptjent rabatt, forsvinner prisavslagene. Heretter må du betale full pris for drivstoffet, gjerne ut året.

De fleste rekker neppe å passere en årlig rabattgrense på 1.500,- med dagens drivstoffpriser. Men du bør allikevel ha i bakhodet at det er en forskjell på hvor mange liter de ulike kortrabattene gjelder for.

Andre rabatter?

Du skal kjøre ganske mye for å spare store summer på drivstoff. En gjennomsnittsbilist vil spare rundt 1.000,- i året med et ganske godt drivstoffkort. Derfor bør du også finne ut hvilke andre fordeler som følger med kortet. For her er det store forskjeller.

Her er noe av det du bør se på:

 • Hvor mange rentefrie dager følger det med? Altså hvor lang tid har du på deg til å gjøre opp for deg før det dukker opp renter på beløpet du skylder?
 • Får du med gratis reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet? Mange av de beste kortene har dette som en av mange fordeler.
 • Får du gode rabatter på annen handel? Virkelige gode kredittkort gir deg rabatter og bonuser på alt du handler.

Det kan lønne seg å bruke litt tid når du skal velge kredittkort. Også når formålet først og fremst er å spare penger på bensin og diesel. Under skal vi vise deg hvorfor.

Beste bensinkort

Det beste bensinkortet er 365Direkte MasterCard fra Danske bank. Det er dette kortet som gir deg den laveste pumpeprisen av alle kortene vi har vurdert. Du kan få inntil 89 øre i rabatt per liter.

Riktignok gjelder den store rabatten kun når du fyller drivstoff hos Esso. Eller Esso Express. Men du får også 2 % i bonus på alle andre bensinstasjoner.

Esso-rabatten er ubegrenset. Mens rabatten på de andre stasjonene gjelder inntil 2.000,- i året.

Ser du kun på pumpeprisen, er det ingen kredittkort som slår 365Direkte. Men kortet blir feid av banen på en rekke andre områder.

 • Kredittgrensen er på 50.000 kroner. De fleste konkurrentene har 100.000,- som grense.
 • Du får hverken gratis avbestillings- eller reiseforsikring.
 • Kortet har en rekke gebyrer, blant annet for uttak i minibank. Mange konkurrenter har færre gebyrer.

Bedre kort?

Du får den største drivstoffrabatten med 365Direkte. Men like bak finner du kredittkort som byr på mye mer. Ta Coop MasterCard, for eksempel. Med dette kortet får du følgende rabatter på bensin og diesel:

 • YX: 70 øre.
 • Circle K: 55 øre.
 • Best: 55 øre.

I tillegg får du også gratis avbestillings- og reiseforsikring. Samt 1 % i bonus på all handel, uansett hvor og hva du handler.

Eller hva med Flexi Visa? Pumperabatten er riktig nok «bare» 60 øre. Men med dette kortet får du 4 % i bonus på alt du handler i varekategorier du velger selv. I tillegg kan du få inntil 50 % i rabatt hos mange hundre butikker og restauranter.

Så jo, 365Direkte gir deg den laveste drivstoffprisen. Men det finnes kort som hjelper deg med å spare enda mer, alt i alt.

Profftrikset

Er du en ansvarlig kredittkortbruker, altså at du ikke pådrar deg langvarig kredittkortgjeld, er det ingen ting i veien for at du kan eie mer enn ett kort. Det er det «proffene» gjør. For å spare mest mulig.

 • De har ett kort for drivstoff slik at de sparer mest mulig på bilkjøring.
 • Så har de et annet kort som gir dem store fordeler og besparelser på andre varer.

Du finner en oversikt over alle kredittkortene vi har vurdert på denne siden.