Kredittkort med lavest rente

Nedenfor finner du en samlet toppliste over kredittkortene med lavest rente i Norge.

Tilbyr lengst rentefri kreditt:
Resurs Gold

Dette kortet passer utmerket for de som planlegger å låne penger i en kort periode. Kredittkortet fra Resurs Gold har nemlig inntil 60 dager rentefri kreditt, som gir økonomisk fleksibilitet. Kortet har også en nokså lav rente sammenlignet med andre norske kredittkort og kommer med flere betalingsalternativer. 

Eff. Rente 30,73%, 15 000 o/20mnd. Kostnad 5 884 kr, totalt 20 884 kr
Kredittkort med lavest rente:
re:member gold

Kredittkortet re:member gold fokuserer på én ting, nemlig å tilbyr et av markedets laveste renter. Det kommer ikke med så andre mange bonuser, men er utmerket for de som kun ser etter et kredittkort med et av Norges beste kredittkortrenter. Du får også inntil 45 dagers rentefrihet og gebyrfrie kontantuttak med kortet.

Eff. rente 23,81 % basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad kr 1 407. Samlet kredittbeløp vil da bli kr 16 407.
Tilbyr konkurransedyktige renter:
Bank Norwegian

Kredittkortet fra Bank Norwegian regnes som å være det beste reisekortet, da den kommer med gunstige reiseforsikringer og cashback-løsninger som kan brukes på flyreiser. I tillegg har kortet konkurransedyktige renter og rentefri kreditt på inntil 45 dager, som gjør kortet idellt for reiseglade. 

Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kroner over 1 år. Kostnad: 1 849 kroner. Total: 16 849 kroner.
Lave renter og 9 mnd. rentefri betalingsutsettelse:
Ikano Visa

Kredittkortet fra Ikano Bank tilbyr også sine kunder en lav rente. I tillegg til lave renter får eiere av kortet også tilgang til gratis reise- og avbestillingsforsikring. Om du har behov, kan du også søke om inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse.

15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.
Kombinerer lav rente med gode bonuser:
TF Bank Mastercard

Kredittkortet fra TF Bank blir omtalt som et av de beste kredittkortene i Norge. I tillegg til å tilby markedsdyktige renter, er kortet spekket med ulike fordeler. Her får du blant annet tilgang til Dealpass, et stort fordelsprogram, reise- og avbestillingsforsikring og ID-tyveriforsikring. Kortet gir rabatter i over 300 butikker.

Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
Lav rente og gode bonuser:
Morrow Bank Mastercard

Dette er et komplett kredittkort som både tilbyr lav rente, lang rentefri periode, forsikringer og bonuser. Med Morrow Bank Mastercard får du en lang rentefrihet på inntil 50 dager, samt inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse. Passer godt for de som både vil utsette betalingene og tjene bonuser underveis.

Du skal betale tilbake 12 000 kroner på 12 måneder, med en effektiv rente på 28,77 %. Kostnad for delbetaling blir 1 726 kr, som gir en total pris på 13 726 kr.
Kombinasjon av lav rente og gode rabatter:
re:member Black

I motsetning til gold-kortet, har re:member black en noe høyere rente. Likevel kommer den med flere andre fordeler, som et bredt fordelsprogram og gratis forsikringer. Kortet har også en rentefri periode på inntil 45 dager - som betyr at du har god tid til å tilbakebetale det du låner.

Eff. rente 30,33 % basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad kr 1 717 Samlet kredittbeløp vil da bli kr 16 717.

Rente på kredittkort

Det lurer en rente i bakgrunnen med alle norske kredittkort. Når du får et slikt kort, får du i realiteten lov til å handle med lånte penger. Det er banken eller kredittkortselskapet som har gitt deg kortet, som låner deg pengene. Det fine med kredittkort er at du låner pengene gratis, i alle fall for en stund. Venter du for lenge med å betale tilbake alt du skylder, legges det renter på gjelden. Når du leier en bil, må du betale penger for å låne den. Slik er det også med penger. Renter er leieprisen du må betale for å låne penger. Det finnes to typer renter: Den nominelle og den effektive.

Viktig å se på rett kredittkortrente

Det kan være forvirrende med alle rentebetegnelsene tilknyttet et kredittkort. Vi ser på noen av terminologiene, slik at du vet hva du faktisk bør se etter for å finne ut av hvor høyt/lavt renten faktisk er. 

Årlig nominell rente

Den årlige nominelle renten er den årlige prosentvise renten man får når man ikke gjør opp for seg med kredittkortet. Har du et lån på 50 000 kroner og den årlige nominelle renten er på 25 %, vil dette utgjøre følgende:

  • 50 000 kr + 25 % = 62500
  • 12500 kr betaler du i årlig nominell rente

Det er derimot ikke den nominelle renten som er viktigst å se på, som vi forklarer under.

Se på den nominelle eller effektive rente?

Når du låner penger av en bank eller et kredittkortselskap, dukker det opp to begrep: nominell og effektiv rente.

  • Nominell rente: Dette er den rene renten, selve grunnprisen for pengene du låner.
  • Effektiv rente: Her legger man til andre kostnader, slik som administrasjonsgebyr og termingebyr, på den nominelle renten.

