SAS EuroBonus World Premium

 • Høy årlig avgift

Om SAS EuroBonus World Premium

Er du blant dem som tilbringer mye av tiden på flyplasser og på vingene? Da er sjansen stor for at du kommer til å trives med et SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort i lommeboken. Hvis du ikke er på nikk med SAS-ansatte, finnes det mange titalls kort som er mye bedre på de aller fleste områdene.

Hvor bra er SAS EuroBonus World Premium?

Fordeler & bonus
15 - 25 poeng per 100 SEK du handler for. Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
Forsikring
Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
På reisen
Valutapåslaget utenlands er 2,00 %. Reiseforsikring er inkludert.
Avgifter
Rente 19,80 %, årsgebyr 1 495 kr og administrasjonsgebyr 0 kr. Effektiv rente 29,43 %. Rentefrihet inntil dager.
Godkjenningsgrad
Siden vi ikke samarbeider med banken, kan vi ikke vurdere godkjenningsgraden.
Kundetilfredshet
Kortet har ikke mottatt noen brukeranmeldelser ennå.
Samlet vurdering
Dette er den samlede poengsummen til alle poengene ovenfor. Den samlede vurderingen viser hvordan fordelene og ulempene er knyttet til hverandre.

Fakta om kortet

Årsgebyr: 1495 kr
Maks kreditt: 500 000 kr
Rente: 19,80 %
Effektiv rente: 29,43 %
Rentefrihet: Inntil dager
Korttype: Mastercard
Innløsningsgebyr: 4,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Administrasjonsgebyr: 0 kr
Overtrekksgebyr: 50 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Ikke arbeidsledig
 • Ingen betalingsanmerkninger

Fordeler & bonus

Bonus: 15 - 25 poeng per 100 SEK du handler for.
Bonusvärde: Hvis du kjøper varer til 10.000 kr med kortet, er bonusen 47 – 78 kr.
Concierge Service: Nei
Tilgang til lounger: Ja

Forsikring

Tilgjengelig

 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring

Ikke tilgjengelig

 • Kjøp beskyttelse
 • Leveringsforsikring
 • Utvidet garanti
 • Redusert egenandel
 • Prisbeskyttelse
 • Felttankningsforsikring
 • Nøkkelforsikring

Vær oppmerksom på at noen forsikringer noen ganger ikke er inkludert automatisk. Les mer nedenfor.

Et ekstremt kredittkort

SAS EuroBonus World Mastercard Premium-kortet er storebroren til SAS EuroBonus World Mastercard fra Skandinaviska Enskilda Banken (SEB). Storebror er faktisk et brukbart ord for å beskrive forskjellen. For det meste er større med Premium-kortet. Også rentene på kredittkortgjeld, som i skrivende stund ligger på mer en 30 prosent. Dette er nesten 12 prosentpoeng mer enn renten du får med Norges billigste kort for dem som ikke klarer å unngå gjeld på kredittkort.

SEB omtaler dette som et premiumkort. Allikevel går kredittgrensen ved 100.000 kroner, noe som er litt lavt sammenlignet med de mest aggressive konkurrentene. Og der andre klasker til med over 50 dagers rentefrihet, nøyer SEB med å utruste Premium-brukere med en 45 dager lang rentefri periode på det meste.

Høyt gebyr

Det er ikke mange kredittkortselskap som krever at du betaler dem penger for å eie et kredittkort. SEB er et av unntakene. For det koster ikke rent lite å eie Premium-kortet deres. Er du et vanlig EuroBonus-medlem, eller på sølv- eller gullnivå, må du ut med hele 1.495 kroner hvert år, bare for å ha kortet i lommeboken. Er du på Diamant-nivå, må du punge ut 750,- i året. Men for en gangs skyld kan vi si at gebyret er berettiget. Så lenge du flyr mye med SAS eller et annet selskap i Star Alliance. Mer om dette snart.

Av andre gebyrer, som vi ikke synes er like berettiget, må vi nevne prisen du må betale hvis du tar ut penger i minibank med kortet. Dette koster deg 40 kroner hver gang. Og 4 % av beløpet du tar ut. Gjør du et kontantuttak på 5.000 kroner, må du betale 240 kroner til SEB for forlystelsen.

Mange fordeler (for SAS-passasjerer)

Vi er villige til å tilgi SEB for å kreve en årsavgift med SAS EuroBonus World Mastercard Premium. For fordelene kan være svært gode. Så lenge du reiser en god del med SAS. La oss kikke på bruksfordelene først. Du får nemlig bonuspoeng på all handel som du utfører med kortet. Dette fordeler seg på følgende måte:

 • 15 ekstrapoeng for hver hundrekrone du handler for i Norge.
 • 20 ekstrapoeng for hver hundrings du bruker i utenlandsk valuta.
 • 25 poeng ekstra for hver hundrelapp du bruker på flybilletter fra SAS.

