Topplisten billigste kredittkort

Billigste kredittkort i utlandet
Billigste kredittkort alle kan få
Billigste kredittkortrente
Billigste kredittkort for shopping
Billige kredittkort med bonus
TF Bank Mastercard

Billigste kredittkort i utlandet: TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard er et av få kredittkort som ikke plager deg med gebyr på uttak av kontanter. Dette gjelder både i Norge og i utlandet. Det inkluderer i tillegg gratis reise- og avbestillingsforsikring, noe som også hjelper deg med å spare penger.

 • Gebyrfri bruk verden over
 • Gratis ID-tyveriforsikring
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Mange gode rabatter
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
Bank Norwegian

Billigste kredittkort alle kan få: Bank Norwegian

Bank Norwegians inntektskrav gjør det mulig for ganske mange å skaffe seg kredittkort. Bankens kort har hverken årsavgift eller gebyrer på kontantuttak. I tillegg får du gratis reiseforsikring og muligheten til å tjene CashPoints eller cashback når du betaler med kortet.

 • Gratis uttak av kontanter
 • CashPoint eller Cashback – Bonus på alt du kjøper
 • Gratis forsikringer
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 23,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 764 kr
Instapay Mastercard

Billigste kredittkortrente: InstaPay Mastercard

I skrivende stund er renten på gjeld med Instapay Mastercard 14,9 %. Dette er den billigste kredittkortrenten i landet. Bare vær klar over at kortet ikke inkluderer rentefrie perioder. Renten begynner å virke umiddelbart når du bruker kortet.

 • En av markedets laveste kredittkortrenter
 • Nye rabatter hver måned (5 %)
 • Ingen årsavgift, opptil 100.000 kroner i kreditt
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff.rente 19,35%, 45 000, o/1 år, kostnad: 4 356, Totalt: 49 356
Santander Red

Billigste kredittkort for shopping: Santander Red

Santander Red har en av Norges laveste renter på kredittkortgjeld. Det gir deg også cashback på kjende nettbutikker samt tilgang til DealPass med faste rabatter inntil 25% hos hundrevis av hotell, spisesteder og aktiviteter .

 • En av Norges laveste kredittkortrenter
 • Gode rabatter på alt fra bilpleie til restaurantbesøk
 • En rentefri periode på 50 dager
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 17,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 323 kr
Trumf Visa

Billige kredittkort med bonus: Trumf Visa

Trumf Visa er et av Norges beste og billigste kredittkortene som gir bonus. Kortet gir bonus i NorgesGruppens butikker.

 • Bonus hos NorgesGruppens butikker
 • Ingen bonusgrenser
 • Ingen årsavgift
Mer informasjon
Sammenlign kort
Effektiv rente 27,19 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.

Oppsummering av de billigste kredittkortene

hva er et billig kredittkort

Hva kjennetegner et billig kredittkort?

Et billig kredittkort kjennetegnes av lav eller ingen årsavgift, lave renter og/eller begrensede gebyrer, noe som gjør det mer kostnadseffektivt for brukeren.

Finnes det billige kredittkort?

Det er i utgangspunktet gratis å eie og bruke de fleste, norske kredittkortene. Planlegger du litt, trenger du ikke å bekymre deg for ekstrakostnader. Velger du i tillegg et kort med gode rabattordninger, kan du faktisk spare mange tusen kroner i året.

Vanlige kjennetegn på at et kredittkort har lave kostnader er som følger:

 • Kortet har få eller ingen gebyrer.
 • Det gir deg en lav rente på kredittkortgjeld.

