Monocard

 • Rentefrihet inntil 45 dager
 • Maks kreditt 100 000 kr

Om Monocard

Monobanks Monocard kredittkort er et av de mest innovative og spennende kredittkortene vi har vurdert på lenge. Dette kortet setter flere standarder for hvordan et kredittkort bør fungere i mange år fremover. Bare så synd at det tråkker litt feil på de mer tradisjonelle områdene, slik som renter og gebyrer. I tillegg bommer det stygt på ett område.

Hvor bra er Monocard?

Fordeler & bonus
1% bonus i form av Monobits på alle kjøp, 1,5% i utlandet Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
Forsikring
Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
På reisen
Valutapåslaget utenlands er 2,00 %. Reiseforsikring er inkludert.
Avgifter
Rente 20,90 %, årsgebyr 348 kr og administrasjonsgebyr 0 kr. Effektiv rente 29,98 %. Rentefrihet inntil 45 dager.
Godkjenningsgrad
Siden vi ikke samarbeider med banken, kan vi ikke vurdere godkjenningsgraden.
Kundetilfredshet
Kortet har ikke mottatt noen brukeranmeldelser ennå.
Samlet vurdering
Dette er den samlede poengsummen til alle poengene ovenfor. Den samlede vurderingen viser hvordan fordelene og ulempene er knyttet til hverandre.

Fakta om kortet

Årsgebyr: 348 kr
Maks kreditt: 100 000 kr
Rente: 20,90 %
Effektiv rente: 29,98 %
Rentefrihet: Inntil 45 dager
Korttype: Mastercard
Innløsningsgebyr: 1,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Minstebeløp å betale: 3,50 % av gjelden (minst 300 kr)
Administrasjonsgebyr: 0 kr
Overtrekksgebyr: 125 kr

Krav

 • Minst 20 år
 • Minste inntekt 16 667 kr/mån
 • Ikke arbeidsledig
 • Ingen betalingsanmerkninger

Fordeler & bonus

Bonus: 1% bonus i form av Monobits på alle kjøp, 1,5% i utlandet
Bonusvärde: Hvis du kjøper varer til 10.000 kr med kortet, er bonusen 100 – 150 kr.
Concierge Service: Nei
Tilgang til lounger: Nei

Forsikring

Tilgjengelig

 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring

Ikke tilgjengelig

 • Kjøp beskyttelse
 • Leveringsforsikring
 • Utvidet garanti
 • Redusert egenandel
 • Prisbeskyttelse
 • Felttankningsforsikring
 • Nøkkelforsikring

Vær oppmerksom på at noen forsikringer noen ganger ikke er inkludert automatisk. Les mer nedenfor.

Renteversting

Det er Bergens-baserte Monobank som står bak kredittkortet Monocard. Banken er heldigital og en av landets yngste. Den ble etablert i 2015 og startet med å låne ut forbrukslån. Monocard er heller ingen olding. Kortet debuterte sommeren 2018.

Er du over 18 år og har en brukbart god økonomi, kan du søke om å få et Monocard. Banken er litt streng når det gjelder hvor mye korteierne må tjene. Har du under 200.000,- i årsinntekt, kommer du dessverre til kort når det gjelder dette kredittkortet.

Monocard klarer ikke å begeistre oss voldsomt når det gjelder kredittgrense og rentefrie dager. Her lander kortet sånn passe midt på treet:

 • Rentefrie dager: 45 (Mange kort har minst 50 dagers rentefrihet.)
 • Maks kredittgrense: 100.000 kroner (de beste kortene kan gi deg inntil 150.000 kroner. I enkelte tilfeller mer enn dette også.)

Det trekker ytterligere ned at kortet skilter med en av landets høyeste kredittkortrenter. I vår test klarte vi ikke å få en bedre rente enn 30,56 %. Av landets mer enn 300 ulike kredittkort er det mer enn 280 kort som har en bedre rente enn Monocard.

Fy for et gebyr!

På gebyrsiden havner kortet også et stykke ned på listen over virkelig gode kort. Monocard får et solid pluss for at det ikke koster noe å ta ut penger i utenlandske minibanker med kortet. Bra! Men så trekkes inntrykket ned igjen på grunn av at du må ut med 35 kroner og 1 % av uttaksbeløpet i norske minibanker.

Efaktura koster ingen ting. Og det er heller ikke gebyr på ordinær handel med kortet. Men så dukker det opp et gebyr som får det til å skurre voldsomt.

De aller fleste kredittkortselskapene har droppet gebyr på eierskap av kortene de tilbyr. Men ikke Monobank. Riktignok slipper kundene å betale et gebyr bare for å ha kortet i lommeboken de første seks månedene. Men etter dette koster det 29,- i måneden å være Monocard-eier.

Vi mener et slikt gebyr er en etterlevning fra en annen tid. Gebyret har gått ut på dato for lengst. Vi synes det er merkelig at et av landets mest moderne kort tviholder på en eldgammel praksis.

Svært brukervennlig app

Så langt har vårt møte med Monocard skapt lite begeistring. Men dette endrer seg når vi ser nærmere på hva Monobank gir deg i tillegg til selve kredittkortet.

Med på kjøpet får du en app. Og den er strålende. Med denne på telefonen, har du alltid full oversikt over hva du bruker kortet til. For kortbruken oppdateres i sanntid. Du kan til og med bruke appen til å skanne kvitteringer. Disse blir søkbare så snart de er lagret i appen. Dette liker vi svært godt.

Du kan også tagge kjøpene dine. Dette gjør det enklere å holde oversikten over hva pengene dine går til.

Men det stopper ikke der. For med appen for du også en digital versjon av kredittkortet ditt. Dette er veldig smart hvis du handler en del på nettet. Når vi oppdaget denne funksjonen, slo vi oss på pannen mens vi nærmest utbrøt i kor: «At ikke flere har tenkt på dette!»

 • Det digitale kredittkortet varer i 8 år. Dermed slipper du å legge inn nye kredittkortdata for abonnementene dine på Netflix, TV 2 Sumo eller HBO så ofte, for eksempel.
 • Digitalversjonen av Monocard benytter seg av engangs-CCV-koder. Dette gjør at netthandel blir enda tryggere.

Kontaktløs betaling

Nå er det ikke bare på fremtidsrettede apper at Monocard klarer å begeistre oss. Monobank er en av få norske banker som har åpnet for både Apple Pay og Google Pay. Dermed spiller det ingen rolle om du har en iPhone eller en Android-telefon. Du kan uansett benytte deg av mobil betaling.

Og skulle du ønske at du kunne betale med treningsklokken din også? Med Monocard kan du benytte både Garmin Pay eller Fitbit Pay. Den eneste forutsetningen for at du kan bruke alle betalingsløsningene er at forhandleren har en terminal som fungerer med kontaktløs betaling.

Beskjedne rabatter

På tide å komme seg ned på landjorden igjen. For nå skal det handle om hva slags rabatter du kan få med Monocard-kortet.

I stedet for å forhandle frem eksklusive rabatter på vegne av kundene sine, har Monobank valgt en temmelig enkel løsning:

 • Du får 1 % av kjøpesummen tilbake på alt du kjøper som avslag på fakturaen.
 • Bruker du kortet i utlandet, er prosentsatsen litt høyere: 1,5 %.

Jo, det er en hyggelig gest å gi kundene penger tilbake på all handel. Men for at Monocard for alvor skal utfordre de beste kredittkortene i Norge, må det brushe opp rabatt-tilbudet sitt. For mange av konkurrentene har et langt bedre rabattprogram.

Monocard på reise

Monocard er ikke det verste kortet du kan putte i lommeboken hvis du skal ut og reise. Det inkluderer både gratis avbestillings- og reiseforsikring. Legg til at du får 1 % av kjøpesummen i retur på handel i Norge og 1,5 i retur på utenlandshandel, og du har et kort som vil hjelpe til med å gjøre Sydenturen eller storby-weekenden litt billigere.

Men det skal sies at flere av konkurrentene har rabatt-tilbud som hjelper til med å spare atskillig flere penger på reisevirksomheten enn dette kortet.

Vår vurdering

Monocard passer alle som vil være tidlig ute med det aller nyeste. Appen som følger med kortet setter på mange måter standarden for hvordan kredittkortapper bør se ut og fungere. Og ideen med en digital versjon av kortet er veldig god.

Kortet passer også for alle som ønsker å ha stålkontroll over kortbruken, noe man får med appen. Og alle dem som aldri pådrar seg kredittkortgjeld, ettersom Monocard-rentene er blant de høyeste på markedet.

Men for alle som ønsker å spare mange penger med kredittkortrabatter, eller som synes det er for ille å måtte betale bare for å ha et kort i lommeboken, anbefaler vi å se på andre kort.

Andre populære kredittkort

Hva synes brukerne våre om Monocard?

Skriv en anmeldelse

Alle anmeldelser

Bli den første til å skrive en anmeldelse av Monocard!

Skriv en anmeldelse

Din vurdering:
Ditt fornavn:
Din e-postadresse:
(Vil ikke vises offentlig)
Sett et overskrift på din vurdering:
(Frivillig)
Fortell om din erfaring med Monocard:


Ved å sende inn anmeldelsen din, godtar du at vi vil lagre informasjonen du har oppgitt i skjemaet. Vi forbeholder oss retten til ikke å publisere vurderinger som vi finner upassende av en eller annen grunn.

Kontaktinformasjon

Org.nummer:
Adress:
Postnummer:
By:
Telefon: 559-610 00
E-post: [email protected]
Ansvarlig bank:

Åpningstider

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lørdag:
Søndag: