Toppliste – Kredittkortene med lavest rente

Nedenfor finner du en samlet toppliste over kredittkortene med lavest rente i Norge.

tilbyr lengst rentefri kreditt:
Resurs Gold

Dette kortet passer utmerket for de som planlegger å låne penger i en kort periode. Kredittkortet fra Resurs Gold har nemlig inntil 60 dager rentefri kreditt, som gir økonomisk fleksibilitet. Kortet har også en nokså lav rente sammenlignet med andre norske kredittkort og kommer med flere betalingsalternativer. 

lavest rente:
Santander Red

Kortet fra Santander har blant de laveste rentene på det norske markedet. Kortet har en effektiv rente på 17,12 %, og er derfor gunstig for de som primært leter etter et kredittkort med lav rente. Dette gjør kortet til Norges billigste kredittkort hvis du skal låne penger. 

gir lave renter og flere fordeler:
Ikano Visa

Kredittkortet fra Ikano Bank tilbyr også sine kunder en lav rente. I tillegg til lave renter får eiere av kortet også tilgang til et bredt fordelsprogram, gratis forsikringer og prisavslag på utvalgte kategorier hver måned. 

gir lang rentefri periode:
Santander Gebyrfri Visa

Kredittkortet er svært populært blant nordmenn, av flere gode grunner. Med kortet får du tilgang til rabatter, cashback og reiseforsikring. Den effektive renten på kortet er også relativt lav sammenlignet med resten av markedet. I tillegg får du hele 50 dager rentefri periode, som er lengre enn snittet. 

tilbyr konkurransedyktige renter:
Bank Norwegian

Kredittkortet fra Bank Norwegian regnes som å være det beste reisekortet, da den kommer med gunstige reiseforsikringer og cashback-løsninger som kan brukes på flyreiser. I tillegg har kortet konkurransedyktige renter og rentefri kreditt på inntil 45 dager, som gjør kortet idellt for reiseglade. 

kombinerer lav rente med gode bonuser:
TF Bank Mastercard

Kredittkortet fra TF Bank blir omtalt som et av de beste kredittkortene i Norge. I tillegg til å tilby markedsdyktige renter, er kortet spekket med ulike fordeler. Her får du blant annet tilgang til Dealpass, et stort fordelsprogram, reise- og avbestillingsforsikring og ID-tyveriforsikring. Kortet gir rabatter i over 300 butikker.

Rente på kredittkort

Det lurer en rente i bakgrunnen med alle norske kredittkort. Når du får et slikt kort, får du i realiteten lov til å handle med lånte penger. Det er banken eller kredittkortselskapet som har gitt deg kortet, som låner deg pengene.

Det fine med kredittkort er at du låner pengene gratis, i alle fall for en stund. Venter du for lenge med å betale tilbake alt du skylder, legges det renter på gjelden.

Når du leier en bil, må du betale penger for å låne den. Slik er det også med penger. Renter er leieprisen du må betale for å låne penger.

Det finnes to typer renter: Den nominelle og den effektive.

Nominell og effektiv rente

Når du låner penger av en bank eller et kredittkortselskap, dukker det opp to begrep: nominell og effektiv rente.

 • Nominell rente: Dette er den rene renten, selve grunnprisen for pengene du låner.
 • Effektiv rente: Her legger man til andre kostnader, slik som administrasjonsgebyr og termingebyr, på den nominelle renten.

Den nominelle renten er selve leieprisen, mens den effektive renten også inkluderer de andre kostnadene som følger med lånet. Det er den effektive renten du må se på. Det er den som forteller deg hvor mye den totale kostnaden for å låne penger er, billige kredittkort har lav effektiv rente.

Rentefri periode

Det er mulig å leve godt med kredittkort uten å bry seg det spøtt om rentene. Alle norske kredittkort har en rentefri periode. I denne perioden legges det ikke renter på beløpet du skylder, uansett hvor høyt det er.

Hvor lenge perioden varer, er forskjellig fra kort til kort. De fleste gir deg inntil 45 dager. Det finnes også kort med 50 dagers rentefrihet. Når én rentefri periode er over, starter den neste automatisk.

