Anbefalte kredittkort for ditt behov

Anbefalte kredittkort for daglig bruk

Et godt kredittkort for daglig bruk skal gi deg fordeler på kjøp av varer og tjenester. Det bør ha andre fordeler også:

Dette er kortene som matcher disse kriteriene og som vi anbefaler for daglig bruk:

#1 for daglig bruk:
TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard er et av få kredittkort som ikke belaster deg med gebyr på kontantuttak. Det har et omfattende rabattprogram (Dealpass) og en av Norges beste gratisforsikringer for reiser.

#2 for daglig bruk:
re:member Black

Vi anbefaler re:member Black på grunn av den høye kredittgrensen og en rentefri periode på 45 dager. Kortet har en god reiseforsikring og eksklusive rabatter du ikke får med mange andre kort.

Anbefalt kredittkort for bestilling av reise

Et anbefalt kredittkort for reisebestillinger må gi deg gode fordeler når du kjøper flybilletter og andre reiseprodukter. Dette er vår favoritt:

#1 for bestilling av reise:
Bank Norwegian

Når du bestiller flybilletter hos Norwegian med dette kortet, får du 3–5 % av billettprisen som CashPoints. Dette er poeng du kan bruke på kjøp av nye Norwegian-billetter i fremtiden.

1 CashPoint = 1 krone. Kjøper du Flex-billetter for 10.000 kroner, tjener du 500 kroner.

Anbefalte kredittkort for bruk i utlandet

Det er tryggest å bruke kredittkort når du er i utlandet. Kortet du skal bruke utenlands bør by på trygg handel, billig veksling og gratis kontantuttak.

#1 for bruk i utlandet:
TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard har en god forsikring for reiser og avbestillinger med høyere dekning enn mange konkurrenter. Den inkluderer egenandelen for leiebil også. I tillegg slipper du å betale gebyr for kontantuttak i utenlandske minibanker med dette kortet.

#2 for bruk i utlandet:
Santander Gebyrfri Visa

Vi anbefaler også Gebyrfri Visa. Årsaken er gratis kontantuttak, et av bransjens laveste vekslingsgebyr og en god reiseforsikring. Forsikringen er gratis så lenge du betaler over halvparten av reisekostnadene med kortet.

Anbefalt kredittkort for rabatter

Du kan spare mange tusen kroner i året hvis du betaler varer og tjenester med kredittkort. Noen kort hjelper deg å spare litt, andre kort hjelper deg med å spare mye:

#1 for rabatter:
Santander Flexi Visa

Flexi Visa er vår anbefaling til deg som vil spare mye med kredittkort. Du får 4 % bonus i en valgfri kategori (klær og sko, elektronikk, sportsutstyr eller drivstoff).

Du får også inntil 30 % rabatt hos over 200 norske forhandlere samt cashback fra 2–65 % hos mer enn 200 kjente nettbutikker og merkevarer.

Anbefalte kredittkort for bonus

Når vi anbefaler bonuskredittkort, sjekker vi hvor mye bonus du får når du betaler, og om det er grenser for hvor mye bonus du kan tjene.

De fleste norske bonuskredittkortene har begrensninger på hvor mye du kan tjene i måneden eller i et kalenderår. Derfor anbefaler vi kortene som ikke har slike hindre.

Les mer: Hvor mye bonus kan du tjene med kredittkort?

#1 for bonus:
Resurs Gold

Med Resurs Gold kan du tjene ubegrenset bonus på alt du kjøper med kortet. 1 krone brukt tilsvarer 1 poeng tjent. Poengene kan du bruke på handel i Resurs Banks egen nettbutikk.

#2 for bonus:
Trumf Visa

Vi anbefaler også Tumf-Visa. Med dette kortet får du 2–16 % på det aller meste du handler i NorgesGruppens butikker slik som Kiwi, Joker og Meny. Du kan ta ut bonusen som rene penger eller veksle dem til Eurobonus-poeng. Det er ikke begrensning på hvor mye Trumf du kan spare.

Anbefalt kredittkort for cashback

Cashback er en belønning som gir deg penger tilbake når du betaler med kredittkort. Et godt cashbackkort bør gi deg belønningen på mange varer og tjenester, hos vidt forskjellige forhandlere.

#1 for cashback:
Santander Gebyrfri Visa

Med Gebyrfri Visa får du 2–65 % i cashback i mer enn 200 velkjente nettbutikker. CDON, Skruvat, Adlibris, Elektroimportøren og Lindex er bare noen av navnene på den omfattende listen. Du får for øvrig cashback med andre Santander-kort også, slik som Santander Red og Flexi Visa.