Du tenker kanskje at når et kredittkort har lavere kostnader enn andre, da må det også ha færre fordeler? Det er ingen automatikk i at lavkost-kredittkort har dårligere fordelstilbud enn andre kort. Snarere tvert imot. Det er mange eksempler på at fordelene du får med slike kort kan overgå hva du får med kredittkort som har høyere kostnader:

Topp 5 Billigste kredittkort

 1. Santander Red – Blant landets laveste rente på kredittkortgjeld i tillegg til stort cashback- og rabattprogram.
 2. Gebyrfri Visa – Har nesten ikke gebyrer, men tilbyr allikevel et av markedets beste fordelsprogram.
 3. Morrow Bank (Mastercard) – Få gebyrer, lav rente, men inkluderer bonus på all handel pluss gratis forsikringer.
 4. Bank Norwegian kredittkort – Ingen gebyr på kontantuttak samtidig som du får CashPoints eller cashback samt gratis reise- og dagligvareforsikring.
 5. TF Bank Mastercard – Tilbyr en av markedets beste fordelspakker til tross for at det nesten ikke følger med gebyrer i det hele tatt.

For øvrig har alle kortene over én ting til felles: Du slipper å betale årsavgift for å eie dem.

Gebyrer på billige kredittkort

De aller fleste kredittkort har ett eller flere gebyrer, til og med billige kredittkort:

 • Årsavgift – Dette er en avgift du må betale én gang i året for å eie et kredittkort. De aller fleste kredittkorttilbyderne har droppet denne utgiften.
 • Fakturagebyr – Bankene og kredittkortselskapene sender deg en ny kredittkortfaktura cirka én gang i måneden. Noen tar seg betalt for dette.
 • Vekslingsgebyr – Hver gang du betaler i en annen valuta enn norske kroner må du betale kostnadene for vekslingen. Dette gebyret dukker opp med de fleste kortene. Hvor stort gebyret er varierer.
 • Gebyr på varekjøp – Dette er et gebyr du må betale hver gang du bruker kortet. Når dette skrives, i 2023, finnes det ikke ett eneste kort i Norge som har beholdt denne kostnaden.
 • Gebyr på kontantuttak – Du kan måtte betale et gebyr hver gang du tar ut kontanter med kredittkortet. Her er praksisen vidt forskjellig fra et kort til et annet.
 • Overføringsgebyr – Du kan overføre penger fra de fleste kredittkort til bankkontoer. Dette må du som regel betale ekstra for.
 • Gebyr for regningsbetaling – Du kan også betale regninger med kredittkort i nettbanken. Også her dukker det som regel opp et gebyr.
 • Gebyr for inaktivitet – Tro det eller ei: Du kan bli pålagt å betale et gebyr hvis du ikke bruker kredittkortet på en stund. Dette er allikevel et svært sjeldent gebyr å se.
 • Gebyr for digital kopi – Noen tilbydere har digitale kopier av kortene sine, som gjør det mulig å få kredittkort på dagen. Sjekk at du ikke må betale gebyr for kopien.

Viktig å huske på: Hvor mange av gebyrene som følger med de ulike kredittkortene varierer veldig. Vi skal komme tilbake til dette.

Billige kredittkort

Billige kredittkort har renter

Gebyrer av ulike slag er den ene ekstrakostnaden som følger med kredittkort. Den andre er renterkredittkortgjeld.

Når du kjøper noe med kredittkortet ditt, låner du penger av banken eller kredittkortselskapet som har gitt deg kortet. Dette er penger du må betale tilbake.

Du må betrakte den utestående saldoen på kortet som et lån. Kredittkorttilbyderne driver ikke med veldedighet. De vil at du skal betale en leiepris for pengene de har lånt deg.

Leieprisen viser seg i form av renter, og renter på kredittkortgjeld er blant de høyeste gjeldsrentene du kan ha.

Viktig å huske på: Når du låner penger med kredittkort, får du også en fordel du ikke får med andre typer lån. Banken eller kredittkortselskapet aktiverer nemlig ikke rentene før det har gått en stund. Du kan få inntil 45 til 50 dagers rentefrihet med de fleste kredittkortene i markedet.

Har du først pådratt deg langvarig kredittkortgjeld, har billigere kredittkort en viktig egenskap: Renten du må betale er vesentlig lavere enn den du må ut med hvis du har et mer kostbart kredittkort.

 • Dyre kredittkort kan ha en rente på 30 % i året eller mer.
 • Renten du får med billigere kort kan være helt ned mot 16 % i året.