Dette er 5 ekstrapoeng mer på hvert punkt enn hva du får med lillebror SAS EuroBonus World Mastercard. I tillegg får du 10.000 poeng som velkomstgave når du bestiller storebrorkortet.

Men det stopper ikke der.

Hver måned får du 1.000 poeng bare fordi du eier kortet. Og, til forskjell fra ekstrapoengene du får når du handler, påvirker den månedlige poengauken medlemsnivået ditt i EuroBonus. Er du sølvmedlem, for eksempel, vil de 1.000 poengene du får hver måned hjelpe deg med å bli gullmedlem.

Og bare så det er sagt: Har du Premium-kortet, er det ingen begrensning på hvor mange EuroBonus-poeng du kan tjene i løpet av et kalenderår.

Poengbruk

Du kan bruke poengene dine på en rekke ting. Alt fra hotellopphold til flyreiser og leiebil. Eller bruke dem sammen med rene penger for å oppnå besparelser. Her er noe av det du kan benytte poengene dine på:

 • Oppgradering av reiseklasse ombord i SAS-fly eller et annet fly i Star Alliance-flåten.
 • Flybilletter fra SAS, Widerøe og andre Star Alliance-selskap.
 • Hotellovernattinger på First Hotel- og Radisson-hoteller.
 • Leiebiler fra Hertz bilutleie.

Premium som reisekort

SAS EuroBonus World Mastercard Premium er bra å ha med på reise. Det gjør at du kan gjennomføre bonusreiser med SAS Plus eller SAS Business til SAS Go-pris. Hva slags klasse du kan velge, og hvor hen i verden du kan reise, avgjøres av hvor mange poeng du har. Her er en oversikt:

 • 0 – 50.000 poeng: SAS Plus til destinasjoner i Skandinavia.
 • +50.000 poeng: SAS Plus til Europa.
 • +100.000 poeng: SAS Plus til hele verden.
 • +200.000 poeng: SAS Plus eller Business til hele verden.

Og uansett betaler du bare SAS Go-pris. I tillegg får du tilgang til Fast Track og adgang til SAS-loungene rundt omkring i verden på bonusreisene dine. Det er summen av dette som gjør at vi for en gangs skyld synes det er greit å betale en årsavgift for å eie et kredittkort.

I tillegg inkluderer kortet også en gratis reise- og avbestillingsforsikring. Så lenge du betaler minst halvparten av reisekostnadene med Premium-kortet, begynner forsikringen å gjelde automatisk.

Vår vurdering

Normalt vil vi fraråde de fleste å bestille kredittkort som har høye og unødvendige gebyrer. Eller høye renter. Eller få rentefrie dager. Men vi gjør et unntak for SAS EuroBonus World Mastercard Premium. Og det til tross for at kortet kan hake av på alle punktene over, som vi anser som negative for et kredittkort.

Grunnen til at vi fraviker prinsippene våre denne gangen, er alle de skreddersydde fordelene man får som passasjer med SAS. Men dette er også forutsetningen for at vi tør anbefale kortet. For dette kortet bør bare bestilles av mennesker som reiser en hel del med SAS i løpet av et kalenderår.

Alle andre, dem som sjelden eller aldri setter stumpen ned i et flysete med SAS-logoen på nakkestøtten, gjør det lurt i å se vekk fra dette kortet.

Andre populære kredittkort

Hva synes brukerne våre om SAS EuroBonus World Premium?

Skriv en anmeldelse

Alle anmeldelser

Bli den første til å skrive en anmeldelse av SAS EuroBonus World Premium!

Skriv en anmeldelse

Din vurdering:
Ditt fornavn:
Din e-postadresse:
(Vil ikke vises offentlig)
Sett et overskrift på din vurdering:
(Frivillig)
Fortell om din erfaring med SAS EuroBonus World Premium:


Ved å sende inn anmeldelsen din, godtar du at vi vil lagre informasjonen du har oppgitt i skjemaet. Vi forbeholder oss retten til ikke å publisere vurderinger som vi finner upassende av en eller annen grunn.

Kontaktinformasjon

Org.nummer: 556574-6624
Adress:
Postnummer:
By:
Telefon: +47 21 01 53 35
E-post: [email protected]
Ansvarlig bank:

Åpningstider

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lørdag:
Søndag: