De beste kredittkortene for reiser (reisekort)

Det finnes mange gode grunner til å skaffe seg et kredittkort. Bruker du kortet på en fornuftig måte, kan du spare mange penger. Ikke minst hvis du er glad i å reise. Faktisk kan besparelsene bli så store at du kan tape penger på å ikke bruke det. Under skal vi fortelle deg om noen av fordelene. Og hvilke kort som er de beste turkameratene.

Hjelp meg å velge

Finn det beste reisekortet nedenfor

Credits Gold

 • Tilbyr inntil 43 rentefrie dager
 • Kredittgrensen er 100.000 kroner
 • Ingen bonus
Årsgebyr: 0 kr
Maks kreditt: 100 000 kr
Rente: 19,90 %
Rentefrihet: Inntil 43 dager
Mer informasjon

Bank Norwegian Kredittkort

 • Gratis uttak av kontanter i utlandet
 • CashPoint – Bonuspoeng på alt du kjøper med kredittkortet
 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring
Årsgebyr: 0 kr
Maks kreditt: 100 000 kr
Rente: 20,49 %
Rentefrihet: Inntil 45 dager
Mer informasjon
Eff. rente 23,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 764 kr
Santander Flexi Visa
Godt kort for bileiere60 øre rabatt per liter, maks 2000 kr.

Santander Flexi Visa

 • Månedlige rabatter i valgfrie varekategorier
 • Gode bonuser i butikker og restauranter
 • 50 dagers rentefrihet
Årsgebyr: 0 kr
Maks kreditt: 100 000 kr
Rente: 21,50 %
Rentefrihet: Inntil 50 dager
Mer informasjon
Eff. rente 24,60 %. 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Santander Gebyrfri Visa

 • Ingen gebyrer, ikke engang på kontantuttak
 • Mange rabatter og gratis reiseforsikring
 • En av Norges beste kredittkortrenter
Årsgebyr: 0 kr
Maks kreditt: 100 000 kr
Rente: 20,42 %
Rentefrihet: Inntil 50 dager
Mer informasjon
Eff. rente 23,40 %. 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1780. Totalt 16 780

Se alle kredittkort Hjelp meg å velge

Gratis reiseforsikring

En av de viktigste fordelene med å bruke et kredittkort når du er på farten, er at du får gratis reiseforsikring. Det har vist seg at forsikringene du får med forskjellige kredittkort er minst like gode, på flere områder, som forsikringene du betaler for.

De dekker også mye av det samme. Bagasjen din, for eksempel, er forsikret skulle du være uheldig å miste den. Hvor mye den er forsikret for, varierer fra det ene kortet til det andre.

Kortforsikringene gir deg også dekning hvis du utsettes for en ulykke. Eller blir syk. Mange sikrer deg også transport hjem til et norsk sykehus om du skulle ha behov for dette.

En annen gjenganger blant kredittkortenes reiseforsikringer er egenandelsforsikring når du leier en bil. Bulker du leiebilen, for eksempel, sørger forsikringen for at du slipper å betale egenandelen av egen lomme.

Bare husk at forsikringsvilkårene varierer fra det ene kortet til det andre. Derfor bør du bruke litt tid på å sette deg inn i hva de ulike kredittkortforsikringene dekker. Og med hvor mye.

Felles for de fleste gratisforsikringene er at du må betale minst halvparten av det reisen koster med kredittkortet. Gjør du dette, begynner forsikringene å virke automatisk.

Gratis avbestillingsforsikring

Det er blitt billigere å fly. En flybillett i dag kan koste latterlig lite i forhold til hva den gjorde for 15 til 20 år siden. Men medaljen har en bakside. Har du først kjøpt en billigbillett, skal det mye til for å få tilbake pengene hvis du ikke kan reise.

Og det spiller sjelden en rolle at kanselleringsbehovet er akutt: Du får neppe pengene tilbake selv om huset brenner ned rundt deg idet du skulle ha gått om bord i flyet.

Har du et godt kredittkort, har du også gratis avbestillingsforsikring. Dermed slipper du å bekymre deg for at du ikke får tilbake pengene skulle du bli forhindret fra å reise. Her er noen av årsakene som kan utløse forsikringen:

 • Du, eller noen nært deg, blir akutt syk.
 • Du rammes av brann eller innbrudd.
 • Brå endringer i livssituasjonen din, slik som skilsmisser og arbeidsledighet.

Man skulle tro at slike opprivende hendelser skulle være nok til at flyselskapene refunderer billettene. Men nei. Derfor vil det lønne seg med en avbestillingsforsikring, lik dem du kan få med en rekke kredittkort.

Den eneste forutsetningen for at du skal få en slik forsikring, er som regel at du brukte kortet til å kjøpe flybillettene med.

Rabatter på hotell og fly

En annen fordel med å ha kredittkortet med på reisen, er alle rabattene du kan få. Med virkelig gode kort, er det ikke umulig å spare mange tusen kroner på ferieturen, for eksempel.

 • Noen kort gir deg faste rabatter, uansett hvor og hva du handler.
 • Andre kortselskaper har inngått eksklusive rabattavtaler med en rekke forhandlere.