Viktig: Når du sammenligner kredittkort og hvilken rente du kan forvente, må du ikke se deg blind på den nominelle renten. Den forteller bare halve sannheten ettersom den ikke inkluderer eventuelle gebyrer.

Det er den effektive renten som forteller deg hva kredittkortgjelden koster. Den er summen av den nominelle renten pluss gebyrene.

Slik unngår du gebyrene på kredittkort

 • Velg et billig kredittkort som har så få gebyrer som mulig – Ja, det finnes kort som har droppet så å si samtlige gebyrer.
 • Unngå kort som det koster penger å eie – De fleste kredittkort har ikke årsavgift. Velg ett av disse.
 • Ikke ta ut penger med kredittkortet – Velger du et kort med uttaksgebyr? Unngå å ta ut penger med det. Eller…
 • Velg et kort som ikke har uttaksgebyr – Noen kredittkort har ikke gebyr for kontantuttak i det hele tatt. Andre har droppet kostnaden på uttak i utlandet.
 • Ikke bruk kredittkort på overføringer eller regninger – Du kan enkelt unngå gebyrer for bankoverføringer og regningsbetaling ved å ikke bruke kredittkortet til dette.

Slik unngår du rentene

Du behøver ikke å betale et eneste øre i kredittkortrenter. Bare pass på at du utnytter den rentefrie perioden. Slik gjør du det:

La oss si at de rentefrie dagene starter den første i nåværende måned. Den 10. kjøper du en tv med kredittkortet. Den 30. dukker kredittkortregningen opp med 14 dagers betalingsfrist.

I og med at kortet har 45 dagers rentefrihet unngår du rentene helt og holdent hvis du betaler tilbake alt du skylder før betalingsfristen går ut.

Sagt på en annen måte: Å betale tilbake alt du skylder med kredittkortet hver gang du får en kredittkortregning gjør at du aldri betaler renter.

Billigste kredittkort med bonus

Når dette skrives, i juni 2023, er det ett kredittkort med bonus som skiller seg ut positivt: Gebyrfri Visa fra Santander Consumer Bank.

Dette kortet har blant de laveste rentene på kredittkortgjeld. I tillegg slipper du å betale gebyr på uttak av kontanter.

Når det gjelder bonus, gir dette kortet deg inntil 15 % i cashback fra en lang rekke, kjente forhandlere:

 • CDON (inntil 10 %).
 • Hotels.com (inntil 10 %).
 • Christiania Glasmagasin (inntil 8 %).

Oppå dette får du gratis reiseforsikring som omfatter avbestillinger og egenandelen hvis noe oppstår med leiebilen du benytter, blant annet.

Bonuskortene er billige

Det finnes et bredt utvalg av billige kredittkort med bonus. I mange tilfeller gir kredittkort med bonus deg poeng eller cashback som gjør at du kan tjene mer penger enn kortets eventuelle gebyrer. Derfor er det populært å velge et billig kredittkort med bonus for å spare og tjene penger i hverdagen.

Sammenlign billigste kredittkort

Sammenlign gebyrene på Norges billigste kredittkort

Kredittkort TF Bank Mastercard InstaPay Mastercard Trumf Visa Bank Norwegian
Årskostnad 0 kr0 kr0 kr0 kr
Maks kreditt 150 000 kr100 000 kr100 000 kr150 000 kr
Effektiv rente 25,16 %19,35 %27,19 %23,10 %
Uttaksgebyr 0 % 50 kr 1,50 % + 35 kr 0 kr
Valutapåslag i utlandet 1,75 % 2,00 % 1,90 % 1,75 %
Fakturagebyr 0 kr 0 kr 45 kr (0 kr e-faktura) 45 kr (0 kr e-faktura)
Purregebyr 35 kr 0 kr 35 kr 35 kr
Forsinkelsesgebyr 0 kr 0 kr 0 kr 0 kr
Nominell rente 19,90 % 0,00 % 0,00 % 0,00 %
Overtrekksgebyr 0 kr 0 kr 0 kr 0 kr
Anmeldelse
Til søknad
Beste og billigste kredittkort

Hvilken bank har best og billigste kredittkort?