Den rentefrie perioden fungerer som en nedtelling, omtrent som dette:

 1. Du starter med 45 dagers rentefrihet på den første i måned én.
 2. På dag to, har du 44 dagers rentefrihet, og så videre.
 3. Den neste rentefrie perioden starter omtrent midtveis i måned to.

Samtidig benytter banken, som ga deg kredittkortet, en faktureringsperiode på 30 dager.

Så, hva betyr dette? Jo, betaler du tilbake alt du skylder med kortet hver 30. dag, vil du aldri oppleve at det legges renter på gjelden.

Lar du derimot deler av gjelden bli med over i den neste rentefrie perioden, legges det renter på dette beløpet.

Kredittkort med lav rente

Ikke alltid rentefritt

Ved kjøp av varer og tjenester vil du alltid få rentefrihet. Hvor lenge er avhengig av når i den rentefrie perioden du bruker kortet.

Du får ikke rentefrihet på alt du bruker kortet på:

Handlinger som dette er unntatt rentefrihet. Renten begynner å virke umiddelbart.

Hvor viktig er det at et kredittkort har lav rente?

Kostnadsbevisste bør se på flere ting enn rentene på kredittkortgjeld. Mange kredittkort påfører brukerne andre kostnader også. Du bør ta med disse i beregningen når du sammenligner kredittkort. Her er noen av dem:

 • Årsgebyr – Du må betale en avgift for å eie kredittkortet. Brukes kun av et fåtall korttilbydere.
 • Uttaksgebyr – En kostnad du må betale hver gang du tar ut penger i minibank med kortet.
 • Vekslingsgebyr – Denne avgiften dukker opp når du betaler med kortet i enn annen valuta enn norske kroner.
 • Gebyr for inaktivitet – Tro det eller ei, men det finnes enkelte kredittkorttilbydere som tar seg betalt hvis du ikke bruker kortet.

Bare husk at vanlig bruk av kredittkort ikke utløser gebyrer. Du slipper å betale noe ekstra for å betale varer og tjenester med kredittkort.

Vi skal også legge til at gebyrene over, som regel, er lagt inn i den effektive renten. Når du ser en setning som likner på denne…

Kredittbeløp kr. 25 000. nom. rente 19,90 %, eff. rente 21,82 %, kost. 2 776 totalt kr. 27 776.

… sier eff. rente noe om kostnaden når gebyrene er plusset på.

Kredittkortene med lavest rente

Her kan du sammenligne hvilke kredittkort som har lavest rente i 2024.

Kreditkort Lägst effektiv ränta Räntefria dagar

🥇 Resurs Gold

21,27 %

60 dager

🥈 Ikano Visa

21,76 %

50 dager

🥉Santander Gebyrfri Visa

23,40 %

50 dager

Bank Norwegian Visa

24,40 %

45 dager

TF Bank Mastercard

26,69 %

43 dager

Trumf Visa

27,19 %

45 dager

Rentefri delbetaling eller betalingsutsettelse bedre?

Enkelte kredittkort gir deg flere valg hvis du velger å dele opp tilbakebetalingen av den utestående saldoen:

 • Nedbetaling av rente og avdrag som vanlig.
 • Rentefri betalingsutsettelse mot gebyr.
 • Rentefri delbetaling mot gebyr.

Ikke veldig utbredt

Det er ikke mange kredittkort som gir deg rentefri delbetaling over flere måneder. Det er heller ikke mange kort som tilbyr rentefri betalingsutsettelse.

Men noen er det da:

Felles for kortene er at rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling bare gjelder enkeltkjøp. Du kan ikke benytte betalingsmetodene for den generelle kredittkortgjelden din.

Vanlige spørsmål om kredittkort med lav rente

Må jeg betale renter på kredittkortgjeld?
Hva slags rente kan jeg få på kredittkortgjeld?
Hvorfor bør jeg sammenligne kredittkortrenter?
Hvorfor er det så stor forskjell på nominelle og effektive renter med enkelte kredittkort?
Bengt Bergh Publisert 10/21/2021

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 6/18/2024