Den nominelle renten er selve leieprisen, mens den effektive renten også inkluderer de andre kostnadene som følger med lånet. Det er den effektive renten du må se på. Det er den som forteller deg hvor mye den totale kostnaden for å låne penger er, billige kredittkort har lav effektiv rente.

Rentefri periode

Det er mulig å leve godt med kredittkort uten å bry seg det spøtt om rentene. Alle norske kredittkort har en rentefri periode. I denne perioden legges det ikke renter på beløpet du skylder, uansett hvor høyt det er. Hvor lenge perioden varer, er forskjellig fra kort til kort. De fleste gir deg inntil 45 dager. Det finnes også kort med 60 dagers rentefrihet. Når én rentefri periode er over, starter den neste automatisk.

Den rentefrie perioden fungerer som en nedtelling, omtrent som dette:

  1. Du starter med 45 dagers rentefrihet på den første i måned én.
  2. På dag to, har du 44 dagers rentefrihet, og så videre.
  3. Den neste rentefrie perioden starter omtrent midtveis i måned to.

Samtidig benytter banken, som ga deg kredittkortet, en faktureringsperiode på 30 dager.

Så, hva betyr dette? Jo, betaler du tilbake alt du skylder med kortet hver 30. dag, vil du aldri oppleve at det legges renter på gjelden. Lar du derimot deler av gjelden bli med over i den neste rentefrie perioden, legges det renter på dette beløpet.

Kredittkort med lav rente

Ikke alltid rentefritt

Ved kjøp av varer og tjenester vil du alltid få rentefrihet. Hvor lenge er avhengig av når i den rentefrie perioden du bruker kortet.

Du får ikke rentefrihet på alt du bruker kortet på:

Handlinger som dette er unntatt rentefrihet. Renten begynner å virke umiddelbart.

Slik unngår du renter på kredittkort

For å unngå å betale renter på kredittkortet må du altså tilbakebetale kreditten du bruker innen den rentefrie perioden. Da vil “lånet” fra kredittkortet være helt gratis. Under ser du noen tips til hvordan du unngår renter på kredittkortet:

  • Betale hele fakturabeløpet innen tidsfristen. Delbetaler du beløpet, vil resterende beløp være rentebærende. 
  • Ikke bruk mer penger enn du kan tilbakebetale med kredittkortet. De fleste banker tilbyr en nettbank eller app hvor du enkelt kan se hvor mye du har brukt i løpet av måneden. 
  • Klarer du ikke tilbakabetale alt, bør du lage en plan på hvordan du kan tilbakebetale det så fort som mulig. Du ønsker ikke å sitte med mye kredittkortgjeld.
  • Vær klar over at renten som regel beregnes fra førse dag ved kontantuttak og bankoverføringer.

Hvor viktig er det at et kredittkort har lav rente?

Kostnadsbevisste bør se på flere ting enn rentene på kredittkortgjeld. Mange kredittkort påfører brukerne andre kostnader også. Du bør ta med disse i beregningen når du sammenligner kredittkort. Her er noen av dem:

  • Årsgebyr – Du må betale en avgift for å eie kredittkortet. Brukes kun av et fåtall korttilbydere.
  • Uttaksgebyr – En kostnad du må betale hver gang du tar ut penger i minibank med kortet.
  • Vekslingsgebyr – Denne avgiften dukker opp når du betaler med kortet i enn annen valuta enn norske kroner.
  • Gebyr for inaktivitet – Tro det eller ei, men det finnes enkelte kredittkorttilbydere som tar seg betalt hvis du ikke bruker kortet.

Bare husk at vanlig bruk av kredittkort ikke utløser gebyrer. Du slipper å betale noe ekstra for å betale varer og tjenester med kredittkort. Vi skal også legge til at gebyrene over, som regel, er lagt inn i den effektive renten. Når du ser en setning som likner på denne…

Kredittbeløp kr. 25 000. nom. rente 19,90 %, eff. rente 21,82 %, kost. 2 776 totalt kr. 27 776.

… sier eff. rente noe om kostnaden når gebyrene er plusset på.

Kredittkortene med lavest rente

Her kan du sammenligne hvilke kredittkort som har lavest rente i 2024.

Kredittkort Laveste effektive rente Rentefrie dager

🥇 Himla kredittkort

19,42 %

50 dager

🥈 DNB Private Banking Mastercard

19,56 %

45 dager

🥉 Storebrand kredittkort

20,20 %

45 dager

DNB Mastercard

20,27 %

45 dager

DNB Ung Mastercard

20,27 %

45 dager

Sbanken Visa

20,39 %

50 dager

LOFavør Mastercard

20,50 %

45 dager

Finnes det kredittkort med lav rente?

Sammenligner man renten man får på et kredittkort med andre lån, finnes det ikke kredittkort med lav rente. Årsaken til dette er fordi lån på kredittkort er uten sikkerhet, så bankene setter en høyere rente for å veie opp for den økte risikoen ved å låne deg kreditt. 

