Beste kredittkort for reise

Beste kredittkort til reise 2025
Beste kredittkort med flybonus
Kredittkort med best reiseforsikring
Beste kredittkort med rabatter for reise
Beste kredittkort uten uttaksgebyr i utland
TF Bank Mastercard

Beste kredittkort til reise 2025: TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard er det beste kredittkortet for reiser av flere gode grunner. Kortet er ikke bare rimelig å bruke i utlandet, siden det ikke har gebyr for kontantuttak, men det har også markedets laveste valutapåslag. Du får også gratis reiseforsikring og tilgang til flere reiserelaterte rabatter gjennom Dealpass.

  • Rabatter hos hundrevis av nettbutikker
  • Kontaktløs betaling, Apple Pay og Google Pay
  • Flere komplette forsikringer
  • Gratis kredittkort med lave gebyrer
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
Bank Norwegian

Beste kredittkort med flybonus: Bank Norwegian

Bank Norwegian er det beste kredittkortet for de som ønsker å samle flybonus hos Norwegian Air. Du tjener mellom 0,5 - 5 % CashPoints på alle kjøp du gjør med kortet. Poengene kan deretter brukes til å få gratis eller rabatterte flybilletter med Norwegian.

  • Gratis uttak av kontanter
  • CashPoint eller Cashback – Bonus på alt du kjøper
  • Gratis forsikringer
Mer informasjon
Sammenlign kort
Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kroner over 1 år. Kostnad: 1 849 kroner. Total: 16 849 kroner.
Morrow Bank kreditkort

Kredittkort med best reiseforsikring: Morrow Bank kredittkort

Morrow Bank er kredittkortet med den beste reiseforsikringen i Norge. Forsikringen gjelder ikke bare deg, men også hele familien din eller opptil tre venner som reiser med deg i inntil 90 dager. Det kreves kun at minst 50 % av reisen betales med kortet for at reiseforsikringen skal gjelde.

  • Bonus på all handel (4 % hos Komplett.no)
  • Gratis reise- og avbestillingsforsikring
  • Gratis ID-tyveri- og kjøpsforsikring
Mer informasjon
Sammenlign kort
Du skal betale tilbake 12 000 kroner på 12 måneder, med en effektiv rente på 28,77 %. Kostnad for delbetaling blir 1 726 kr, som gir en total pris på 13 726 kr.
re:member black

Beste kredittkort med rabatter for reise: re:member Black

re:member black tilbyr de beste rabattene for reiser. Rabattene kan for eksempel implementeres på hotell, flybilletter og leiebil. Du kan få tilgang til hele utvalget på re:member rewards.

  • Inntil 20 % i rabatt i 200 fysiske butikker og nettbutikker
  • Gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 30,33 % basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad kr 1 717 Samlet kredittbeløp vil da bli kr 16 717.
re:member gold

Beste kredittkort uten uttaksgebyr i utland: re:member gold

re:member Gold er det billigste kredittkortet å bruke for kontantuttak i utlandet. Dette kredittkortet har verken et årsgebyr eller et uttaksgebyr. I tillegg har kortet lav rente, noe som er greit å ha fordi renten begynner å løpe samme dag som kontantuttaket gjøres.

  • En av markedets laveste kredittkortrenter
  • Inntil 150.000 kroner i kreditt
  • Ingen årsavgift
Mer informasjon
Sammenlign kort
Eff. rente 23,81 % basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad kr 1 407. Samlet kredittbeløp vil da bli kr 16 407.
Hvorfor stole på Bestekredittkortet.com?
  • 100+ kredittkort anmeldt og vurdert av vårt team av eksperter
  • 10+ års erfaring med å dekke kredittkort og personlig økonomi
  • Objektive & omfattende vurderingskriterier

Vårt innhold om kredittkort, inkludert vurderinger og anbefalinger, kontrolleres av et team av skribenter og redaktører som spesialiserer seg på kredittkort. Hver skribent og redaktør følger våre strenge retningslinjer for redaksjonell integritet.