Spesielt det siste er lønnsomt. Leter du litt, finner du kort som kan gi deg mange prosent i avslag på både flybilletter og hotellopphold.

Leiebilrabatter

Rabattfesten stopper ikke ved flybilletter og hotellsenger. Flere kort gir deg også gode rabatter hvis du trenger en leiebil under turen din. Og ikke nok med det.

Enkelte kredittkort har innbakt en egenandelsforsikring. Skulle noe skje med bilen, mens du er ansvarlig for den, sørger forsikringen for at du slipper å betale egenandelen for å rette opp skadene.

Forutsetningen er som regel at du bruker kortet til å betale for leiebilen.

Shoppingfordeler

Mange reiser for å shoppe. For det meste er billigere i utlandet. Og med et godt kredittkort kan varene bli enda billigere. Du kan få mange, merkbart gode rabatter med de beste kortene.

Det finnes flere rabattformer:

«Cashback» eller bonuser

Med denne ordningen får du bonuser eller penger tilbake på alt du handler. Disse kommer ofte i form av en reduksjon av selve kredittkortregningen.

Prosentrabatter

Flere kortselskap har også inngått avtaler med en rekke forhandlere som sikrer kortkundene rabatter når de handler. Rabattene kan dukke opp som avslag på prisen. Eller også som reduksjoner i beløpet på kortfakturaen.

Penger tilbake

Alle ønsker å føle seg trygge på reise. Gode kredittkort sørger for et ekstra lag med trygghet. Vi har allerede nevnt forsikringene. Men kortene har mer å by på. Vi kan bruke en flyreise som eksempel.

La oss tenke oss at du bestiller flybillettene dine i god tid før du skal reise. Men før du rekker å bruke dem, går flyselskapet konkurs. Nå tenker du kanskje at pengene dine er tapt for alltid?

Ikke hvis du brukte kredittkortet for å kjøpe billettene.

Takket være en fiffig funksjon kalt chargeback, er kredittkortselskapet ansvarlig for at du får pengene dine tilbake. Og det er ikke bare ved konkurser at du har retten på din side. Så lenge du ikke får en vare du har betalt for med kortet ditt, er det til syvende og sist bankenes ansvar å sørge for at du får tilbake beløpet du har tapt.

Og bare så det er sagt: Du har ikke de samme rettighetene med et vanlig bankkort.

Apropos bankkort…

Kredittkort er enda tryggere

Når du reiser, kan du som regel velge mellom to betalingsmetoder: Du kan bruke et kredittkort. Eller bankkortet ditt. Og her er kredittkortet en vinner. For bankkortet er mer sårbart.

Et vanlig bankkort er som regel knyttet til en bankkonto. Når du bruker slike kort, trekkes pengene umiddelbart fra bankkontoen. Dette gjelder også hvis du blir svindlet. Eller hvis kjeltringer stjeler kortet fra deg. Det finnes dessverre altfor mange eksempler på at nordmenn har fått bankkontoene sine tappet mens de har vært på reise.

Denne usikkerheten slipper reisende som bruker kredittkort å leve med. For kredittkortet er som regel ikke koblet til en konto. Jo, uærlige sjeler kan fortsatt tappe kortet for penger. Men bankkontoene dine hjemme i Norge forblir urørt. Du slipper med andre ord å komme hjem til en konto som er ribbet for innhold.

De beste reisekortene

Det finnes nesten 300 forskjellige kredittkort i Norge. Men ikke alle er like gode på reise. Mange har, for eksempel, ikke gratis avbestillings- og reiseforsikring. Andre har få eller ingen rabatter. Derfor gjelder det å holde tungen rett i munnen når du skal velge kort. Bommer du, kan du måtte vinke farvel til mange fordeler.

Vi skal gjøre det litt enklere for deg. Under har vi listet opp tre kredittkort som utmerker seg med reisefordelene sine.

re:member MasterCard

Kredittkortet re:member MasterCard oppfattes av mange som Norges beste allround-kredittkort. Det er også en god turkamerat, som gir deg en rekke fordeler på reisen din:

 • Gratis avbestillings- og reiseforsikring for deg og familien din.
 • Inntil 10 % i rabatt hos, blant andre, Expedia, Booking.com og SAS.
 • Inntil 150.000,- i kredittgrense.

Bank Norwegian Visa

Reiser du en del med Norwegian? Da bør du skaffe deg Bank Norwegians Visa-kort først som sist. Du får nemlig inntil 10 % i poeng (CashPoints) hver gang du bruker kortet. Poengene kan du veksle inn i flybilletter fra Norwegian.

 • Gratis reiseforsikring, som også omfatter avbestillinger.
 • Inntil 10 prosent i CashPoints som gjør Norwegian-billetter billigere.
 • 0,- i gebyr når du tar ut penger i minibank. Gjelder både i Norge og utlandet.

Ikano Visa

Kredittkortet Ikano Visa utmerker seg blant annet fordi det gir 10 % i avslag på leiebiler som du leier via Rentalcars.com. I tillegg har det blant landets laveste renter på kredittkortgjeld.

 • Gratis forsikringer som omfatter reise og avbestilling.
 • 10 % i rabatt på leiebil.
 • 1 % i fast rabatt på all handel. 2 % når du handler hos Shell.