Hvilken bank som har best kredittkort, avhenger av hva du har tenkt å bruke kredittkortet til. Når du skal finne ut hvilken bank som har det beste kredittkortet må du vurdere flere ting, blant annet renten og gebyrene, hvilke rabatter og bonuser du kan få med kortet og om det er noen forsikringer inkludert. Det finnes et bredt utvalg av kredittkort med ulike fordeler og vilkår. Skaff deg et kredittkort som gir deg de fordelene du har mest nytte av.

Fordeler med billige kredittkort

 • Du sparer penger – Gebyrene er få og renten på kredittkortgjeld er lav.
 • Ikke årsavgift – Velger du et billig kredittkort, slipper du å betale årsavgift.
 • Omfattende fordeler – Billig kredittkort er ikke det samme som et fordelsfattig kort.
 • Påvirker ikke kredittgrensen – Lavkostkort har ikke nødvendigvis lavere kredittgrense.
 • Inkluderer gratisforsikringer – Billigkortene kan ha like gode forsikringstilbud som andre kort.

Ulemper med billige kredittkort

 • Mindre eksklusivt – Et billig kredittkort har ikke VIP-fordeler slik som gratis loungeadgang.
 • Kan påvirke kredittgrensen – Enkelte kort kan ha lavere kredittgrense enn hva som er vanlig.

Kredittkort – Billig kontantuttak

Kanskje må du ta ut penger med kredittkortet, for eksempel, på reiser i utlandet. Her er noen av de billigste kredittkortene på kontantuttak:

Kredittkort kontantuttak i Norge kontantuttak i utlandet

re:member Gold

0 kr

0 kr

TF Bank Mastercard

0 kr

0 kr

Santander Gebyrfri Visa

0 kr

0 kr

Bank Norwegian

0 kr

0 kr

InstaPay Mastercard

50 kr

50 kr

Morrow Bank Mastercard

0 kr

0 kr

Billige kredittkort for valutaveksling

Handler du ofte i en annen valuta, for eksempel, når du handler på nettet eller på reiser i utlandet? Da er det smart å se på vekslingsgebyret. Her er eksempler på kredittkort med billig vekslingsgebyr:

Kredittkort Vekslingsgebyr

Santander Red

1.75 %

re:member gold

1.75 %

Bank Norwegian

1.75 %

re:member black

1.75 %

TF Bank Mastercard

1.75 %

Morrow Bank Mastercard

1.75 %

Curve

0 %

Revolut Standard

0 %

Billige kredittkort med lav rente

Vi har ikke inkludert kredittkort som krever kundeforhold i en bank i oversikten, detta gir oss følgende rentevinnere

Kredittkort Nominell rente Effektiv rente

InstaPay Mastercard

15.90 %

19.35 %

Ikano Visa

17.35 %

21.73 %

Bank Norwegian

21.99 %

24.35 %

Resurs Gold

15.90 - 19.80 %

21.27 - 25.80 %

Santander Red

14.89 %

17.12 %

Lave renter

Hvis du tror at du kan komme til å måtte dele opp tilbakebetalingen av kredittkortgjelden over flere måneder, spiller rentene en stor rolle. Du kan få effektive renter fra 16 % til godt over 50 % alt etter hvilket kort du velger.

Å finne et kredittkort med lavest mulig rente er komplisert. Renten kan påvirkes av flere ting. Gebyrene du utløser og hvor i verden du bruker kortet, for eksempel, kan være med på å bestemme den effektive renten.

Derfor skal vi bruke en oppdiktet person i vår jakt på kortene med lavest rente:

 • Personen er 29 år gammel.
 • Vedkommende tjener 500.000 kroner i året.
 • Kredittkortet brukes til 10 varekjøp, 2 kontantuttak og 3 varekjøp i utlandet.
 • Den utestående saldoen er 45.000 kroner som skal betales tilbake i løpet av 12 måneder.