Toppliste: Beste kredittkort til bruk på ferie

Fordeler med å bruke kredittkort på reise

Det finnes mange gode grunner til å benytte kredittkort når du skal ut og reise. Her er de viktigste:

  • Sikkerhet – Kredittkort tilbyr sterkere beskyttelse mot uautoriserte transaksjoner. Hvis noen stjeler kortinformasjonen din og foretar uautoriserte kjøp, kan du bestride transaksjonene, og kredittkortselskapet dekker kostnadene mens saken behandles. Med debetkort blir pengene trukket direkte fra kontoen din, noe som kan skape midlertidige økonomiske problemer.
  • Buffert – Et kredittkort kan også være bufferen du trenger for uventede utgifter som dukker opp på reisen din. Det er alltid en god idé å ha tilgjengelig kreditt med deg når du reiser. Du kan planlegge for alle eventualiteter.
  • Gunstig valutapåslag – Dersom du foretar et kjøp i utenlandsk valuta, må du betale et valutapåslag. Flere kredittkort opererer med et lavere valutapåslag enn de fleste debetkort. Dersom du reiser mye utenlands eller handler mye i utenlandsk valuta, kan det lønne seg å velge et kredittkort med lavest mulig valutapåslag. Eksempler på kredittkort med lavt valutapåslag er Bank Norwegian og TF Bank Mastercard.
  • Gratis reise- og avbestillingsforsikring – Forsikringen du får med kredittkort dekker bagasjen din dersom du skulle være så uheldig å miste den. Kortforsikringene gir deg også dekning hvis du utsettes for en ulykke eller blir syk. Mange sikrer deg også transport hjem til et norsk sykehus om du skulle ha behov for dette. Det inkluderer vanligvis også avbestillingsforsikring. På den måten trenger du ikke bekymre deg for ikke å få pengene tilbake hvis du blir forhindret fra å reise. De fleste kredittkort i Norge har reiseforsikring inkludert, men vi anbefaler TF Bank Mastercard og Morrow Bank kredittkort da de tilbyr den mest omfattende forsikringen.
  • Rabatter på reisen – Flere kredittkort gir ulike typer rabatter på reiser. Det kan være alt fra flybilletten, hotellet eller leiebilen. Med re:member Black får du tilgang til re:member Rewards som gir deg rabatter hos en rekke hoteller og bilutleiefirmaer.
  • Loungetilgang – Mange av de mest eksklusive kredittkortene gir deg tilgang til flyplasslounger over hele verden. Lounge-gjester kan få gratis mat og drikke, og sittefasilitetene er rett og slett bedre. Eksempel på kredittkort med loungetilgang er DNB Saga Mastercard, Nordea Premium og Eurocard Platinum.
  • Fast Track – Flere av kredittkortene inkluderer også Fast Track som gjør innsjekking og sikkerhetskontroll raskere. Mens andre må stå i kø, kan du gå rett til skranken. Amex Platinum og SAS World Premium er eksempler på kredittkort som tilbyr Fast Track.
  • Concierge service – Du kan også få tilgang til en concierge 24 timer i døgnet. Dette er en assistenttjeneste som kan hjelpe deg med nesten hva som helst. Hvis du ønsker å få tilgang til concierge service, kan du for eksempel vurdere enten DNB Saga eller Nordea Black.

Hvilket kredittkort er billigst å bruke i utlandet?

Når du reiser til utlandet, er det to forskjellige avgifter du bør være oppmerksom på. Det er valutapåslaget og kontantuttaksgebyret. Nedenfor finner du en tabell der du enkelt kan sammenligne gebyrene til populære norske kredittkort ved bruk i utlandet. Hvis du er interessert i et kredittkort først og fremst for å spare penger på reisen, bør du sørge for at både valutapåslaget og kontantuttaksgebyret er så lave som mulig. Hvis du er ute etter lave avgifter, mener vi også det er rimelig å gå gjennom årsavgiften. Tabellen er rangert fra laveste til høyeste avgift.

Gebyrer ved kontantuttak er et gebyr som belastes hver gang du tar ut kontanter. Noen ganger er det en fast prosentandel og andre ganger er det et fast beløp eller en kombinasjon av disse. Noen kredittkort har også et minimumsgebyr per uttak.

Valutapåslag er et gebyr som legges til hver gang du handler i en annen valuta. Siden det ikke finnes kredittkort i Norge uten denne avgiften, anbefaler vi at du velger et kredittkort med så lavt valutapåslag som mulig.
I tabellen kan du enkelt se hvilke kredittkort som er best å bruke i utlandet. Vi anbefaler TF Bank Mastercard, Bank Norwegian eller Morrow Bank hvis du vil spare mest mulig penger på reisen.

Kredittkort Årsgebyr Uttaksgebyr i utlandet Valutapåslag

🥇 TF Bank Mastercard

0 kr

0 %

1,75 %

🥈 Bank Norwegian

0 kr

0 %

1,75 %

🥉Morrow Bank Mastercard

0 kr

0 %

1,75 %

Re:member Gold

0 kr

0 %

2 %

Resurs Gold

0 kr

1,95 % (min 35 kr)

1,95 %

Re:member Black

0 kr

1 % + 35 kr

2 %

Ikano Visa

0 kr

1 % + 35 kr

2 %

DNB Saga

295 kr

1 % + 40 kr

1,99 %

SAS Amex Classic

0 kr

4 % + (min 25 kr)

2,5 %

SAS World Mastercard

465 kr (233 kr første året)

4 % + (min 40 kr)

2 %

Strawberry Mastercard

715 kr

4 % + (min 40 kr)

2 %

SAS Amex Premium

1 620 kr

4 % + (min 25 kr)

2,5 %

American Express Gold

2 100 kr

4 % + (min 25 kr)

2,5 %

SAS World Premium Mastercard

2 335 kr

4 % + (min 40 kr)

2 %

SAS Amex Elite

6 000 kr

4 % + (min 25 kr)

2,5 %

American Express Platinum

7 800 kr

4 % + (min 25 kr)

2,5 %

Hva dekker reiseforsikringen som følger med kredittkort?

For mange nordmenn er reiseforsikring hovedgrunnen til å skaffe et kredittkort til ferier. Mange av kredittkortene som finnes på det norske markedet gir deg reise- og avbestillingsforsikring når du betaler hele eller deler av reisen med kredittkort. Reiseforsikringene som følger med kredittkort er fullgode forsikringer som gir deg dekning dersom noe uforutsett skulle skje under reisen. Vanlige ting som dekkes er tapt eller stjålet bagasje, sykdom på reisen, avbestilling på grunn av sykdom og ulykkesskader. Noen kort dekker kun innehaver av kortet, mens andre kort også dekker reisefølget dersom deres reisekostnader også er betalt med kredittkortet.

Det er forskjellige måter å sammenligne reiseforsikring på for å finne ut hvilken som er best for deg. Du kan for eksempel sammenligne beløpet du mottar eller hvor mange personer forsikringen gjelder. Vi mener at de viktigste parametrene å sammenligne er: hvor mye av reisen som må betales med kortet for at den skal være gyldig, hvor mange dager forsikringen er gyldig og hvor mange personer forsikringen dekker.

I tabellen nedenfor kan du enkelt sammenligne disse parameterne for noen av Norges mest populære reisekredittkort, slik at du lettere finner det beste kredittkortet med reiseforsikring tilpasset ditt behov. Kredittkortet med den beste reiseforsikringen på markedet er American Express Platinum, som gir dekning i opptil 240 dager per år.

Kredittkort *Så mye av reisen må betales med kortet Antall dager forsikringen dekker Hvem forsikringen gjelder for

🥇 American Express Platinum

75 %

240** (120***) dager

Deg og din familie

🥈 American Express Gold

75 %

240** (60***)

Deg og din familie

🥉 SAS Amex Premium

75 %

120** (60***) dager

Deg og din familie

SAS Amex Elite

75 %

120** (60***) dager

Deg og din familie

re:member Black

50 %

90 dager

Deg og din familie eller inntil 3 medreisende

Morrow Bank kredittkort

50 %

90 dager

Deg og din familie eller inntil 3 medreisende

SAS World Mastercard

50 %

90 dager

Deg og din familie eller inntil 3 medreisende

Strawberry Mastercard

50 %

90 dager

Deg og din familie eller inntil 3 medreisende

SAS World Premium Mastercard

50 %

90 dager

Deg og din familie eller inntil 3 medreisende

Ikano Visa

50 %

90 dager

Deg og din familie

DNB Saga

50 %

90 dager

Deg og din familie

TF Bank Mastercard

50 %

70 dager

Deg og din familie eller inntil 3 medreisende

Resurs Gold

50 %

60 dager

Deg og din familie

Bank Norwegian Visa

50 %

45 dager

Deg og din familie eller inntil 3 medreisende

Hvilket kredittkort gir mest flypoeng?