Anbefalte kredittkort for dagligvarer

Gode kredittkort for dagligvarer skal gjøre det lønnsomt å betale mat, drikke og andre hverdagsvarer med kredittkort i stedet for bankkort. I denne kategorien er det to kort som utmerker seg:

#1 for dagligvarer:
Trumf Visa

Trumf Visa gir deg ekstra Trumf-bonus. Kunder med ordinært Trumf-medlemskap tjener vanligvis 1 % i NorgesGruppens butikker. Trumf Visa-eiere tjener dobbelt så mye, altså 2 %. Bonusen kan bli enda høyere på flere varer hvis du også melder deg inn i andre kundeprogrammer, slik som Kiwi Pluss.

Det er for øvrig ingen begrensninger på hvor mye Trumf du kan tjene.

#2 for dagligvarer:
Ikano Visa

Det andre kortet vi anbefaler, er Ikano Visa. Skaffer du deg dette kortet, får du 2 % i rabatt på alt du kjøper av dagligvarer. Handler du for 10.000 kroner i måneden, sparer du 200 kroner. I tillegg gir kortet deg 2 % billigere bensin eller diesel på alle Shell-stasjonene i Norge. Og rabatten gjelder ikke bare drivstoff. Boller, pølser og andre ting du kjøper på stasjonen, blir også 2 % billigere.

Anbefalt kredittkort for billigere drivstoff

Når vi skal anbefale kredittkort for billigere drivstoff, ser vi utelukkende på hvor mye du kan spare på literen enten det er bensin eller diesel du fyller på tanken. Og her er det ett kort som overskygger alle andre.

#2 for billigere drivstoff:
Santander Flexi Visa

Vi vil også anbefale Flexi Visa, som kan gi deg 4 % i rabatt på drivstoff. Dette er riktignok lavere enn rabatten du får med 365Direkte, men Flexi-rabatten gjelder på alle bensinstasjoner.

Anbefalt VIP-kredittkort

Et VIP-kredittkort har eksklusive fordeler få andre kort har. Kortene har også høyere kredittgrense og strengere krav til eierne. I tillegg er det vanlig at disse kortene har årsavgift.

DNB Saga
#1 VIP-kredittkort:
DNB SAGA Gold Mastercard

DNB Saga Mastercard er et av de gjeveste kredittkortene du kan eie. Det inkluderer en concierge-tjeneste som er tilgjengelig 24 timer i døgnet. Conciergen skaffer deg bord på restauranter med lange ventelister eller billetter til utsolgte forestillinger. Kortet gir deg også adgang til flyplasslounger over hele verden.

Med Mastercard Upgrade kan du tjene Eurobonus-poeng på de fleste av kjøpene dine. Du kan også få inntil 30.000 statuspoeng i året uten å måtte fly.

Det koster 295 kroner i året å eie Saga-kortet, pluss 59 kroner per måned for Mastercard Upgrade.

Anbefalt oppussingskredittkort

Når du skal betale oppussing med kredittkort, er det viktig at kortet har en høy kredittgrense. I tillegg bør det ha romslige betingelser for tilbakebetalingen av kredittkortgjelden.

Coop Byggekonto Mastercard
#1 oppussingskredittkort:
Coop Byggekonto Mastercard

Åpner du en byggekonto hos Coop, får du et Mastercard-kort du kan bruke sammen med kontoen. Den har for øvrig brukbare betingelser med 40 dagers rentefrihet og en nominell rente på 21,9 %.

Den største fordelen er allikevel at du får 3 % i rabatt på alt du kjøper til oppussingsprosjektet. Handler du for 200.000 kroner, sparer du 6.000 kroner.

Anbefalte kredittkort for regningsbetaling

Du kan bruke kredittkort for å betale regningene dine, slik som strøm- og telefonregningen. Vi anbefaler at du er forsiktig med å gjøre det, ettersom det kun gir deg ekstra kostnader og ingen fordeler.

  1. Du får ikke bonus eller cashback på regningsbetaling med kredittkort.
  2. Det er ikke rentefri periode på slike betalinger.
  3. Flere kort belaster deg med gebyr.
#1 for regningsbetaling:
Santander Red

Vi anbefaler Santander Red til deg som bruker kredittkort på betaling av regninger. Det har en av de laveste rentene på kredittkortgjeld (17,93 %). Og dette er viktig fordi det ikke er rentefrihet på regningsbetalinger med kredittkort.

Du må også betale gebyr. Gebyret er 30 kroner pluss 1 % av beløpet du betaler. Betaler du en regning på 2.000 kroner blir gebyret 50 kroner.

#2 for regningsbetaling:
Bank Norwegian

Den største fordelen med å betale regninger med Bank Norwegian-kortet, er at du slipper å betale gebyr. For å få til dette, må du overføre det ønskede beløpet fra kortet til en bankkonto. Dette kan du gjøre på kundesidene dine.

Du slipper allikevel ikke unna renten, som er en del høyere enn hva du kan få med Santander Red (25,46 %). Den begynner å virke i samme øyeblikk du overfører pengene.

Anbefalte kredittkort for økonomiske kriser

Et kredittkort kan også være en økonomisk buffer. Dukker det opp et plutselig pengebehov, slik som når noe må behandles, repareres eller erstattes, kan kortet gi deg pengene du trenger.