Hva er det billigste kredittkortet?

Hvor dyrt eller billig et kredittkort blir, er avhengig av en rekke ting. Derfor har vi testet ulike sammensetninger av alder, inntekt og forbruk. Av alle kortene vi har vurdert, er det alltid ett kort som skiller seg ut.

Basert på våre tester, her er Norges billigste kredittkort: re:member Gold fra EnterCard Norge.

Bare husk dette: Ditt kortforbruk kan gi andre resultater enn dem vi gjengir her. Du kan bruke vår sammenligningstjeneste for å finne kortet med de beste prisene for ditt behov.

Er billige kredittkort best?

Billig er ikke alltid best

Det er ikke sikkert du bare bør se på prisnivået på kredittkort. Gode kredittkort kan hjelpe deg med å spare mange penger. Mange av de beste kortene i Norge inkluderer rabatter, bonuser eller cashback. Summen av besparelsene kan overgå kortutgiftene med god margin.

Vi skal gi deg et litt ekstremt eksempel på hva vi mener:

 • SAS Eurobonus Mastercard Premium er et av de dyreste kredittkortene du kan eie. Årsgebyret er på 1.650 kroner. Til gjengjeld får du Eurobonus-poeng på all kortbruk, 1.000 statuspoeng hver måned og oppgradering av flybilletter.
 • Eurocard Platinum har også en årsavgift på 1.650 kroner. I fordelspakken finner du, blant annet, gratis inngang på mer enn 1.100 flyplasslounger og utvidet reiseforsikring.
 • Med det billigste kredittkortet, re:member Gold, får du hverken gratisforsikringer, loungeadgang eller rabatter.

Poenget er dette: Gebyrer og renter på kredittkortgjeld er ikke alt. Du bør også se på hva kortene kan hjelpe deg med å spare, for eksempel. Og ettersom det er lett å unngå de fleste ekstrakostnadene, kan sparemuligheter og andre fordeler veie vesentlig tyngre i jakten på gode kredittkort.

Følger du våre enkle tips til fornuftig bruk av kredittkort (betal tilbake alt du skylder ved forfall og ikke handle for mer enn du har råd til), har kostnadene mindre betydning. I stedet er det mye viktigere å sammenligne fordelene du kan få med de ulike kortene.

Bør jeg velge et billig kredittkort?

Flere har spurt oss om vi synes at de bør velge kredittkort basert på kostnadene som følger med?

Vi svarer alltid dette:

Kommer du til å dele opp tilbakebetalingen av den utestående saldoen over flere måneder, bør du velge et kort som har så lav rente som mulig. Gjør du ikke det, risikerer du å kaste bort mange tusen kroner hvert år hvis gjelden er høy nok.

Har du derimot som mål å betale tilbake alt du skylder når kredittkortregningen forfaller, spiller kostnadene nesten ingen rolle.

Et godt kredittkort kan bli en berikelse både for hverdag og fest, men det krever en viss innsats å komme dit. Først bør du tenke igjennom hva du ønsker å bruke kredittkortet på. Dette hjelper deg med å identifisere fordelene ditt kredittkort bør ha.

Når du vet hvilke fordeler du trenger, er det enklere å sammenligne kredittkort. Du kan luke vekk kredittkortene som ikke møter fordelsbehovet ditt og heller fokusere på dem som har godene du ønsker deg.

Sjansen er stor for at det fortsatt ligger flere kort i potten som du må vurdere. Først nå, bør du se på kostnadene, slik som antallet gebyrer og rentenivået. Er kostnadsvurderingen det første og eneste du gjør, risikerer du å gå glipp av kortene som passer deg og forbruket ditt aller best.

Vanlige spørsmål om billige kredittkort

Hvilket kredittkort er det billigste?
Er det billigste kortet også det beste?
Hvordan vet jeg hvilket kredittkort som er det billigste?
Hvor mye koster det billigste kredittkortet?
Hvor er det lettest å få kredittkort?
Bengt Bergh Publisert 10/29/2021

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 9/18/2023