Når det gjelder kredittkort med flybonus, er det litt vanskeligere å sammenligne alternativene. Alle kredittkort knyttet til SAS EuroBonus er relativt enkle å sammenligne, siden poengene er verdt like mye. Det finnes imidlertid visse fordeler, som Companion Ticket (reise 2-for-1), som kun tilbys med SAS Amex-kort. Dette regnes som en svært attraktiv fordel av mange reisende.

Dersom du ønsker å sammenligne SAS-kort med Bank Norwegians kredittkort, som har sitt eget belønningsprogram kalt CashPoints, blir det umiddelbart mer komplisert. Vi har laget en egen guide for å sammenligne poengverdien mellom ulike kredittkort med bonusprogram. Den kan du lese her: Hvilke kredittkort gir mest flypoeng?

I tabellen nedenfor kan du sammenligne hvor mange flypoeng du får med ulike kredittkort. Vi anbefaler Bank Norwegian til deg som ønsker et gratis kredittkort med flybonus. Dette fungerer overalt og passer best for de som foretrekker å reise med Norwegian. Men hvis du ser etter kortet som gir flest poeng hos SAS, anbefaler vi SAS Mastercard World Premium.

Kredittkort Antall poeng Årsgebyr

🥇 Bank Norwegian

100 poeng per 100 kr

0 kr

🥈 SAS Mastercard World Premium

15 - 25 poeng per 100 kr

2 335 kr

🥉 SAS Amex Elite

20 poeng per 100 kr

6 000 kr

SAS Mastercard World

10 - 20 poeng per 100 kr

465 kr (233 kr første året)

SAS Amex Premium

15 poeng per 100 kr

1 620 kr

SAS Amex Classic

10 poeng per 100 kr

0 kr

Hvilke kredittkort gir loungetilgang?

Det finnes også flere kredittkort med tilgang til flyplasslounger. Enkelte har gratis og ubegrenset tilgang, mens andre gir mulighet til å kjøpe adgang eller begrenser seg til et visst antall besøk i året. Å ha loungetilgang gjør reisen langt mer komfortabel. I loungene tilbys det gratis mat og drikke, gode stoler for avslapning eller arbeidsplasser med ladestasjoner og gratis WiFi.

Normalt får man tilgang til et spesifikt loungeprogram, som eksempelvis SAS Lounges, Priority Pass eller LoungeKey. Alle disse programmene har lounger på flyplasser fordelt over hele verden. Før du velger et kredittkort, kan det være lurt å sjekke om loungeprogrammet tilbyr lounger på de flyplassene du ofte befinner deg på.

I tabellen under ser du hvilke kredittkort som gir tilgang til flyplasslounger, hvilke loungeprogram de tilhører og hvor mye du må betale for loungetilgang. Både Nordea Premium og DNB Saga tilbyr gode betingelser for loungetilgang, med 4 gratis besøk per år og lave priser. Det eneste du bør være klar over, er at begge kortene stiller strenge krav for å få innvilget søknaden.* Bank Norwegian er hakk i hæl, med billig inngang til lounge og 8 % CashPoints når du betaler for loungen.

Kredittkort Loungeprogram Gratis besøk per år Pris per ekstra besøk Årsgebyr

🥇American Express Platinum

OSL Lounges*

Ubegrenset

-

7800 kr

🥈Nordea Premium

LoungeKey

4

35 dollar

0 kr

🥉DNB Saga

LoungeKey

4

30 dollar

295 kr

American Express Gold Card

Priority Pass

4

35 dollar

2100 kr

Bank Norwegian

Lounge Pass

0

143 kr

0 kr

Eurocard Platinum

Priority Pass

0

35 dollar

1695 kr

Kredittkort er dyrt i utlandet

Alle norske kredittkort har et valutapåslag, som er et gebyr som legges til vekslingskursen når du handler i en annen valuta enn norske kroner. Dette påslaget kan variere, men ligger ofte mellom 1,75 % og 2,5 %. Uttak av kontanter med kredittkort i utlandet er ofte svært dyrt. Det kan være både et fast gebyr, og en prosentandel av beløpet du tar ut, eller en kombinasjon av begge. I tillegg kan minibankoperatøren ta egne gebyrer.

