I løpet av det siste året har digitale kundeopplevelser blitt mer verdsatt, mens banker med dyre renter presterer vesentlig dårligere. Vi ser på ulike kåringer og anmeldelser for å finne svaret på hvilke banker som er best i Norge. 

Det er mange ulike kriterier man kan se på for å vurdere hvordan en bank presterer. Først velger vi å ta en titt på kåringen til EPSI Rating, som har kåret de beste bankene i Norge ut fra kundetilfredshet siden 2003. 

For å gjøre kåringen mest relevant, har vi valgt å fokusere på kundetilfredsheten i privatmarkedet. I studien ble rundt 4300 privatkunder intervjuet med ca. 60 spørsmål. 

Beste banker i Norge ut fra EPSI-kåringen

Under ser du topp 10 listen over beste banker i Norge, basert på kundetilfredshet i privatmarkedet. I ESPI-kåringen blir bankene vurdert ut fra en skala på 1-100, der 100 er den beste poengsummen man kan nå:

 1. Bulder Bank: 79,2/100
 2. Handelsbanken: 76,2/100
 3. Sbanken: 76/100
 4. Sparebanken Møre: 73,6/100
 5. Sparebanken SF: 73,6/100
 6. Eika Alliansen: 73,5/100
 7. Landkreditt Bank: 73,5/100
 8. OBOS-banken: 72,9/100
 9. Sparebanken Sør: 72,3/100
 10. Sparebanken Vest: 72/100

Bulder Bank overrasket med å trone listen. Dette er primært en internettbank, som spesialiserer seg på digitale tjenester. De større bankene Nordea, DNB og Danske Bank scoret dårlig og kom nederst på listen. 

re:member scorer best på Trustpilot

Å stole blindt på kåringer vil være dumtroende. For alt man vet, kan kunder som blir kontaktet ikke vært i en situasjon der de har trengt hjelp fra kundeservice. 

Tar vi en titt på Trustpilot, har Bulder Bank fått 2,9 stjerner av 21 anmeldelser. Det kan sies å være nokså middelmådig. Her kommer derimot re:member best ut, med en score på 4,7 stjerner av 390 anmeldelser.

Kredittkortet re:member black scorer også veldig høyt på vår kåring av Norges beste kredittkort.

Beste banker i Norge som fokuserer på kredittkort

Kåringen til EPSI Rating tar alle forhold i betraktning i sin kåring. Dette inkluderer blant annet boliglån, kunderelasjon og andre lån. Derfor er det veldig mange variabler som vil utgjøre sluttresultatet til banken. 

Vi i Bestekredittkortet spesialiserer oss på kredittkort. Derfor er det spesielt interessant å se hvordan banker som fokuserer på å tilby kredittkort blir vurdert av kunder. Det er mange som har lagt igjen omtaler om sine kredittkort på Bytt.no. Ifølge nettsiden, er dette bankene som tilbyr beste kredittkort:

 1. TF Bank Mastercard av TF Bank - 4,6 stjerner av 471 anmeldelser
 2. 365Privat Mastercard av 365Direkte - 4,5 stjerner av 479 anmeldelser
 3. Gebyrfri Visa av Santander - 4,3 stjerner av 102 anmeldelser
 4. Flexi Visa av Santander - 4,2 stjerner av 178 anmeldelser
 5. Shell Mastercard av Shell - 3,8 stjerner av 18 anmeldelser

Under tar vi en nærmere titt på hva de tilbyr.

1. TF Bank Mastercard av TF Bank

TF Bank er en av Norges høyest rangerte banker. Senest i mai 2024 ble TF Bank Mastercard, bankens kredittkort, kåret til kundefavoritt av Bytt.no. Kortet er helt gebyrfritt, gir tilgang til et fordelsprogram med rabatter på over 200 butikker og gratis ID-tyveriforsikring og reiseforsikring. Kredittkortet er også kåret til Norges beste kredittkort i 2024 av oss. 

2. 365Privat Mastercard av 365Direkte

365Direkt driftes av Danske Bank og er en tjeneste som tilbyr kredittkort og sparing. Kredittkortet 365Privat Mastercard er kjent for å gi god bonus på bensin og annen drivstoff. Med kortet får du 3,65 % cashback (penger tilbake) på alle Esso-stasjoner i Norge, og 2 % på alle andre bensinstasjoner. 

3. Gebyrfri Visa av Santander

Santander Consumer Bank er en nordisk bank som tilbyr alt fra lån til kredittkort til spareprodukter. Det er også en av Norges ti største banker målt i forvaltningskapital. Bankens mest populære kredittkort er Gebyrfri Visa. Kortet er gratis å eie, gir opptil 50 dager rentefri periode, tilgang til et stort rabattprogram og en av markedets laveste renter. 

4. Flexi Visa av Santander

I likhet med Gebyrfri Visa, er Flexi Visa et populært kredittkort utstedt av Santander Consumer Bank. Kortet gir deg også opptil 50 dagers rentefri periode, samt bonuser i hundrevis av butikker og restauranter. I tillegg får du 4 % i faste rabatter på en selvvalgt varekategori. Kredittkortet er også utstyrt med en gratis reiseforsikring. 

5. Shell Mastercard av Shell

Som de fleste vet, er Shell en bensinstasjonskjede og ikke en bank. Likevel tar vi dem med i kåringen, siden de er innenfor topp 5 listen til Bytt.no. Kredittkortet er best egnet for de som kjører mye bil og fyller på Shell-stasjoner. Med kortet får du 40 øre per liter i rabatt hos shell, feiltankingsforsikringer og 0,75 % i Trumf-bonus på annen handel. 

Oppsummering av beste banker i Norge 

Dersom du ønsker å bli en kunde av en bank som kommer best ut på kåringer, er det viktig å se på hvilke slags tjenester de får best omtale fra. I EPSI-kåringen topper Bulder Bank listen over beste banker i Norge. De reklamerer mye for lav rente på boliglån, noe som kan være utslagsgivende i økonomien vi befinner oss i. 

Planlegger du derimot å skaffe et kredittkort, kan det være lurt å se på andre faktorer. Ifølge bytt.no er det følgende banker med kredittkort som topper listen:

 1. TF Bank Mastercard av TF Bank 
 2. 365Privat Mastercard av 365Direkte
 3. Gebyrfri Visa av Santander