Et kredittkort for økonomiske kriser bør ha dette:

  • Høy kredittgrense for større innkjøp og betalinger.
  • Lav rente på kredittkortgjeld hvis du må delbetale.
  • Lang rentefrihet slik at du kan unngå å betale rente.
#1 for økonomiske kriser:
Santander Red

Santander markedsfører Red-kortet som kortet for store innkjøp. Det har en av markedets laveste renter på kredittkortgjeld. Det har også rentefrie perioder på 50 dager av gangen. Dermed har du litt bedre tid til å betale tilbake gjelden uten renter.

#2 for økonomiske kriser:
Ikano Visa

Med Ikano Visa kan du få 150.000 kroner som høyeste kredittgrense. Det er også et av få kort som tilbyr rentefri betalingsutsettelse for enkelte kjøp. Dette gjør det mulig å spare penger på større beløp. Utsettelsen kan vare i 2, 4, 6 eller 9 måneder. I stedet for renter, betaler du et gebyr. Gebyret er i størrelsesorden 99–450 kroner og er basert på hvor lang utsettelse du velger.

Anbefalte kredittkort - Tabell

Her er den komplette oversikten over kortene vi anbefaler, uansett behov:

Bruksområde Anbefalte kredittkort

Daglig bruk

TF Bank Mastercard og re:member Black

Bestilling av reise

Bank Nowegians kredittkort

I utlandet

TF Bank Mastercard og Gebyrfri Visa

Rabatter

Flexi Visa

Bonus

Resurs Gold og Trumf Visa

Cashback

Gebyrfri Visa

Dagligvarer

Trumf Visa og Ikano Visa

Billigere drivstoff

365Direkte Mastercard og Flexi Visa

VIP-fordeler

DNB Saga Mastercard

Oppussing

Coop Mastercard Byggekonto

Regningsbetaling

Santander Red og Norwegian kredittkort

Økonomisk buffer

Santander Red og Ikano Visa

Anbefalt kredittgrense

Anbefalt kredittgrense er veldig individuelt. Hvilken kredittgrense du bør søke om handler i stor grad om behovet ditt, altså hva du skal bruke kredittkortet på.

For alle kategoriene over, er anbefalt kredittgrense så høy som mulig. Det hjelper deg med å få så mange fordeler som mulig med kortet du eier.

Utfordringen med høye kredittgrenser er at de kan gi deg økonomiske problemer. Øker kredittkortgjelden, kan den til slutt bli så høy at du får problemer med å betale tilbake den utestående saldoen.

Dette er ikke et problem hvis du alltid betaler tilbake alt du skylder hver gang du får en kredittkortregning. Og dette blir enklere hvis du bruker et budsjett:

  1. Lag et budsjett.
  2. Legg inn alle inntekter og utgifter.
  3. Finn ut hvor mye du har til overs hver måned.

Overskuddet, altså det du sitter igjen med når alt er betalt, er den ideelle kredittgrensen på kredittkortet ditt.

Og ettersom du nå har lært at du kan bruke kredittkortet på mange av utgiftene dine, kan du tillate deg å plusse på grensen med noen tusenlapper også.

Bankenes anbefalte kredittgrenser

Når du søker om kredittkort, blir du kredittvurdert. Kredittvurderingen hjelper bankene og kredittkortselskapene med å avgjøre hvilken kredittgrense du skal få.

Mange tolker den gitte kredittgrensen som en anbefaling på hvor mye man kan bruke kredittkort for hver måned.

Slik er det ikke.

Den som gir deg kort, har ikke inngående kjennskap til hverdagsøkonomien din. Det er det bare du som har, ikke minst hvis du bruker budsjett aktivt.

Derfor bør du ikke se deg blind på grensen du har fått, spesielt hvis den er høy. La heller budsjettet ditt fortelle deg hvor mye du kan betale med kortet fra den ene dagen til den andre.

Vanlige spørsmål om anbefalte kredittkort

Hvilke anbefalte kredittkort er de mest populære?
Hvilket anbefalt kredittkort har laveste rente?
Hvordan sjekker jeg at anbefalte kredittkort passer mine behov?
Hvilket anbefalt kredittkort har best bonusprogram?
Hva er anbefalt kredittgrense for kredittkort?
Birgit Bråthen Publisert 10/26/2023

Jeg heter Birgit og er redaktør for Bestekredittkortet.com. Det har jeg vært siden høsten 2020. Jeg har det overordnede ansvaret for alt innhold som publiseres på våre nettsider og at alle fakta vi presenterer er korrekte, slik som at oppgitt rente på kredittkortgjeld er riktig og at alle bonuser er nevnt. Jeg er trolig også den som svarer deg når du kontakter oss, for eksempel via epost. Jeg skal i størst mulig grad ha kunnskap om alt som har med kort å gjøre, men for øyeblikket fokuserer jeg på gratisforsikringer utover reiseforsikringene.

Oppdatert 4/9/2024