365Privat Mastercard har lenge vært et av Norges mest populære kredittkort. Fra og med 30. juni i år vil kortet være utilgjengelig for nye kunder på det norske markedet. 

365direkte, som utsteder kredittkortet 365Privat Mastercard, er en enhet i Danske Bank. I fjor sommer meldte den danske banken at prosessen med å selge seg ut av det norske privatmarkedet var igangsatt. 

Nå ser vi effekten av salget, som er hovedårsaken til at 365Privat Mastercard ikke lenger vil tilbys i Norge. Selv om kortet ikke lenger vil være til salgs, er det ikke offentliggjort et tidspunkt kortet vil bli inaktivt. Eier du kredittkortet på nåværende tidspunkt, antas det at du vil kunne bruke kortet i en periode i etterkant. 

300 000 kunder overføres til Nordea

Storbanken Nordea vant kampen om privatmarkedet til Danske Bank, og Finanstilsynet godkjente salget i februar i år. Det betyr at om lag 300 000 kunder vil overføres til Nordea. Ifølge begge bankene vil ikke salget påvirke kundene, som vil motta de samme løsningene og tjenestene som før. 

Flyttingen vil finne sted mot slutten av 2024. Ifølge Danske Bank vil kortene du eier bli erstattet med nye kort fra Nordea, hvor du får nytt kontonummer og tilgang til ny nett- og mobilbank. Det er derimot ikke avklart om dette også vil gjelde kredittkort, ettersom det er under enheten 365direkte, og ikke Danske Bank. 

Ettersom Danske Bank tilbyr flere egne kredittkort på det norske markedet, som blant annet Danske Bank Platinum og Danske Bank Gold, går vi ut fra at avtalen med Nordea ikke gjelder for 365Privat Mastercard. For ordens skyld vil Danske Banks kredittkort også inaktiveres. 

Se mot andre alternativer?

Om du eier 365Privat Mastercard på nåværende tidspunkt, kan du beholde kortet enn så lenge. Likevel bør du være bevisst på at kredittkortet vil bli inaktivt i nærmeste fremtid. Derfor kan det være lurt å se mot andre alternativer. Hvis du er på leting etter et nytt kredittkort, anbefales det å søke om et annet kredittkort

365Privat Mastercard blir ofte omtalt som et bensinkort, ettersom de største fordelene kortet tilbyr er drivstoffrabatt og bonuser. Ønsker du et kredittkort med lignende fordeler, kan du rette blikket mot følgende:

  • Ikano Visa: I likhet med 365Privat får du gode rabatter hos bensinkjeden Shell. I tillegg får du 2 % rabatt på alle mat- og dagligvarebutikker, samt gode forsikringer på kjøpet. 
  • Morrow Bank Mastercard: Kortet gir 1 % bonus på alle varekjøp, inkludert hos bensinstasjoner. I tillegg får du 2 % bonus på netthandel og flere gratisforsikringer, som reiseforsikring og feiltankingsforsikring.
  • Santander Flexi Visa: Kredittkortet får du 4 % i rabatt på én selvvalgt varekategori. Velger du kategorien drivstoff, vil du få en høyere rabatt enn med 365Privat Mastercard. Du får også med gode forsikringer, som ikke tilbys av sistnevnte. 

Ta en ny vurdering av din økonomi

Det er enkelt å havne i en situasjon hvor man blir værende som kunde, til tross for at man ikke eier det kredittkortet som er best egnet for sitt behov. Selv om 365Privat Mastercard kan ha vært det best egnede kredittkortet på tidspunktet du mottok det, er det ikke sikkert at tilsvarende kredittkortfordeler er best for din nåværende økonomi. 

Dersom du er en av de som må takke farvel til 365Privat Mastercard kredittkortet, kan dette være et gunstig tidspunkt å reevaluere hvilke fordeler som er mest lønnsomt for deg. I så fall kan vi anbefale å ta vår kredittkort test. Da vil du svare på seks enkle spørsmål og få presentert de beste kortene ut fra dine behov. 

Slik forbereder du deg på avskjeden til 365Privat Mastercard

Det er flere ting du kan gjøre for å forberede deg avskjeden til 365PrivatMastercard:

  1. Følg med på informasjon fra banken: Sørg for å lese all kommunikasjon fra 365Direkte nøye. De vil sende ut viktig informasjon om tidslinjer, eventuelle nye kort og kontonummer, samt andre endringer som kan påvirke deg.
  2. Oppdater betalingsinformasjon: Hvis du har satt opp automatiske betalinger med 365Privat Mastercard, må du huske å oppdatere betalingsinformasjonen på tidspunktet du får et nytt kredittkort.
  3. Evaluer dine behov: Bruk anledningen til å se på din nåværende økonomiske situasjon og hvilke fordeler du ønsker fra et kredittkort. Kanskje er det på tide å bytte til et kort som gir bedre rabatter, bonuser eller forsikringer som passer dine behov bedre.
  4. Søk råd: Hvis du er usikker på hvilket kredittkort som er best for deg, kan det være lurt å søke råd fra en økonomisk rådgiver. Kunderådgivere fra både 365direkte og Danske Bank vil kunne svare på eventuelle spørsmål rundt 365Privat Mastercard. 

Selv om det kan føles ubeleilig at 365Privat Mastercard forsvinner fra markedet, kan denne endringen være en anledning til å finne et nytt kort som gir deg bedre fordeler og passer din økonomiske situasjon bedre.