DNB MasterCard

 • Rentefrihet inntil 45 dager
 • Maks kreditt 100 000 kr

Om DNB MasterCard

Alle som er opptatt av kredittkortrenter vil trolig rynke på nesen av DNBs Mastercard kredittkort. Men klarer du å se vekk fra at kortet har en av landets høyeste renter på kredittkortgjeld, vil du oppdage at dette er et ganske godt kort. Det inkluderer gratis reise-, avbestillings- og kjøpsforsikring. Og for spareglade finnes det knapt et bedre kort.

Hvor bra er DNB MasterCard?

Fordeler & bonus
SAS EuroBonus Ekstrapoeng på alt du kjøper. 10 - 15 poeng per 100 kr. Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
Forsikring
Denne vurderingen er delvis basert på svar fra kundeundersøkelser.
På reisen
Valutapåslaget utenlands er 2,00 %. Reiseforsikring er inkludert.
Avgifter
Rente 19,20 %, årsgebyr 0 kr og administrasjonsgebyr 0 kr. Effektiv rente 20,98 %. Rentefrihet inntil 45 dager.
Godkjenningsgrad
Siden vi ikke samarbeider med banken, kan vi ikke vurdere godkjenningsgraden.
Kundetilfredshet
Kortet har ikke mottatt noen brukeranmeldelser ennå.
Samlet vurdering
Dette er den samlede poengsummen til alle poengene ovenfor. Den samlede vurderingen viser hvordan fordelene og ulempene er knyttet til hverandre.

Fakta om kortet

Årsgebyr: 0 kr
Maks kreditt: 100 000 kr
Rente: 19,20 %
Effektiv rente: 20,98 %
Rentefrihet: Inntil 45 dager
Korttype: Mastercard
Innløsningsgebyr: 1,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Minstebeløp å betale: 3,00 % av gjelden (minst 200 kr)
Administrasjonsgebyr: 0 kr
Overtrekksgebyr: 100 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Ikke arbeidsledig
 • Ingen betalingsanmerkninger

Fordeler & bonus

Bonus: SAS EuroBonus Ekstrapoeng på alt du kjøper. 10 - 15 poeng per 100 kr.
Bonusvärde: Hvis du kjøper varer til 10.000 kr med kortet, er bonusen 31 – 47 kr.
Concierge Service: Nei
Tilgang til lounger: Nei

Forsikring

Tilgjengelig

 • Reiseforsikring
 • Kjøp beskyttelse

Ikke tilgjengelig

 • Avbestillingsforsikring
 • Leveringsforsikring
 • Utvidet garanti
 • Redusert egenandel
 • Prisbeskyttelse
 • Felttankningsforsikring
 • Nøkkelforsikring

Vær oppmerksom på at noen forsikringer noen ganger ikke er inkludert automatisk. Les mer nedenfor.

Førsteinntrykk midt på treet

Ved første øyekast er det ikke mye som imponerer med DNB Mastercard. Kredittkortet har blant de høyeste rentene på kredittkortgjeld av alle kortene vi har vurdert. Den maksimale kredittgrensen er heller ikke egnet til å frembringe det største smilet. Med en ordnet økonomi kan du på det meste få 100.000 kroner som kredittramme.

I tillegg blir kortet slått av mange konkurrenter på rentefrihet. På det meste får du 45 dager fra at du handler til at rentene legger seg oppå det du har utestående. Og så var det dette med gebyrer da. Også her blir kortet grundig slått av flere av de mest populære kortene. Vi skal snart fortelle deg mer om dette.

Før det skal vi legge til at kortet kan bestilles av alle som er over 18 år. I tillegg krever DNB at søkere må ha minst 50.000 kroner i inntekt i løpet av et år. Og har du betalingsanmerkninger får du problemer med å få et positivt svar på søknaden din.

Gebyriver

Det finnes kredittkort som lar deg ta ut penger gratis i minibanker. DNB Mastercard er ikke ett av disse. Med dette kortet må du betale 40 kroner hver gang du bruker det til kontantuttak. Pluss 1 prosent av beløpet du tar ut. Henter du ut 3.000,- i en minibank vil det koste deg 70 kroner i gebyrer.

Velger du papirfaktura, må du ut med 39,- hver gang det dumper en kredittkortregning ned i postkassen din. Men går du for efaktura slipper du dette gebyret.

SAS EuroBonus koster

Mastercard fra DNB er et av få kort som gir deg adgang til SAS sitt EuroBonus-program. Her kan du få alt fra 3.000 til 10.000 i velkomstbonus hvis du blir medlem. I tillegg får du 15 EuroBonus-poeng for hver hundrelapp du betaler med kortet. (En reise til USA med SAS Plus koster 80.000 poeng, bare så det er sagt.)

Supert, ikke sant? Vel, det er en liten hake.

For å få EuroBonus med DNB-kortet må du oppgradere. Og oppgraderingen koster. 49 kroner for hver måned du er EuroBonus-medlem.