Selv om et kredittkortet ikke har uttaksgebyr, må du likevel betale renter. De rentefrie dagene gjelder ikke for kontantuttak, noe som betyr at renten begynner å gjelde den dagen uttaket gjøres.

Unngå valutapåslag med debetkort

Siden det ikke finnes kredittkort i Norge uten valutapåslag, anbefaler vi å ta med debetkort uten valutapåslag når du reiser. De fleste debetkort knyttet til din norske bankkonto har et valutapåslag på samme prosent som kredittkort. Men det finnes flere debetkort fra internasjonale selskaper som tilbyr 0 % valutapåslag. Eksempler på populære debetkort er danske Lunar og britiske Revolut.

For å få gratis valutaveksling med Lunar, må du velge Plus-planen for 79 kr per måned. Med Revolut Standard får du gratis valutaveksling opptil 10 000 kr per måned. Ønsker du ubegrenset gratis valutaveksling, må du også oppgradere til Premium for 95 kr per måned.

Det er enda flere alternativer å velge mellom, for eksempel: Wise, N26 og Curve.

Unngå valutapåslag med debetkort

Smarte tips ved bruk av kredittkort på reise

  • Ta med deg minst to kort på reisen, og unngå å oppbevare dem på samme sted. Ta med deg ett kort når du går ut, og la det andre kortet ligge igjen på overnattingsstedet. Dersom det ene kortet skulle bli mistet eller stjålet, har du et reservekort tilgjengelig.
  • Betal transportkostnader og overnatting med kredittkort. Da har du finansavtaleloven i ryggen hvis det skulle skje noe. Om hotellet eller flyselskapet går konkurs har du større mulighet til å få igjen pengene dersom du har betalt med et kredittkort. I tillegg gir mange kredittkort deg reiseforsikring dersom du betaler minst halvparten av transportkostnadene og overnattingen med kredittkortet. 
  • Betal i lokal valuta. Når du er på reise bør du passe på å alltid betale i lokal valuta. Det er som regel billigere å velge den lokale valutaene fremfor å betale i norske kroner. Dersom du velger å betale i norske kroner, kan butikkene selv bestemme påslaget. Dette er som regel dyrere enn det standard påslaget som kredittkortet ditt har. I tillegg vil beløpet du handler for bli omregnet etter en kurs som butikken bestemmer selv, og da kan påslaget ofte komme på hele 6-7 %. 
    Velger du derimot lokal valuta, omregnes kursen av Visa eller Mastercard med et standardisert påslag på 1,75 %-2,5 %. Selve vekslingskursen vil imidlertid variere og bestemmes av tidspunktet transaksjonen foretas og omregnes. Dette er grunnen til at det som regel lønner seg å betale i den lokale valutaen når du foretar kjøp i utlandet.
  • Betal leiebilen med kredittkort. Det er bedre å få depositumet reservert på kredittkortet fremfor at denne summen blir reservert direkte på din konto. Bruker du kredittkort er det også enklere å reklamere i ettertid dersom det skulle oppstå en tvist. I tillegg bør du bruke et kredittkort som inkluderer egenandelsforsikring for leiebil, noe som kan spare deg for vesentlige beløp. 
  • Betal varene og tjenestene du kjøper med kredittkort. Spesielt ved kjøp i utlandet kan det være vanskelig å reklamere i ettertid dersom du ikke mottar det du har betalt for, eller det oppdages feil eller mangler etter kjøpet. Dersom du har betalt med kredittkort, har du større mulighet til å få refundert pengene fra kredittkortselskapet. 

Vanlige spørsmål om kredittkort for reise

Hvilke fordeler får man med kredittkort for reise?
Hva er det beste kredittkortet for ferie?
Hvilke forsikringer er inkludert i kredittkort for reise?
Hvordan kan jeg få mest mulig ut av mitt kredittkort på reiser?
Hvorfor betale reisen med kredittkort?

Hei, mitt navn er Bengt. Jeg er finansjournalist på Bestekredittkortet.com. Jeg har skrevet for dette nettstedet i flere år. Jeg har bakgrunn fra både media og finans (jeg startet yrkeskarrieren min i bank). For tiden fokuserer jeg skrivingen om rabattene du kan få med kredittkort, cashback og hvilke reisekort som har flest fordeler.

Oppdatert 7.5.2025