Av den grunn anbefales det ikke å låne penger fra et kredittkort, siden det vil være et dyrt lån. Men den store fordelen med et kredittkort, er at du kan eie og bruke det uten å måtte betale renter. Det er mulig på grunn av den rentefrie perioden, som vi forklarer mer i detalj nedenfor.

Hva er en lav effektiv rente?

Rentesatsen er en viktig faktor for hvor mye du må betale om du ikke betaler lånet innen forfall. En lav effektiv rente på nåværende tidspunkt er på rundt 25 %. Det er viktig å vite at rentesatsen justeres ut fra markedsforhold, som blant annet økonomisk vekst, inflasjon, arbeidsledighet og den norske kronen. 

Planlegger du å låne penger fra kredittkortet, bør du se etter et kredittkort med lavest effektiv rente. Men som forklart tidligere, vil du kunne unngå å betale renter i hele tatt dersom du holder deg innenfor den rentefrie perioden. 

Hva er et billig kredittkort for deg?

Et billig kredittkort kan være et gebyrfritt kredittkort som kommer med en lav rente. Men det finnes andre faktorer som også kan spille inn på hvor billig et kredittkort er i forhold til dine kjøpsvaner. Har du en god økonomi og er flink til å tilbakebetale det du låner, vil det kunne være billigere å se etter et kredittkort som gir deg bonuser og rabatter på kjøp. 

Hva som er et billig kredittkort for deg vil altså avhenge av ditt forbruk. Reiser du for eksempel mye utenlands, kan det være lurt å se etter et kredittkort med flybonus og lave gebyrer på uttak og valutapåslag.

For hvem passer et kort med lav rente for?

Et kredittkort med lav rente passer først og fremst for de som har dårlig kontroll på økonomien og ikke betaler innen tidsfristen. Om dette er tilfellet, vil man sørge for at renten er så lav som mulig, slik at lånet er billigere å betale. 

Det er greit om dette skjer i enkelte perioder, men du bør alltid forsøke å unngå å få kredittkortgjeld. Hender det ofte at du ikke betaler innen fristen, bør du vurdere om kredittkort i hele tatt passer til din økonomiske situasjon.

Slik regnes effektiv rente ut

Å regne ut den effektive renten på lånet er nokså enkelt, spesielt siden beløpet vises med et årlig gebyr. Hvis du låner 50 000 kr med kredittkortet og den effektive renten er på 25 %, vil regnestykket se slik ut:

1. Rente = Lånebeløp x (effektiv rente/100) 

2. Rente = 50 000 kr x (100/25) = 12 500 kr 

3. Totalbeløp = 50 000 kr + 12 500 kr = 62 500 kr

Som du kan se vil kostnaden for å låne 50 000 kr med en effektiv rente på 25 % koste deg 12 500 kr i løpet av ett år. Under har vi satt sammen noen eksempler, med ulike kredittbeløp, slik at du kan se hvor mye du må betale ut fra lånebeløp og rente:

Kredittbeløp Nominell rente Effektiv rente Totalbeløp Kostnad

12 000 kr

26,28 %

28,77 %

15 452 kr

3452 kr

30 000 kr

18,60 %

20,27 %

36 081 kr

6081 kr

70 000 kr

15,29 %

18,08 %

82 656 kr

12 656 kr

Rentefri delbetaling eller betalingsutsettelse bedre?

Enkelte kredittkort gir deg flere valg hvis du velger å dele opp tilbakebetalingen av den utestående saldoen:

  • Nedbetaling av rente og avdrag som vanlig
  • Rentefri betalingsutsettelse mot gebyr
  • Rentefri delbetaling mot gebyr

Ikke veldig utbredt

Det er ikke mange kredittkort som gir deg rentefri delbetaling over flere måneder. Det er heller ikke mange kort som tilbyr rentefri betalingsutsettelse.

Men noen er det da:

Felles for kortene er at rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling bare gjelder enkeltkjøp. Du kan ikke benytte betalingsmetodene for den generelle kredittkortgjelden din.

Oppsummering

Når du ser etter kredittkort med lavest rente, er det viktigst å vurdere den effektive renten. Det er nettopp denne renten som forteller hvor mye lånet vil koste. En annen viktig faktor å se på, er den rentefrie perioden. Ved å velge et kort med lang rentefrihet, kan du unngå å betale renter i hele tatt. 

Dersom du har god kontroll på økonomien og vet at du kan tilbakebetale det du låner hver måned, vil rentesatsen være mindre viktig. Da kan faktorer som rabatter, bonuser og forsikringer være viktigere. Husk at gebyrer som følger med kortet også vil påvirke de totale kostnadene. 

Vanlige spørsmål om kredittkort med lav rente

Må jeg betale renter på kredittkortgjeld?
Hva slags rente kan jeg få på kredittkortgjeld?
Hvorfor bør jeg sammenligne kredittkortrenter?
Hvorfor er det så stor forskjell på nominelle og effektive renter med enkelte kredittkort?
Hvordan unngå renter på kredittkort?
Hvordan få lavere rente på kredittkort?
Bengt Bergh Publisert 10/21/2021

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 12/6/2024