Rentene svir

DNBs Mastercard-kort er ikke kortet for dem som mistenker at de kommer til å pådra seg kredittkortgjeld. I vår test fikk vi en effektiv rente på 30,42 prosent. Dette er mer enn 10 prosentpoeng mer enn renten du får med Santander Red, som er Norges billigste kredittkort i vår test.

Hvis du, rent teoretisk, har 15.000 utestående på kortet i et helt år, betaler du nesten 500 kroner mer hver måned med DNB-kortet, sammenlignet med hva du må betale med Santanders beste kort.

Nå skal det sies at vi ikke anbefaler noen å bygge opp kredittkortgjeld. Og at det er forholdsvis lett å unngå rentene. Alt du må gjøre, er å betale DNB alt du skylder på kredittkortet deres hver gang du får en ny kredittkortfaktura. Når du gjør dette, unngår du garantert de høye rentene.

Bedre enn de fleste på rabatter

Nå skal DNB Mastercard få lov til å skinne. For rabattene du kan få med dette kortet er bedre og flere enn hva du får av mange andre kredittkortselskap. DNB har lagt seg i selen og tilbyr et rabattutvalg det står respekt av. Først har du de faste rabattene. Du kan få mellom 10 og 20 prosent hos mer enn 100 ulike forhandlere. Her er noen eksempler:

 • 20 % i rabatt i Falcks nettbutikk.
 • 10 % i rabatt på utstyrt fra Swix.
 • 10 % i rabatt hos Vianor
 • 10 % i rabatt i David-Andersen nettbutikk.

Så får du superrabatter. Disse er riktignok færre enn de faste rabattene. Og de gjelder bare i kortere perioder. Til gjengjeld kan du få mellom 20 og 30 prosent i avslag på en rekke godbiter. Når dette skrives, kan du blant annet spare penger på dette:

 • 25 % i avslag på det du handler hos Princess på nett.
 • Tilbords.no gir deg 20 % i rabatt i sin nettbutikk.
 • Dale of Norway: 30 % i rabatt.

Men det stopper ikke der. DNB-kortet gir deg også 3 prosent i avslag når du handler på bensinstasjoner over hele verden. Og det spiller ingen rolle om du kjøper drivstoff, pølser eller boller. Rabattene får du uansett, så lenge du gjør opp for deg med kortet.

For alle handleglade vil det være en god nyhet at du også får med en kjøpsforsikring med DNB Mastercard. Handler du for over 1.000 kroner i en fysisk butikk, er varen forsikret mot skader i 45 dager.

DNB Mastercard på reise

Mastercard-kortet fra DNB er et brukbart reisefølge. Kortet inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring. I tillegg gir det deg rabatter på hotellovernattinger på Scandics hoteller i Norge.

Det er også et pluss at kortet kan gi deg tilgang til SAS EuroBonus. Bruker du kortet aktivt, skal du ikke behøve å handle voldsomt mye før det har gitt deg en gratis flyreise i Norden, for eksempel. Men for å nyte godt av denne goden, må du altså oppgradere. For 49,- i måneden.

Det finnes andre kort som kan hjelpe deg med å spare vesentlig mer på reisene dine. Kort som sørger for rabatterte hotellopphold og flybilletter, uansett hvor du er hen i verden. Og vi synes det er merkelig at et kort som har så mange rabatter som DNB-kortet, ikke inkluderer bilutleie i tilbudene sine.

Vår Vurdering

DNB Mastercard passer først og fremst for alle som er glad i shopping og som ønsker å spare penger på handlelysten. For kortet inkluderer et imponerende antall rabatter. Bare pass på at du aldri pådrar deg kredittkortgjeld med det. For rentene er blant de høyeste på markedet.

Kortet fungerer også på reise, takket være gratisforsikringene. Og reiser du mye, er 49 kroner per måned for lommerusk å regne for å få delta i SAS sitt EuroBonus-program. Kortet må allikevel inkludere flere reisespesifikke rabatter for å få toppscore fremtiden. Uttaksgebyrene og bare 45 dagers rentefrihet er også med på å trekke ned helhetsinntrykket.

Andre populære kredittkort

Hva synes brukerne våre om DNB MasterCard?

Skriv en anmeldelse

Alle anmeldelser

Bli den første til å skrive en anmeldelse av DNB MasterCard!

Skriv en anmeldelse

Din vurdering:
Ditt fornavn:
Din e-postadresse:
(Vil ikke vises offentlig)
Sett et overskrift på din vurdering:
(Frivillig)
Fortell om din erfaring med DNB MasterCard:


Ved å sende inn anmeldelsen din, godtar du at vi vil lagre informasjonen du har oppgitt i skjemaet. Vi forbeholder oss retten til ikke å publisere vurderinger som vi finner upassende av en eller annen grunn.

Kontaktinformasjon

Org.nummer:
Adress:
Postnummer:
By:
Telefon: 559-610 00
E-post: [email protected]
Ansvarlig bank:

Åpningstider

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lørdag:
Søndag: